ماجرای برگزاری همایشی در خصوص کاشت ناخن در قم

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد به تشریح برنامه‌های آن برای سال آتی پرداخت.

حجت‌الاسلام محمدحسین طاهری آکردی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در نشست خبری صبح امروز گفت: هدف ما در ستاد امر به معروف و نهی از منکر این است که بتوانیم بخشی از آنچه در حکمرانی دینی است پیاده کنیم.

وی افزود: در‌های ستاد روی هر گونه نقدی بر همه باز است و نقش ما دریافت گزارش و رساندن آن به مراجع ذی صلاح است و لزوما نباید فکر کنیم حتما باید گزارشات را به نتیجه برسانیم.

وی افزود: ترویج فریضتین، نظارت بر اجرا، حمایت از آمران به معروف و بحث عفاف و حجاب در حوزه قانون از وظایف اصلی ما است. در حوزه آموزش نیز فعالیت‌هایی مانند آموزش پایه آمران به معروف، در مباحث حقوقی، دینی، جامعه شناختی و روان شناختی در ۷۲ قسمت به صورت مجازی انجام شده است. بر محور خانواده نیز آموزش‌هایی داریم. برای نهاد‌های دیگر هم در بحث ترویج فریضتین ۱۴۰ نشست آموزشی داشته‌ایم. عفاف و حجاب در امر به معروف و نهی از منکر یک مصداق جزئی است. موضوعاتی مانند کنشگری اجتماعی و مطالبه‌گری مسئولانه و ... دارای اهمیت است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر حوزه نظارت بر نظارت دولت بر مردم، مردم بر مردم و نظارت مردم بر دولت اشاره کرد و گفت: در بحث نظارت دولت بر مردم دولت و نهاد قضائی و انتظامی وظایف خود را دارند. نظارت مردم بر مردم همان نهاد سمن‌ها و تشکل‌ها را را شامل می‌شود.

وی افزود: یکی از برنامه‌های ما این است که با کرسی‌های آزاداندیشی ادبیات نخبگانی راه بیندازیم و این گفتمان باید راه بیفتد. وظیفه ما انجام کار ایجابی و فرهنگی است.
این گفتمان نخبگانی را در هنرمندان هم راه انداختیم. در جشنواره فجر در انتخاب فیلم‌ها برای بخش تجلی اراده ملی نقش داشتمی، در صدا و سیما برنامه‌هایی برای کودک ساختیم.

طاهری با تاکید بر اینکه ما ۳۵ میلیون گیمر داریم گفت: ما در این حوزه وارد شدیم و مفاهیم امر به معروف در حوزه حجاب را به صورت غیر مستقیم در بازی‌های کامپیوتری در نظر گرفتیم که تا عید منتشر می‌شود. این فعالیت‌ها در حوزه ترویج است.

فعالیت امر به معروف و نهی از منکر در حوزه محیط زیست و بانک

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با تاکید بر اینکه با نظارت بر اجرای فریضتین، معروف‌ها در جامعه ترویج پیدا می‌کند و جلوی منکر‌ها گرفته می‌شود گفت: ما تشکل‌های مردمی را در چندین حوزه دسته‌بندی کردیم. فقط در حوزه حجاب نیست، در حوزه محیط زیست، بانک و … هم بوده است. این کار برای این است که بتوانند آسیب‌شناسی و برنامه‌ریزی کنند. بیشترین تشکل‌ها در حوزه عفاف و حجاب است.

وی به شوراهای اداری اشاره کرد و گفت: ما در دستگاه‌ها شورای امر به معروف داریم که در ۷ گروه تقسیم کردیم که باید در این امر راهکار ارائه کنند. مثلاً در حوزه بانک و بیمه جریمه دیرکرد که مردم و علما ناراضی هستند و خود شورا‌ها راهکار بدهند و حل کنند، در معروف وام قرض الحسنه باید حل شود. ما راهبری می‌کنیم که دستگاه‌ها را که خودشان موضوع را شناسایی و حل کنند.خدمت رسانی به مردم دو کار اصلی است که ستاد در دستگاه‌ها پیگیری می‌کند. وظیفه ما تهیه گزارش و ارسال به ناظران است و وظیفه قوه قهریه و برخورد را نداریم.

