عملکرد زعفران در واحد سطح در خراسان جنوبی افزایش یافت

جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در هفتمین همایش ملی زعفران در تالار ولایت دانشگاه بیرجند، گفت: امنیت غذایی مهمترین رکن امنیت ملی است و امروز قدرت غذا بالاتر از قدرت اسلحه است و هر کشوری که در زمینه قدرت غذا پیشرفت کرد در قدرت اسلحه هم پیشرفت خواهد کرد.

وی با اشاره به موضوع کم آبی در خراسان جنوبی بر اثر خشکسالی، افزود: با این شرایط برای توسعه سطح زیرکشت زغفران اقدام خاصی نمی‌توانیم انجام دهیم بلکه هر ساله سطح زیرکشت محصولات کشاورزی ما کاهش پیدا می‌کند.

معاون اقتصادی استاندار بیان کرد: در خراسان جنوبی عملکرد زعفران افزایش یافته به گونه‌ای براساس رکوردها، ۳۴ کیلو و ۵۰۰ گرم در هکتار در خراسان جنوبی و ۳۱ کیلو و ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار در خراسان رضوی ثبت شد.

جعفری با اشاره به صرفه اقتصادی زعفران در خراسان جنوبی نسبت به سایر محصولات با توجه به شرایط آب و هوایی، بیان کرد: امروز زعفران نه تنها در منطقه خراسان بزرگ بلکه در اکثر استان‌های کشور کشت می‌شود.

وی به کاهش برداشت زعفران در کل کشور براثر تغییرات آب و هوایی اشاره کرد و گفت: در چنین شرایط باید عملکرد زعفران در واحد سطح را افزایش دهیم.

جعفری تعیین ناظر برای زعفران، راه‌اندازی مرکز تحقیقات زعفران، کشت قراردادی و کاهش بار میکروبی را به عنوان مهمترین راهکار توسعه زعفران عنوان کرد.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد زعفران کشور فرآوری و ۹۰ درصد خام فروشی می‌شود، بیان کرد: حتماً باید در زمینه فرآوری و برندسازی زعفران چاره‌اندیشی شود که بتوانیم جایگاه زعفران را در جهان تقویت شود.
منبع:روابط عمومی استانداری

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار