بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، دویستوبیستوششمین جلسهٔ شورای اسلامی شهر تبریز در عمارت تاریخی ساعت برگزار شد.
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن تبریک میلاد باسعادت بانوی بزرگ و چهره درخشان تاریخ بشر، حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر و روز زن خدمت همه محبان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) و خیر مقدم به مادران و همسران شهدا، اظهار کرد: حضرت صدیقه کبری (س) بانوی بزرگواری است که در همه زمینهها یک الگوی متعالی برای همه انسانهاست.
وی ادامه داد: حضرت فاطمه زهرا (س) در سختیها غمگسار پیامبر اکرم (ص)؛ در جهاد همراه امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)؛ در عبادت خیرهکننده چشم فرشتگان؛ در سیاست سراینده خطبههای فصیح و بلیغ و آتشین شبیه خطبههای نهجالبلاغه و تربیتکننده امام حسن و امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) بود.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: توجه به خصوصیات شخصیتی حضرت فاطمه زهرا (س)، شگفتی عظیم عالم وجود را به انسان نشان میدهد.
احمدی با تأکید بر اینکه دوران کودکی، جوانی، ازدواج و سیره زندگی حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی برای همه انسانهاست، گفت: حضرت صدیقه کبری (س) برترین الگویی است که قله را به انسانها نشان داده است.
وی اظهار کرد: اسلام بانوان مسلمان را به سمت قله دعوت میکند و اگرچه شاید نتوان به قله رسید اما میتوان به سمت این قله حرکت کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: نامگذاری ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) به نام روز مادر و روز زن، فخر بزرگی است.
احمدی ضمن تبریک ولادت حضرت امام خمینی (ره)، مصادف با ولادت حضرت زهرا (س) گفت: امام راحل باتوجه به بیانات مقام معظم رهبری نقطه عطفی در نگاه به مبانی اسلامی در تمام زمینهها بهخصوص در مقوله نگاه به زن بوده است.
وی همچنین ولادت حضرت مسیح را به مسیحیان تبریزی و همه مسیحیان جهان تبریک گفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز همچنین درگذشت استاد بهروز خاماچی عضو سه دوره شورای شهر را به خانواده، منسوبان و شهروندان تبریزی تسلیت گفت.
احمدی با اشاره به اینکه تعطیلیهای ماه گذشته، یک سری مشکلات ایجاد کرد، گفت: با وجود این تعطیلیها، شهردار تبریز و مسئولان امور مالی مناطق و شهرداران مناطق، تلاش کردند که حقوق همه کارکنان پیش از شب یلدا پرداخت شود که جای قدردانی دارد چراکه با تمامی مشکلاتی که تعطیلی ایجاد کرده بود، حقوقها پرداخت شد و بسته معیشتی به کارکنان شریف شهرداری تبریز تعلق یافت.
تکریم مادران و همسران شهدا به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س)
در این جلسه، جمعی از مادران و همسران شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم، شهدای امنیت و شهدای ارتش و مرزبانی، به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز با حضور اعضای شورا و شهردار تبریز تکریم و تجلیل شدند.
حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز و مادر شهید صادق عدالتاکبری (شهید مدافع حرم)، مادر شهید حسین اجاقی (شهید امنیت)، مادر شهید امیر حسینپور (شهید امنیت)، مادر شهیدان محمد، یعقوب و رضا آذرآبادیحق (شهدای دفاع مقدس)، همسر ارتشی شهید قادر سعادتیان (شهید نیروی هوایی ارتش)، همسر شهید عباس عبدالهی (شهید مدافع حرم) و همسر شهید فرامرز حسینزاده (شهید مرزبانی و فرمانده مرزبانی پیرانشهر) در این مراسم مورد تکریم و تجلیل قرار گرفتند.
دستاوردهای مرکز پژوهشها به نام شورای ششم رقم میخورد
در این جلسه، روحالله رشیدی، رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز، با تأکید بر اینکه ما در تمامی بازههای زمانی آمادهایم تا عملکرد مرکز پژوهشهای شورا را به همکاران خود ارائه دهیم، گفت: تمامی دستاوردها و عملکردهای این مرکز به نام شورای ششم رقم میخورد.
وی ادامه داد: در ششمین دوره شورای اسلامی شهر تبریز، 124 طرح پژوهشی در این مرکز با طرح 453 سؤال پژوهشی در قالب همکاریهای دانشجویی اجرا شده است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه 227 پژوهشگر به همراه 90 نفر دستیار در این دوره از شورا در اجرای این پژوهشها با ما همکاری کردهاند، افزود: 69 نفر ناظر پژوهشی داشتهایم که اغلب این افراد از بدنهٔ کارشناسی مجموعهٔ مدیریت شهری و شهرداری بودهاند.
رشیدی عنوان کرد: با 18 مرکز علمی و پژوهشی همراهی کردهایم. بیشترین مبلغ طرح پژوهشی 290 میلیون تومان بوده است. از جمله ضعفهای ما مدیریت اقتصادی بوده و همچنین در حوزههایی چون سلامت و ورزش نیز پیشنهادات خوبی به مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز ارائه نمیشود.
وی با تأکید بر اینکه تمامی اطلاعات طرحهای پژوهشی مرکز پژوهشها همواره علنی بوده و هیچکدام محرمانه انجام نگرفته است، خاطرنشان کرد: شناسایی مسائل اجتماعی به تفکیک محلات در کلانشهر تبریز و مردمنگاری گروههای مختلف از جمله طرحهای مهم انجامگرفته در سطح شهر بوده است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص کتابهایی که در انتشارات مرکز پژوهشهای شورای شهر تبریز منتشر شده است، گفت: کتابهایی چون حاشیهنشینهای تبریز، چالشهای بقا، اینسو و آنسوی بارو، مجموعهٔ دوجلدی امپراتوریهای شهری و نقشهٔ مسائل اجتماعی کلانشهر تبریز به تفکیک محلات از جمله کتابهای منتشرشده توسط این مرکز است.
رشیدی با تأکید بر اینکه این پژوهشها صرفاً برای پژوهش نبوده و تمامی آنها قابلیت اجرا دارند، افزود: اینکه در یک جلسهٔ کمیسیون این طرحهای پژوهشی به سند تبدیل شوند، دور از دسترس نیست.
وی اضافه کرد: یک سری طرحهایی نیز داریم که میتواند توسط شهرداری انجام شود. مستندسازی آجرکاریهای بافت تاریخی که 200 طرح برای آن ارائه شده است، از جمله طرحهایی است که میتوان از آنها استفاده کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: ما سعی کردهایم در کمیسیونها طرحهای خود را ارائه دهیم. یک سری طرحها نیز علاوه بر کمیسیونها در دانشگاه و مراکز علمی ارائه شده است.
رشیدی با بیان اینکه کتابخانهٔ تخصصی مدیریت شهری فازبهفاز در حال تکمیل است، اظهار کرد: به نظر بنده اینکه مرکز پژوهشهای شورا محلی برای رجوع شورای شهر باشد، موجب دلگرمی ما است. ما هر ساله معمولاً در بهمنماه با فراخوانی از تمامی مجموعهها و سازمانها درخواست میکنیم تا نیازهای خود را به ما اعلام کنند تا مورد بررسی قرار دهیم.
وی عنوان کرد: بنده راهکارهای ارائهشده را بیان کرده و گفتم که این راهکارها با رد شدن از فیلتر کمیسیونها قابل اجرا هستند. برخی از این طرحها نیز در قالب اصلاح دیدگاه به شهر است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه برای مثال، برای شهر تبریز برچسب «شهر خشن» زده شده بود که با پژوهشهای انجامگرفته، واقعی نبودن این موضوع ثابت شد، عنوان کرد: احساس ناخوشایند نابرابری بین مردم به احساسی کشنده تبدیل شده است که مسائل مختلفی را به دنبال دارد.
رشیدی با اشاره به اینکه طرح تفصیلی جدید نیز در حال تدوین است و خوب است شورای شهر برای اخذ گزارش از این مجموعه دعوت نماید، اضافه کرد: اغلب کتابهای منتشرشده در مرکز پژوهشهای شورا برای آگاهی عمومی است.
مرکز پژوهشها با تشخیص خود پژوهشها را انجام داده است
علیرضا نوای باغبان, عضو شورای شهر تبریز در ادامه بیان کرد: گزارش ارائهشده نشانگر فعالیت مستمر مرکز پژوهشهای شورا است؛ اما به نظر بنده، خلأیی در گزارشهای مرکز پژوهشها وجود دارد. این پژوهشها مطلقاً به درخواست سازمان، کمیسیون، شهرداری و... انجام نگرفته و مرکز پژوهشها فقط با تشخیص خود پژوهشها را بنابر نیاز انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه هرچند اغلب موضوعات مربوط به شهرداری بوده است، اضافه کرد: میتوانیم از پتانسیل مرکز پژوهشهای شورا به بهترین نحو استفاده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: احتمالا ما بهعنوان شورا تاکنون موضوعی را ایجاب نکردهایم که مرکز پژوهشهای شورا مورد بررسی قرار دهد. از نظر بنده این خلأ باید با همکاری مرکز پژوهشها، شورا و شهرداری پر شود.
علی راستی، سخنگوی شورای شهر تبریز با بیان اینکه از تمامی کسانی که در این مرکز تلاش میکنند تشکر میکنم، بیان کرد: الزامات اجرایی این موضوعات خود را کجا نشان میدهد؟ نتیجهٔ پژوهش ارائهٔ راهکار است. ما میخواهیم این راهکارها خود را در جامعه نشان دهند.
وی ادامه داد: مبالغی که برای پژوهش اختصاص داده میشود، مبالغ بسیار ناچیزی است که حتی میتوان با صرف مبلغ بیشتری نیز نتیجهٔ این پژوهشها را در سطح شهر مشاهده کنیم.
اسماعیل چمنی، عضو شورای شهر تبریز ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا (س)، روز مادر و روز زن، بیان کرد: این روز را به تمامی مادرانی که هرچه داریم از آنهاست، تبریک میگویم.
وی اظهار کرد: مطالبی که گفته شد بسیار شایسته و بهجا بوده و امیدوارم که بحث پژوهش در شورا تداوم داشته باشد. مهمتر از این مطالب این است که این پژوهشها منجر به اجرا شده و نمود آن را در سطح شهر ببینیم.
عضو شورای شهر تبریز با تأکید بر اینکه آلودگی هوا یکی از بحثهایی است که این روزها کشورمان درگیر آن بوده است، بیان کرد: بحثهای ترافیکی نیز از جمله مسائل پراهمیت بوده که تا 10 سال آینده به معضلی بزرگ تبدیل خواهد شد.
چمنی ابراز کرد: تبریز فقط بلندمرتبهسازی شده و امکانات تجاری آن بالا میرود؛ اما ورودی و خروجیهای آن یکسان است. در کنار این مطالب، بحث طرح تفصیلی تبریز مطرح است، این موضوع سالیان سال است که اجرا نمیشود. دلیل عدم اجرای طرح تفصیلی چیست؟
وی در خاتمه عنوان کرد: ترافیک یکی از اصلیترین چالشهای تبریز است که رفتهرفته در سطح شهر بیشتر شده و به معضل تبدیل میشود.
لایحه معاینه فنی رایگان برای تاکسیهای درونشهری تبریز تصویب شد
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در بررسی لایحه «تجویز اجرای طرح معاینه فنی رایگان برای تاکسیهای درونشهری تبریز» اظهار کرد: این لایحه در کمیسیونهای بودجه و حملونقل تصویب شده است.
وی ادامه داد: این موضوع در تصویب جدید برای سه ماه یکبار معین شده است. برخی تاکسیها مشکل دارند؛ یکبار میروند و برای بار دوم هزینه از خود آنها گرفته میشود. این موضوع بعضی مواقع موجب میشود تاکسیها دوباره مراجعه نکنند یا اگر آمدند، مشکل خود را اصلاح نکنند.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز افزود: درخواستی که داریم این است که تدبیری اندیشیده شود که طی آن، رانندگان تاکسیها برای این موضوع و رفع ایرادات تاکسیها مشتاق باشند، نه اینکه صرفاً جهت رفع تکلیف فقط یکبار مراجعه کنند.
علیرضا نوای باغبان، عضو شورای شهر تبریز در ادامه عنوان کرد: رایگان بودن معاینه فنی تاکسیهای درونشهری در ردیف بودجه تاکسیرانی وجود دارد. همچنین، این لایحه هم در کاهش آلودگی هوای تبریز و هم در حمایت از رانندگان تاکسیها تا سقف سه میلیارد تومان تصویب شده است.
وی، ادامه داد: سال گذشته نیز چنین تصمیمی گرفته شده بود که اقدام خوبی است.
غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اگر هر ساله این لایحه تصویب میشود، چرا در ردیف بودجه قرار نمیگیرد؟
روحالله رشیدی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه بیان کرد: کمیسیون عمران نیز با این موضوع موافق بوده و به نظر بنده یکی از کوچکترین اقداماتی است که میتوان برای قشر تاکسیرانی انجام داد.
وی در پایان گفت: پیشنهاد میکنم زمانی در نظر گرفته شود تا سازمان تاکسیرانی گزارشی در این خصوص ارائه دهد و تاکسیرانان بدانند که هر شش ماه یکبار حق این کار را دارند.
اسماعیل چمنی، نماینده شورا در کمیسیون ویژه ماده 100 شهرداری تبریز شد
در این جلسه نامه شماره 45520/1 مورخ 1403/09/18 شهردار محترم تبریز درخصوص انتخاب و معرفی نماینده شورا در کمیسیون ویژه ماده صد شهرداری تبریز بررسی شد و اسماعیل چمنی عضو شورای اسلامی شهر تبریز با هفت رأی به عنوان نماینده شورا در این کمیسیون معرفی شد
غلامرضا احمدی، رییس شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: کمیسیون جایگزین ماده 100، برای حل یکی سری پروندهها برگزار میشد که مجوز برگزاری آن برای حل یک سری پروندهها اخذ شده که قبلا آقای روحالله دهقاننژاد نماینده شورا در این کمیسیون بود.
وی گفت: این کمیسیون در تبریز برگزار میشد و حلال یک سری مشکلات بود که یک سری مسائل به وجود آمد که متوقف شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این کمیسیون فرایندهای قانونی را طی کرده و مجوز برگزاری دارد.
احمدی گفت: به نامه حجتالاسلام برگی باید پاسخ داده شود و معاونت شهرسازی، مواردی که برای ارجاع به کمیسیون نیاز دارد را در قالب آییننامه تدوین کند و کمیسیون حقوقی بررسی کند و در شورا صرفا ارائه شود.
وی با اشاره به اینکه حدود 700 پرونده مفتوح است، گفت: این پروندهها باید در اولویت باشد و پرونده جدید مطرح نشود.
رئیس شورای شهر تبریز گفت: اعضای شورا نیز باتوجه به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از ها، برای ادامه یا عدم ادامه کمیسیون ویژه نظر خود را اعلام کنند و نماینده شورا برای رسیدگی تعیین شود و مواردی که موجب توقف روند این کمیسیون نشده بود، پیش نیاید.
کمیسیون ویژه ماده 100 منحصرا در شهرداری تبریز تشکیل شده است
در ادامه، علی نوای باغبان، رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز گفت: این کمیسیون منحصرا در شهرداری تبریز تشکیل شده است.
وی ادامه داد: شروع و شأن پیدایش این کمیسیون و اینکه جایگاه و موقیعت آن به چه خاطر است باید مشخص شود.
عضو شورای شهر تبریز گفت: باید مشخص شود پروندههایی که در این کمیسیون مطرح میشود چه ویژگی خواهند داشت و کمیسیون ویژه ماده 100 که با جایگاه قانونی ایجاد شده، صلاحیت آن در چه مواردی خواهد بود.
باغبان ادامه داد: معنا و مفهوم بلاتکیلیفی پروندههای ارجاعی به کمیسیون ویژه ماده 100 باید مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه عضو شورایی که برای حضور در این کمیسیون انتخاب میشود مسئولیت خطیری قبول میکند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: باید ضوابط و چارچوب این کمیسیون تعیین شود تا شائبه ایجاد نشود و محورهای ورود پرونده به این کمیسیون، جامع و مانع باشد.
در ادامه، حجتالاسلام رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به نامهای که در تاریخ 18 بهمن 1401 خطاب به شهردار تبریز نوشته بود، گفت: تاکنون پاسخی از سوی شهردار تبریز به این نامه داده نشده است و باید مشخص شود که این کمیسیون، مشکلات مطرح شده را چگونه حل میکند.
در ادامه، احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز نامه رسول برگی، عضو شورا را قرائت کرد.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به اینکه پس از نامه حجتالاسلام برگی بازرسی کل کشور به این مسئله ورود کرد و پروندهها بررسی شد، گفت: یکی از مشکلات حقوقی ماده 100 که باید حل شود، بحث اعاده است چراکه کمیسیونهای ماده 100 اعاده را قبول ندارند.
وی با تأکید بر اینکه هرگونه رأی صادره باید قابل اجرا باشد، گفت: موارد مطرح شده اعضای شورا در خصوص کمیسیون ویژه ماده 100، در شورای سیاستگذاری این کمیسیون مطرح میشود و کمیسیون ویژه با شرایط مطرح پیش خواهد رفت.
در ادامه، اسماعیل چمنی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: پروندههای زیادی وجود دارد که موجب بلاتکلیفی مردم شده است و عضویت شورا در کمیسیونها به نمایندگی از مردم است و وظیفه دفاع از حقوق مردم دارد.
وی با اشاره به اینکه آرای صادره گاهی امکان اجرایی ندارد، گفت: در صدور آرا حتما باید مراحل قانونی طی شود و وقتی سیستم قضایی پای کار است، شورا نیز باید به حل مسئله کمک کند.
سیستم قضایی با وجود کمیسیون ویژه ماده 100 مشکلی ندارد
در ادامه، حکیمه غفوری، عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: سیستم قضایی با وجود این کمیسیون مشکلی ندارد اما باتوجه به اینکه این دستورجلسه مجدد مطرح نشود، میتوان نماینده شورا را مشخص کرد و موارد پیشنهادی شورا بعدا مشخص شود.
روحالله رشیدی، دیگر عضو شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به مخالفتهای اولیه با این کمیسیون، گفت: علت مخالفت با این کمیسیون این بود که موجب بدآموزی مدیریت شهری نشود تا در پی حل مشکلات شهری نباشد.
وی در پایان گفت: انباشت پرونده این کمیسیون یکی دیگر از مسائل مطرح است و اختیار قانونی برای شهردار وجود دارد که شهردار با مکانیزم داخلی شهرداری به این مسائل ورود کند.
باید مسائل شهری را در بستر آرامش مدیریت کنیم
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز در این جلسه، طی تذکری با اشاره به اینکه میلاد با سعادت مادر نمونهی عالم، حضرت زهرا (س) را به تمامی مادران و زنان ایرانی تبریک میگویم، اظهار کرد: مسائل شهری که مطرح میشود، تنها در فضای آرامش قابل حل است. تقاضای من این است که در تمامی موضوعات احترام متقابل را رعایت کرده و فضا را به گونهای مدیریت کنیم که مسائل را بدون تنش پیش ببریم تا انتقادی هم از بیرون وارد نشود.
وی با تأکید بر اینکه فضا را به جایی که موضوعات را با امیال شخصی پیش ببریم نکشانیم، بیان کرد: بهویژه در خصوص موضوعاتی چون کارگران زحمتکش، به شهرداری توصیه کردهایم تا کارگروهی ایجاد شود که در قالب آن، کارگران مشکلات خود را نزد شهردار و شورا بیان کنند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز تأکید کرد: اگر این موضوع را اینگونه پیش ببریم، موضوعات بدون تنش و آسانتر حل خواهند شد. امیدوارم در این جلسهی تعیینشده، تمامی مسائل موجود مطرح شوند و بتوانیم چالشها و مشکلات را حل کنیم.
کمبود اتوبوس در تبریز قابل توجیه نیست
روحالله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، اظهار کرد: کمبود اتوبوس در تبریز قابل توجیه نیست.
وی ادامه داد: قرار بود خرید اتوبوس، کارنامه دورهٔ شورای ششم حساب شود و قدمهایی برداشته شد اما با روند کندی که پیش گرفت، تداوم نیافت.
عضو شورای شهر تبریز، گفت: دو قرارداد 100 دستگاهی منعقد شد که تاکنون 51 تحویل گرفته شده است.
رشیدی ادامه داد: با مرور زمان، قیمت تمامشده اتوبوس از دست میرود و قیمت اتوبوس تککابینه که در 1401 پنج میلیارد تومان بود، اکنون بیش از 10 میلیارد تومان است.
علت قطعی برق به صورت صریح به اطلاع مردم برسد
رسول برگی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز در تذکر خود، ضمن تسلیت درگذشت استاد بهروز خاماچی، اظهار کرد: تمهیداتی صورت بگیرد تا اعضای شورای اسلامی شهر تبریز جهت عرض تسلیت و به پاس حضور مرحوم خاماچی در سه دوره شورای شهر تبریز، در منزل ایشان حاضر شود.
وی با انتقاد از اینکه اعضای شورا از افتتاح چند سالن ورزشی و مرکز نگهداری سالمندان بیخبر بودند، گفت: نیاز است که شهرداری تبریز از اعضای شورای اسلامی شهر تبریز برای حضور در چنین برنامههایی دعوت کند.
عضو شورای شهر تبریز با انتقاد از قطعی برق که زندگی و امورات شهروندان را مختل کرده است، گفت: باید علت قطعی برق صریح و شفاف به اطلاع مردم برسد چراکه این خاموشیها سال گذشته مطرح نبود.
برگی گفت: اعتقاد دارم که برای عدهای دولت مهم نیست و فقط میخواهند نظام را ناکارآمد نشان داده و مردم را درگیر کنند.
وی ادامه داد: قطعی برق موجب ورود خسارت به زندگی مردم است و نهادهای مربوطه باید به این مسئله ورود کنند و دلیل قطعی اگر کارشکنی یا اگر ذخیره انرژی است باید به مردم گفته شود.
عضو شورای شهر تبریز همچنین درخصوص کمک به پلیس راهور در حل مسائل ترافیکی شهر تبریز، گفت: قرار بود 40 میلیارد تومان به پلیس راهور کمک شود تا وسائط نقلیه خریداری شود که تاکنون شش میلیارد تومان پرداخت شده است.
برگی ضمن یادآوری آسیبدیدگان انفجار آخمقیه، گفت: پس از انفجار آخمقیه چندین خانواده دربهدر ماندهاند و در مکانی اسکان داده شدهاند اما تا کی باید به صورت موقت اسکان داده شوند؟ چطور هفت میلیارد تومان برای خرید یک اثر هنری بود هزینه میشود اما برای این عزیزان هزینه نمیشود؟ نیاز است که از سوی شهرداری برای کمک به این شهروندان لایحه بیاید و تا جایی که میتوانیم وظیفه انسانی خود را ایفا کنیم.
وی با تجلیل از آتشنشانان تبریزی درخصوص فداکاری و ایفای نقش با جانفشانی و ایثارگری، گفت: آتشنشانان فداکار تبریزی، در حادثه آتشسوزی پمپ بنزین به نحو احسن ایفای نقش کردند که نیاز به قدردانی ویژه از این عزیزان است.
عضو شورای شهر تبریز با اشاره به اهدای 72 جهیزیه به خانوادههای نوعروسان نیازمند تبریزی، گفت: این جهیزیهها از حسینیه موسیبن جعفر (ع) در خیابان دارایی تبریز راهی منازل این شهروندان خواهد شد که شایسته است اعضای شورای اسلامی شهر تبریز نیز در این مراسم مذهبی شرکت کنند.
تصویب لایحه مساعدت مالی به شورای اسلامی استان آذربایجانشرقی
لایحه شهرداری تبریز درخصوص مساعدت مالی به شورای اسلامی استان آذربایجانشرقی بررسی و با 9 رأی تصویب شد.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص اظهار کرد: طبق سنوات گذشته شورای شهر تبریز به شوراهای بالادستی، مساعدتی تخصیص میداد و 400 میلیون تومان برای تخصیص به شورای اسلامی استان آذربایجانشرقی پیشنهاد داده شده است که نظر کمیسیون برنامه و بودجه نیز در این خصوص مثبت است.
تصویب لایحه دوفوریتی تفویض اختیار به شهرداری تبریز برای رایگان کردن مترو و بیآرتی در بارش سنگین
لایحه دوفوریتی تفویض اختیار به شهرداری تبریز در جهت رایگان نمودن استفاده از قطار شهری و اتوبوس خط ویژه (بیآرتی) شهر تبریز برای شهروندان در روزهایی که برف سنگین میبارد، با رأی اعضای شورای اسلامی شهر تبریز تصویب شد.
مخالفت با لایحه شهرداری تبریز مبنیبر تجویز تملک هفت قطعه از قطعات واگذار شده براساس مصالحهنامه
طی این جلسه، با لایحه اصلاحی شهرداری تبریز پیرو لایحه شماره 27976/1 مورخ 1403/06/19 مبنیبر تجویز تملک هفت قطعه از قطعات واگذار شده براساس مصالحه نامه شماره 41/31 مورخ 1396/01/05 مخالفت شد.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: در سال 1396 شهرداری در وادی رحمت یک سوله با سه مغازه تملک میکند و قطعات مسکونی و آموزشی به عنوان ملک معوض میدهد.
وی با اشاره به اینکه مشکل هفت قطعه تاکنون حل نشده، گفت: نه مالکان توانستهاند کاری کنند و نه شهرداری مشکل را حل کرده است و از سال 1396 تاکنون راه حلی ارائه نشده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اکنون برای این هفت قطعه راه دسترسی وجود ندارد اما در زمان تحویل راه دسترسی بوده و اکنون مالکان راه دسترسی میخواهند و شهرداری قصد خرید قطعه را دارد. نظر کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز بر این است که راه دسترسی ایجاد شود.
در ادامه، حکیمه غفوری عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: اگر نظارت بر تفکیک بود، چگونه راه دسترسی برای این هفت قطعه در نظر گرفته نشده و اگر این بنبست بهصورت غیرمجاز ایجاد شده، باید دید نظارت بر ساختوساز چگونه بوده است.
وی اظهار کرد: مسئله تعلل شهرداری درخصوص این مسائل است و کوتاهی مدیران شهرداری باعث ایجاد تبعات شده است و با خرید این قطعات توسط شهرداری موافق نیستم.
در ادامه، روحالله دهقاننژاد، نائبرییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: قانون نحوه تقویم ابنیه، املاک و اراضی مورد نیاز شهرداریها وجود دارد و موضوع از اختیارات شورای شهر خارج است و باید چگونگی تملک این قطعات مشخص شود. اگر مازاد بر اختیارات شهردار بود، باید مجوز شورا وجود داشته باشد؛ اگر کاربری آموزشی برای این قطعات در نظر گرفته شده، قیمت روز برای قطعات آموزشی خواهد بود؟
وی ادامه داد: برای قطعات جنوبی پروانه صادر شده و ضابطه حقوقی مالی درخواست شده است.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: همچنین معبر مورد اشاره مسدود شده که طبق گزارش، روی کانال است و باید دید فاضلاب داخل معبر است یا خیر؟ این موارد مطرح است و با پاسخ به این موارد، میتوان رأی صادر کرد.
تصویب لایحه مساعدت مالی به شورای اسلامی شهرستان تبریز
لایحه شهرداری تبریز در خصوص مساعدت مالی به شورای اسلامی شهرستان تبریز به مبلغ 200 میلیون تومان به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.
در پایان لایحه شهرداری تبریز در خصوص مساعدت مالی شهرداری تبریز در قالب کاهش مبنای محاسبه عوارض برای ملک قولنامهای آقای عبدی به تصویب اعضای شورای اسلامی شهر تبریز رسید.