وی در بحث حمایت از آمران به معروف گفت: آمر آن نیست که فقط تذکر به حجاب می‌دهد کسی که در دستگاه‌ها تخلف یا فسادی را کشف و گزارش می‌کند هم آمر به معروف است. ما در چند قالب در این حوزه کار می‌کنیم. ما همچنین در شهرستان‌ها و استان‌ها شعب ویژه ایجاد کرده‌ایم. ما تا الان ۳۸۳ شعبه ویژه داریم. در مواردی در دادگاه باید از آمران به معروف دفاع می‌کردیم و ردیف بودجه‌ای برای این کار نداشتیم و از وکیل تسخیری استفاده می‌کردیم. در طرحی ۳۵۴ وکیل به صورت جهادی در این خصوص به ما کمک می‌کنند.

طاهری در ادامه اظهار کرد: کمیته ویژه جانبازی و شهادت را برای حمایت از آمران به معروف تشکیل داده‌ایم. ۴۷۰ پرونده جاری داری که ۲۲۰ پرونده را به نتیجه رسانده‌ایم و ۹۰ درصد پیروزیم.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص عفاف و حجاب گفت: ما چند کار انجام داریم. در بحث کنشگران مؤثر دوره می‌گذاریم و افراد فعال و کنش‌گر را آموزش می‌دهیم. ۲۳۴ نفر را به عنوان بانوی تأثیرگذار انتخاب کرده‌ایم این افراد کسانی هستند که جایگاه اجتماعی دارند و می‌توانند به ما کمک کنند. بانوان نخبه را برای این امر شناسایی می‌کنیم که ۲۰۰۲ نفر را شناسایی کردیم. این افراد ممکن است پزشک، خبرنگار یا استاد دانشگاه باشند. اگر یک فعالیت دینی داشته باشد کنش‌گر محسوب می‌شود.

وی با اشاره به همایشی در خصوص کاشت ناخن که در قم برگزار شد بیان کرد: همایش علمی هم کار فرهنگی محسوب می‌شود. در این همایش کاشت ناخن به عنوان یک موضوع مبتلابه به صورت علمی بررسی شد. کارشناسان هم پزشک و روان شناس بودند و از نظر سلامت جسمی و روانی بررسی کردند. این امر در جامعه اسلامی منکر است و ما به صورت علمی بررسی کردیم. تنها هزینه این همایش پذیرایی بوده است و بیشتر به صورت جهادی برگزار شده است. تقلیل مسئله یا تخریب چنین همایشی دورکردن اذهان مردم از مسائل اصلی است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر به سند جامع امر به معروف اشاره کرد و گفت: ما این سند را تصویب کردیم. ستاد ۱۷ عضو دارد. ۶ وزارت خانه، سازمان تبلیغات، صدا و سیما، بسیج، دادستان به عنوان نماینده قوه قضائیه، حوزه علمیه در آن عضو است. یک جمعی تصمیم می‌گیرد. بخشی از دولت در این ستاد است اینطور نیست که یک نفر تصمیم بگیرد.

طاهری ادامه داد: در این سند سیاست‌های بخشی و اجرایی سیاست‌های راهبردی در حوزه آموزش، تولید، فضای مجازی در قالب این سند مطرح شده و تصویب شده است. شناسنامه ستاد هم تنظیم شده که سابقه ستاد در آن آمده که در ۲۲ بهمن ۵۷ به دستور امام تأسیس شد که دولت در آن زمان اجازه نداد. تا اینکه سال ۷۲ تأسیس شد و کارش نظارت بر مبانی دینی در ساختار حاکمیت دینی است. برای یک دست کردن ستاد‌های استانی و شهرستانی، سامانه‌ای طراحی کردیم که مردم گزارش‌ها را در آن مطرح می‌کنند و ما پیگیری می‌کنیم.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار