هیچ دولتی نتوانسته اقدام اساسی در تسهیل ازدواج جوانان انجام دهد

رییس مجمع جوانان استان کرمان گفت: از سال ۸۴ قانون تسهیل ازدواج ابلاغ شده اما تاکنون هیچ دولتی نتوانسته اقدام اساسی در تسهیل ازدواج جوانان انجام بدهد؛ اینکه چرا این قانون اجرا نمی شود باید مطالبه ملی باشد و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید تسهیل ازدواج جوانان رنگ واقعیت به خود بگیرد.

"احمد احمدی نژاد" در گفت و گو با خبرنگاران رباره مشکلات موجود بر سر راه ازدواج جوانان اظهار کرد: متاسفانه آمار ازدواج شیب نزولی دارد و یکی از دلایل اصلی آن مسائل اقتصادی و موضوع دیگر مسائل اجتماعی فرهنگی است.


وی با اشاره به اینکه اصلی ترین دلیل موثر بر ازدواج مسائل اقتصادی از جمله بیکاری، نداشتن مسکن و ... است، افزود: مسائل اجتماعی فرهنگی نیز در موضوع ازدواج دخیل است مثلا یک جوان ویژگی های آرمانی برای خود تصور می کند و در جامعه ای است که این ویژگی ها نمود ندارد. ضمن اینکه تفاوت بین نسلی و تفاوت دیدگاه جوانان با والدین مزید بر علت می شود.


احمدی نژاد با اشاره به تاثیر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بر رفتار جوانان نیز تصریح کرد: برخی مسائل نیز وجود دارد که ممکن است هر جامعه مدرنی به دنبال خود داشته و همان مسائل در ازدواج نکردن در کشور ما مطرح باشد.


این کارشناس مسائل اجتماعی بیان کرد: ازدواج سفید می تواند پیامد همان ازدواج نکردن باشد؛ وقتی شرایط اقتصای و فرهنگی روی روال باشد و جوانان بتوانند ازدواج کنند طبیعتا ازدواج سفید، اعتیاد، خودکشی و ... کمتر می شود چراکه این موارد آسیب های ناشی از کاهش ازدواج است.


وی درباره ملاک های جوانان در امر ازدواج اظهار کرد: حداقل مسائل اقتصادی از جمله داشتن شغل، مسکن و ... بیش از ۶۰ درصد ملاک ها برای تشکیل زندگی است البته مسائل فرهنگی نیز دخیل است چراکه خیلی ها توان مالی دارند اما تن به ازدواج نمی دهند و ۴۰ درصد موارد به حوزه فرهنگی برمی گردد.


احمدی نژاد بیان کرد: ازدواج در خانواده های جامعه ما مسئله مهمی است و اگر بحث مالی تامین باشد، ازدواج صورت می گیرد.


رییس مجمع جوانان استان کرمان در ادامه گفت: مسئله تاثیرگذار دیگر بر زندگی جوانان، افزایش آمار طلاق است که بنا به اعلام معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان سه درصد افزایش داشته و همین بحث نیز به مسائل اقتصادی و فرهنگی برمی گردد که زیرساخت ها درست رعایت نشده است.


وی افزود: افزایش سه درصدی طلاق در ازدواج هایی با عمر کمتر از پنج سال رخ داده که در واقع پیامد پسینی ازدواج هایی است که زیربنای فرهنگی اقتصادی محکمی ندارند و در واقع کرونا، آسیب دیدن مشاغل و کسب و کارها و ... از جمله علت های آسیب زا برای زندگی هایی بوده که پایه درستی نداشته اند.


احمدی نژاد تصریح کرد: با کاهش ازدواج و افزایش طلاق، جمعیت نیز در نسل های بعدی کاهش می یابد و شاهد افزایش آسیب های اجتماعی خواهیم بود.


وی در بخش دیگری از سخنانش درباره پدیده کودک همسری بیان کرد: در جوامع سنتی این مسئله بیشتر است و ازدواج در سنین کمتر از ۱۲ و ۱۵ سال شکل می گیرد و نمی توان این موضوع را در استان کرمان نیز کتمان کرد اما آمار مشخصی در این زمینه وجود ندارد.


رییس مجمع جوانان استان کرمان در بخش پایانی سخنانش گفت: هفته ازدواج هر سال برگزار می شود و باید این هفته ها برای جوانان کاربردی باشد. اینکه صرفا برنامه برگزار کنیم، نتیجه اش را بعد از این همه سال می بینیم که وضعیت ازدواج چگونه است.


وی ادامه داد: باید این هفته کارکردی داشته و این باشد که در ابعاد اقتصادی و فرهنگی برای جوانان کار اساسی صورت بگیرد و مسئولان را درگیر کند.


احمدی نژاد تصریح کرد: در ستاد ساماندهی امور جوانان همواره بحث ازدواج مطرح است و از سال ۸۴ قانون تسهیل ازدواج ابلاغ شده اما تاکنون هیچ دولتی نتوانسته اقدام اساسی در تسهیل ازدواج جوانان انجام بدهد؛ اینکه چرا این قانون اجرا نمی شود باید مطالبه ملی باشد و امیدواریم با روی کار آمدن دولت جدید تسهیل ازدواج جوانان رنگ واقعیت به خود بگیرد.


وی بیان کرد: مسکن، مسائل فرهنگی، اشتغال و ... در قانون تسهیل ازدواج پیش بینی شده اما تاکنون اجرا نشده است.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار