به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری شهاب، کمیته پیگیری جریانهای ملی و اسلامی فلسطین به موضع گیری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره جابجایی بیش از یک میلیون فلسطینی از نوار غزه واکنش نشان داد.
این کمیته، اظهارات دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در مورد انتقال موقت فلسطینیان به دیگر کشورها را شدیدا محکوم کرد و آن را بخشی از توطئهای بزرگ برای کوچاندن مردم فلسطین دانست که با برنامههای جناح راست افراطی صهیونیستی همسو است.
این کمیته در بیانیهای تاکید کرد: ما به شدت این اظهارات را محکوم میکنیم، چرا که نشاندهنده حجم توطئهای است که هدف آن جابهجایی مردم فلسطین به عنوان بخشی از برنامههای جناح راست افراطی اسرائیل است.
کمیته مذکور خواستار وحدت موضع فلسطینیها و تسریع در تحقق وحدت ملی شد و تأکید کرد که باید استراتژی ملی منسجمی تدوین شود و با کشورهای عربی و اسلامی هماهنگیهای لازم برای مقابله با این طرحهای خطرناک انجام گیرد.
کمیته پیگیری جریانهای ملی و اسلامی همچنین خواستار تشکیل یک جلسه ملی فوری برای توافق بر سر راههای مقابله با طرحهای کوچاندن فلسطینیان شد که ملت فلسطین با مقاومت و پایداری خود در این سرزمین علیرغم جنایات و تخریبهای گسترده ارتش اشغالگر و جنایتکار صهیونیستی آنها را با شکست مواجه کرده است.
در پایان این بیانیه، از کشورهای عربی، به ویژه مصر، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و دیگر کشورهای اسلامی خواسته شد تا پروژههای بازسازی غزه را به عنوان گامی مهم و ضروری برای خنثیکردن طرحهای کوچاندن آغاز کنند.
گفتنی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میگوید که با ملک عبدالله، پادشاه اردن در مورد طرحی بالقوه برای خانهسازی و جابجایی بیش از یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به کشورهای دیگر صحبت کرده است. او همچنین گفت که روز یکشنبه با عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر در این باره گفتگو خواهد کرد.
ترامپ که در هواپیما با خبرنگاران صحبت میکرد، غزه را «دچار آشفتگی و محلی تخریب شده» توصیف کرد و گفت که مایل است کشورهای عربی منطقه به آوارگان فلسطینی محلی برای زندگی ارائه بدهند.
وقتی از ترامپ پرسیده شد که آیا این پیشنهاد موقتی است یا بلندمدت، ترامپ پاسخ داد: «میتواند هر کدام باشد.»
ترامپ، که از ۲۰ ژانویه کار خود را آغاز کرد، درباره دیدارش با ملک عبدالله پادشاه اردن گفت: «به او گفتم دوست دارم عده بیشتری (از آوارگان فلسطینی) را بپذیرید، چون وقتی به نوار غزه نگاه میکنم، اوضاع خیلی بد است، واقعاً بد است. دوست دارم او مردم را بپذیرد.»
ترامپ همچنین گفت: «دوست دارم مصر هم مردم را بپذیرد.»
ترامپ گفت: «غزه عملاً یک منطقه تخریب شده است، تقریباً همه چیز ویران شده و مردم در آن جا در حال جان دادن هستند، بنابراین ترجیح میدهم با بعضی از کشورهای عربی وارد تعامل شویم و خانههایی در مکانی دیگر بسازیم که شاید بتوانند برای یک بار هم که شده در صلح زندگی کنند.»
اردن و مصر پیشتر چنین پیشنهادی را رد کرده بودند.