به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از مشهد، مرتضی کرباسی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به مطالبات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی و ملزومات از خریداران در حوزه سلامت اظهارداشت: ناترازی درآمدها و هزینههای مراکز درمانی و همچنین مطالبات انباشتهای که در بخش درمان و سازمانهای بیمهگر وجود دارد همه و همه به نحوی بر گرده تولید کننده تحمیل شده و میشود.
وی با اشاره به اینکه در شرایط تورمی فعلی سرمایهگذاری در عرصه تولید کار ساده ای نیست؛ گفت: نه تنها در این حوزه سرمایهگذاری جدیدی را شاهد نخواهیم بود که با وجود مطالبات فراوان واحدهای تولیدی از مراکز درمانی، باقی ماندن تولیدکننده در چرخه تولید نیز بسیار سخت و گاه ناممکن شده است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجیزات پزشکی خراسان رضوی تصریح کرد: سهم تولیدات سلامت محور از بودجه سلامت ناچیز است. تقریبا تمامی بودجههای مرتبط با تجهیزات پزشکی نیز به تولیدکنندگان دولتی میرسد و بخش خصوصی سهم اندکی از این منابع دارد این در حالی است که تقریبا 40 درصد بازار تجهیزات پزشکی در حوزه بخش خصوصی است.
وی افزود: قاطعانه میگویم خروج بخش خصوصی از گردونه تولید تجهیزات پزشکی در این شرایط تورمی هزینههای هنگفتی را به نظام سلامت وارد خواهد کرد؛ هزینه هایی که جبران آن از محل واردات چندین برابر ارزبری را شامل خواهد شد.
کرباسی خاطرنشان کرد: بررسی و واکاوی بیشتر بودجهبندی نظام سلامت در سطح حاکمیتی و ایجاد سازو کارهای لازم برای حمایت از بخش خصوصی ضروری است؛ به گونهای که لااقل به واسطه عدم وصول مطالبات حوزه سلامت شامل اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی و دستگاهها شاهد اختلال فعالیت بخش خصوصی در حوزه تولید تجهیزات پزشکی نباشیم.
رئیس کمیسیون سلامت اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به قیمتگذاری دستوری در حوزه برخی از اقلام تجهیزات پزشکی گفت: قیمتگذاری دستوری برای واحدهای تولیدی و بنگاههای اقتصادی، به منزله تیر خلاص بر پیکره بی جان تولید است. این روشها نه تنها به کنترل هزینه های نظام سلامت کمکی نخواهد کرد بلکه در درازمدت منجر به افزایش هزینه های نظام سلامت و افزایش پرداختی از جیب مردم خواهد شد.
وی در خصوص اختصاص ارز ترجیحی به حوزه تولید تجهیزات پزشکی گفت: ارز ترجیحی سبب بروز چالشهایی در اقتصاد میشود. متاسفانه ارز ترجیحی در حال حاضر به بنگاههای اقتصادی واقعی و در زمان مناسب اختصاص پیدا نمیکند؛ از سوی دیگر قدرت رقابت پذیری واحدهای مختلف را تحت الشعاع قرار میدهد و حمایتها باید شکل منطقیتری به خود بگیرد.
کرباسی خاطرنشان کرد:ارز ترجیحی مسکن کوتاه مدت است اما باید بیماری درمان شود نمی شود بدون درمانِ لازم و صرفا با مسکن کار را جلو برد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجیزات پزشکی خراسان رضوی به بودجههای ناتراز با تقاضا در حوزه تجهیزات سلامت اشاره کرد و گفت: در این رابطه توجهی به جمعیت شناور استان به ویژه شهر مشهد نشده بلکه ارائه خدمات و تولید در این زمینه را در مشهد و استان چندین برابر سخت تر کرده است.
وی در پایان با اشاره به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی، تجهیزات کلینیک، بیمارستانی و صنایع وابسته مشهد گفت: این نمایشگاه یکم لغایت چهارم آذرماه امسال در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد پذیرای شرکت کنندگانی از سراسر کشور و همچنین کشورهای همسایه است. این رویدادها نیاز حوزه تجهیزات پزشکی است و هر چه گستردهتر برگزار شود به توسعه تعاملات، تجارت و صادرات منجر خواهد شد؛ مسیری که شاید در شرایط فعلی از معدود راه های سرپاماندن واحدهای تولیدی باشد.