به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از گروه عبری خبرگزاری تسنیم، این روایتی است که رسانههای عبری زبان از شرایط اقتصادی رژیم صهیونیستی در سایه جنگ و تجاوز ادامه دارش در نوار غزه و درگیر شدن در جبهههای مختلف ارائه میدهند.
پایگاه عبری زبان کیپا در گزارشی که عصر سه شنبه منتشر کرد خبر داد، اداره برق 3.8 درصد بر قیمت برق افزوه است و اعلام کرده است جنگ، مشکلات اقتصادی و نیاز به توسعه شبکه برق را هم بهانه این اقدام اعلام کرده است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از این رسانه صهیونیستی، در جلسه هیئت رئیسه اداره برق مقرر شد، از ژانویه آینده 3.8 درصد به قیمت برق افزوده شود تا به طور متوسط هر خانواده 14 شیکل بیشتر در این رابطه هزینه کند.
این در حالی است که پیش از این هر خانواده اسرائیلی به طور متوسط هر ماه 391 شیکل (هر دلار 3.6 شیکل) بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده به عنوان هزینه برق پرداخت میکرده است.
این دومین افزایش قیمت برق طی کمتر از یک سال در اسرائیل است پیش از این نیز در فوریه گذشته (9 ماه قبل) 2.6 درصد به قیمت برق افزوده شد در حالی که معمولا سالانه فقط یک بار این افزایش اعمال میشد.
در همین راستا ضمیمه اقتصادی روزنامه هاآرتص هم در شماره امروز خود گزارش داد، مالیات بر ارزش افزوده به 18 درصد رسیده است و همین امر نگرانی از گرانی بیشتر کالاها را افزایش داده است.
در ادامه این گزارش آمده است، اقتصاد اسرائیل آماده تعامل با افزایش مالیات بر ارزش افزوده است که قرار است از ابتدای سال جدید میلادی در ژانویه اعمال شود.
رسانه عبری: جنگ تاثیری هولناک بر اقتصاد اسرائیل داشته استرسانه عبری: اقتصاد اسرائیل بهای سنگینی را میپردازدکابوس یکساله اسرائیل|4 ـ اقتصاد اسرائیل در آستانه ورشکستگیاین رسانه به نقل از یکی از ساکنان رامات گان در اطراف تلآویو نوشت، چند روز پیش نامهای را در پست الکترونیک خود دریافت کرده است که به وی خبر میدهد مالیات بر ارزش افزوده 18 درصد افزایش یافته است، اما نکته جالب آن است که این نامه را از مدیر مهد کودک دخترش دریافت کرده است که به وی خبر میدهد با توجه به افزایش مالیات بر ارزش افزوده، شهریه مهد کودک هم افزایش پیدا کرده است.
به نوشته هاآرتص: تحقیقات میدانی انجام گرفته در این رسانه نشان میدهند که شرکتهای تلفن همراه و ارتباطات نیز در صدد افزایش قیمتهای خود هستند اما حاضر نشدند مقدار آن و میزان تاثیر گذاری مالیات ارزش افزوده را بر آن اعلام کنند.
در این زمینه تاکید شده است که طی سال گذشته هزینهها در اسرائیل به شکل قابل توجهی افزایش یافته است و در این میان هزینههای مواد غذایی گوی سبقت را از همه ربوده اند، در حالی که افزایش مالیات ارزش افزوده هم فشار خود را مجددا بر آخرین حلقه این زنجیره وارد میکند.
علاوه بر آن صنایع پوشاک هم تحت تاثیر آن قرار میگیرد و تاثیر خود را بر تمامی صنایع خواهد گذارد.
رستوران داران نیز اعلام کردند با افزایش مالیات ارزش افزوده، قیمت خدمات آنها نیز افزایش پیدا میکند.
پایگاه عبری زبان آیس هم از افزایش هزینههای زندگی در (فلسطین اشغالی) سخن گفت و نوشت: قیمت میوه و سبزیجات طی کمتر از یک سال 60 درصدافزایش یافته است.
در این گزارش آمده است از زمان آغاز حوادث 7 اکتبر تا به امروز بازار میوه و تره بار در اسرائیل شاهد نابسامانی زیاده شده است که تاثیرات مستقیم خود را بر قیمتها و روند مصرف قرار داده است.
پایش انجام گفته توسط مرکز تحقیقات تک فروشیها، از اکتبر 2023 به بعد قیمتها به طور مستمر سیر صعودی به خود گرفتهاند.
شرایط پیچیده امنیتی تاثیرات مستقیم خود را بر اقتصاد داخلی اسرائیل قرار داده و باعث شده است تا ذائقه مصرف کنندگان نیز تغییر پیدا کند، به نحوی که خانواده میزان خرید خود را کاهش داده و به سوی خریدهای هدفمند برای جلوگیری از هدر رفت هزینهها گرایش پیدا کردهاند.
دادههای جمع آوری شده نشان میدهند که طی این مدت شاهد جهشهای شدید قیمتها در بازار میوه و تره بار هستیم، به نحوی که صیفی جات همچون گوجه فرنگی 40 درصد و میوه جات حدود 60 درصد افزایش را به ثبت رسانده و به حد نصابهای جدیدی در قیمت رسیدهاند.