وقت‌کشی بانک‌ها صنایع کرمانشاه را به رکود نزدیک می‌کند

بروکراسی اداری در بانک‌ها معضلی برای تأمین سرمایه در گردش صنایع کرمانشاه است.

 به گزارش ذاکرنیوز، صنعتی شدن کرمانشاه شاید راهی سخت باشد اما شدنی است و این استان دو میلیون نفری پر از ظرفیت‌های بزرگ و متعدد اقتصادی است که وجود 600 هزار جوان تا 900 هزار هکتار زمین آماده کشت و چهار فصل بودن و مرز مشترک با عراق آنها جزئی ازاین ظرفیت‌ها است که اگر به درستی به آن پرداخته شود می‌تواند نقش مهمی در توسعه کشور داشته باشد.

هرچند استان کرمانشاه ظرفیت صنعتی شدن را دارد و می‌تواند پایانی بر معضل بیکاری استان باشد اما موانع بسیاری از جمله بروکراسی اداری در بانک‌ها و سنگ‌اندازی دستگاه‌های مختلف بر سر راه واحد‌های صنعتی وجود دارد که مانع از پیشرفت آن‌ها می‌شود.

"سرلک" از صنعتگران استان کرمانشاه اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که همیشه گریبانگیر صنایع به ویژه صنایع داخل استان است موضوع دیرینه سرمایه در گردش است.

وی گفت: سرمایه در گردش یکساله با توجه به طی طریق طولانی برای به دست آوردن، بعد از مدت‌ها جنگندگی، وصول به اتمام می‌رسد و زمان پرداخت است بنابراین یکسال زمان بسیار کوتاه و غیراستاندارد برای سرمایه در گردش است.

سرلک با بیان اینکه بروکراسی‌های اداری سر راه تسهیلات به ویژه سرمایه در گردش قرار می‌گیرد عنوان کرد: بانک به گلوگاهی برای سایر ادارات از جمله مالیات و تأمین اجتماعی تبدیل شده است و صنعتگری را نمی‌توان یافت که حداقل مشکلات را در زمینه مالیات و تأمین اجتماعی نداشته باشد.

وی با اشاره به اینکه بروکراسی بسیار پیچیده در نهایت به پرداخت در زمانی که هیچگونه پولی در دست صنعتگر باقی نمانده، ختم می‌‌شود افزود: تا زمانی که طلب تأمین اجتماعی و مالیات بحق یا ناحق پرداخت نشود امکان ندارد به مرحله بانک برسد و این بروکراسی‌هایی که سر راه قرار گرفته و بانک را گلوگاه قرار داده‌اند یکی از معضلات نشسته بر سر راه تولید است.

 سرلک با اشاره به اینکه نداشتن امنیت شغلی برای صنعتگرها یکی دیگر از این معضلات است عنوان کرد: صنعتگر و سرمایه‌گذار اگر بخواهد براساس استانداردها کار کند متأسفانه امنیت شغلی برای آن وجود ندارد.

وی افزود: به طور نمونه یک صنعت نوپا، کوچک و زیرزمینی وقتی مالیات و هزینه تأمین اجتماعی را پرداخت نمی‌کند و بدون اداره کار و قوانین و استانداردها هزینه تمام شده کمتری دارد و بازار را اشباع می‌کند اما کسی که براساس استاندارد کار می‌کند در بازار عقب‌تر است و به همین دلیل صنایع کوچک بزرگ نمی‌شوند و صنایع بزرگ زمین‌گیر می‌شوند. 

یکی از معضلات دیگر صنعتگران نداشتن جایگاه و وجاهت شخصیتی در اجتماع است گفت: صنعتگران مدافعان و قهرمانان جبهه اقتصادی هستند و باید به جایگاه اجتماعی آن‌ها بیشر توجه شود.

صلاحی معاون سازمان صمت استان کرمانشاه اظهار داشت: استان کرمانشاه اکنون 868 واحد دارای پروانه بهره‌برداری صنعتی با سرمایه‌گذاری اسمی 6158 میلیارد تومان و اشتغالاسمی 30 هزار و 244 نفر دارد.

وی عنوان کرد: کرمانشاه از نظر تعداد واحدها 1.3 درصد از سهم کشور را دارد و در جایگاه 25 کشور قرار دارد و از نظر سرمایه‌گذاری 1.2 درصد سهم کشور و رتبه 24 و از نظر اشتغال 1.2 درصد و رتبه نوزدهم را دارد و جایگاه صنعتی کرمانشاه مناسب نیست و شرایط باید مناسب‌تر باشد.

صلاحی با اشاره به اینکه واحدهایی در استان محصولات استراتژیک تولید می‌کنند گفت: در زمینه محصولات پتروشیمی سه واحد پتروشیمی فعال وجود دارد و سه واحد دیگر در دست اقدام است و چنانچه نهایی شود به عنوان قطب سوم پتروشیمی شناخته می‌شود و یک میلیون تن محصولات پتروشیمی در استان تولید می‌شود که 1.7 درصد از سهم کشور را به عهده دارد.

صلاحی با اشاره به راه‌اندازی پنجره واحد سرمایه‌گذاری برای حمایت از سرمایه‌گذاران عنوان کرد: با این اقدام پاسخ استعلام ادارات طی دو هفته تا یکماه صادر می‌شود و کمتر از 10 درصد واحدهای صنعتی به خارج از شهرک صنعتی هدایت می‌شوند و عمده آن‌ها برای حمایت بیشتر در شهرک صنعتی مستقر می‌شوند.

وی با بیان اینکه در سازمان صمت پروسه صدور جواز تأسیس طولانی نیست گفت: بروکراسی اداری در سیستم بانکی طولانی است و سرمایهدر گردش گاهی در زمانی که واحد صنعتی به آن نیاز دارد تأمین نمی‌شود.

صلاحی افزود: سرمایه در گردش به صورت تنخواه در اختیار واحد قرار می‌گیرد و به طور معمول به طوری برآورد می‌شود و باید در کمتر از یکماه برای آن تأمین شود.

وی با اشاره به اینکه سود بانکی در نظر گرفته شده برای واحدهای صنعتی حدود 18 درصدو برای استان محروم کرمانشاه بالا است گفت: با تدبیر اندیشیده شده طی سه سال گذشته کمک‌های فنی و اعتباری در اختیار سازمان‌های متولی قرار گرفته و طی تفاهم‌نامه با بانک‌ها این پول در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد و پنج تا 10 برابر این میزان به صورت سرمایه در گردش در اختیار واحدها قرار می‌گیرد و از این طریق سود تسهیلات از محل همین پول تا 9 درصد کاهش می‌یابد.

صلاحی بیان کرد: اگر واحدی بدهی معوق یا مانعی در اداره تأمین اجتماعی یا مالیات داشته باشد برای دریافت تسهیلات با مشکل مواجه می‌شود و زمانبر است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار