مقام ناتو: باید مردم را برای سرمایه گذاری نظامی متقاعد کنیم

رئیس کمیته نظامی ناتو ضمن تاکید بر لزوم افزایش هزینه‌های نظامی به بیش از هدف مد نظر ناتو یعنی 2 درصد تولید ناخالص داخلی همچنین گفت: باید مردم را برای سرمایه گذاری در زمینه دفاعی متقاعد کنیم.
- اخبار بین الملل -

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دریاسالار «راب بائر»، رئیس کمیته نظامی ناتو در گفتگویی با اس ار اف سوئیس ارزیابی خود درباره جنگ اوکراین را این گونه توضیح داد: جنگ ها رویدادهای بسیار قابل انعطافی هستند. گاهی موفقیت به یک طرف می رود و گاهی به طرف دیگر. این مسئله را قبلاً در جنگ جهانی دوم دیدیم. اوکراین در حال حاضر تحت فشار است. اساساً هر دو طرف مشکل یکسانی دارند و آن سربازان بسیار کم و سلاح ها و مهمات بسیار کم است. روسیه به شدت به کمیت متکی است و اوکراین در تلاش است تا با کیفیت مقابله کند.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: کمک های نسبتاً سریع به اوکراین پس از حمله روسیه آغاز شد. اما پس از آن خیلی طول کشید تا اینکه ما سیستم های تسلیحاتی خاصی را در اختیار اوکراین قرار دادیم. بحث تانک، بحث پرتاب موشک هیمارس و بحث F-16 و غیره بود. در حالی که ما به دلایل قانونی درباره تامین این تسلیحات بحث می کردیم، روسیه تولید تسلیحات خود را افزایش می داد. این مانع از ضدحمله اوکراین در سال 2023 شد.

وی افزود: بله، ما باید اقدامات بیشتری انجام می دادیم اما تولید تسلیحات ما نیز ناکافی بود. اصل تولید همیشه به اندازه لازم در جنگ ها جواب نمی دهد. در بحران ها و جنگ ها همیشه باید برای اوج تقاضا آماده باشید. اما ما هنوز در تلاش هستیم تا سلاح های کافی برای اوکراین و نیازهای خود تولید کنیم.

این مقام نظامی ناتو در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: مسئله اثربخشی برای دفاع بسیار مهم است. در جنگ ها در درجه اول مسئله هزینه مطرح نیست، بلکه این مسئله مطرح است که شما برنده شوید یا ببازید. ما در گسترش ظرفیت ها بسیار کند هستیم. دموکراسی ها طبیعتاً سخت تر از دیکتاتوری ها هستند. ما باید مردم را متقاعد کنیم که در دفاع سرمایه گذاری کنند.

وی همچنین گفت: ما همچنین باید مردم را متقاعد کنیم که سرمایه گذاری در تولید سلاح غیراخلاقی نیست. سرمایه گذاری در بازدارندگی، در جلوگیری از جنگ، سرمایه گذاری های بسیار پایداری هستند.

وی در ادامه حمله روسیه به ناتو را در شرایط فعلی بعید دانست و در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: نتیجه جنگ هر چه که باشد، ما باید روسیه را به عنوان یک تهدید جدی بگیریم. با پیروزی، روس‌ها احساس قدرت می کنند و اگر ببازند احساس دلسردی می کنند. در هر صورت، ما مشکل روسیه را داریم.

دریا سالار بائر در ادامه با اشاره به پیروزی مجدد "دونالد ترامپ" در آمریکا تاکید کرد: اروپا باید مسئولیت بیشتری بپذیرد. اما بحث این نیست که آیا ترامپ طرفدار ناتو است یا خیر. دلسردی وی - و سایر روسای جمهور ایالات متحده نیز - این بود که اروپایی ها و کانادایی ها به اندازه کافی برای امنیت خود سرمایه گذاری نمی کردند - و صرفاً به ایالات متحده متکی بودند.

وی افزود: اکنون، زمانی که ترامپ در ژانویه به عنوان رئیس جمهور بازمی گردد، می توانیم به او بگوییم که اکثر کشورهای ناتو به طور قابل توجهی کارهای بیشتری در زمینه دفاعی انجام می دهند. بنابراین در اینجا مسئله خروج آمریکا از ناتو مطرح نیست، بلکه واقعیت است که ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم. هدف قبلی سرمایه گذاری دو درصد از تولید ناخالص داخلی در دفاع منسوخ شده است. ما اکنون دقیقاً می دانیم که برای دفاع مؤثر به چه چیزی در ارتش، نیروی هوایی، نیروی دریایی و در بخش سایبری نیاز داریم و ما می دانیم که هزینه آن چقدر است - و این به طور قابل توجهی بیشتر از دو درصد است.

وی در بخش دیگری از گفتگو با این رسانه سوئیسی گفت: سوئد و فنلاند به این نتیجه رسیدند که احترام به بی طرفی آنها مورد تردید است. بنابراین آنها به ناتو پیوستند. من نمی گویم سوئیس باید همین کار را بکند. با این حال، من بر این عقیده‌ام که سوئیس باید یکی از آن کشورهایی باشد که بر اساس قوانین بین المللی از نظم جهانی دفاع می کند. اگر می خواهید این کار را انجام دهید، باید بیشتر از صحبت کردن در مورد آن انجام دهید.

این مقام ناتو اخیرا همچنین نسبت به عواقب توافق صلح مورد مذاکره ترامپ که می تواند "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه را قادر به پیروزی در اوکراین کند، هشدار داد. بائر گفت که چنین توافقی منافع ایالات متحده آمریکا را تضعیف می کند.

دریاسالار بائر نمی تواند این مسئله را تصور کند که آمریکا به عنوان برنده از یک راه حل 24 ساعته برای اوکراین ظاهر شود. وی گفت: چین نیز در اینجا نقش دارد. ترامپ نمی تواند جنگ اوکراین را بدون در نظر گرفتن این کشور حل کند. بائر در عین حال گفت، اما حداقل یک چیز در مورد اولین دوره ریاست جمهوری ترامپ مثبت بود: خواسته های او منجر به رسیدن اعضای بیشتر ناتو به هدف دو درصدی شد.

فیلم| وحشت اروپا از خروج ترامپ از ناتوبیانیه ناتو با ادعای مداخله کره شمالی در جنگ اوکراین

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار