به گزارش ذاکرنیوز به نوشته روزنامه دیلی میل، در سالهای اخیر، سو-لین وانگ، دست کم سومین خبرنگاری است که در هنگ کنگ کار کرده و حالا مجبور به ترک این دولتشهر شده است.
آزادی مطبوعات که زمانی در این شهر به طور صریح برقرار بود، اکنون تحت کنترل است.
زانی مینتون بدوز، سردبیر این هفتهنامه مستقر در لندن در بیانیهای گفت: وانگ که در حال حاضر در هنگ کنگ نیست، اجازه بازگشت به کار را ندارد. ما از تصمیم آنها متاسفیم؛ تصمیمی که بدون هیچ توضیحی اتخاذ شده است. ما از دولت هنگ کنگ میخواهیم تا دسترسی به مطبوعات خارجی را که برای این شهر بینالمللی حیاتی و مهم است، محدود نکند.
پکن در سالهای اخیر با بریتانیا و استرالیا بر سر مسائل مختلفی از جمله تجارت و حمایت از معترضان دموکراسی هنگ کنگ اختلاف نظر داشته است.
همچنین، هم کانبرا و هم لندن شرایط اقامت را برای اهالی هنگ کنگ که میخواهند شهر را ترک کنند، تسهیل کردهاند که این مسئله خشم پکن را برافروخته است.
در گذشته "ویکتور مالت"، دبیر وقت "فایننشال تایمز" پس از رد تمدید ویزا کاریاش، از ورودش به هنگ کنگ در سال ۲۰۱۸ جلوگیری شد.
همچنین کریس باکلی، خبرنگار "نیویورک تایمز" نیز پس از اخراج از چین، اجازه ورود به هنگ کنگ را نداشت. پس از اینکه باکلی اجازه ورود به چین را نیافت و تاخیرهای متعدد در صدور ویزا، نیویورک تایمز برخی از مراکز آسیایی خود را به کره جنوبی منتقل کرد.
سال گذشته، باشگاه خبرنگاران خارجی هنگ کنگ تاخیرهای صدور ویزا برای خبرنگاران رسانههای خبری را "غیرعادی" توصیف کرد.
در سرزمین اصلی "اقتدار گرا"ی چین، که مطبوعات به شدت کنترل و سانسور میشود، خبرنگاران خارجی باید ویزاهای خاصی دریافت کنند و برای این کار با مشکلات متعددی رو به رو میشوند؛ اگرچه خبرنگاران فقط به یک ویزا کاری برای کار در هنگ کنگ احتیاج دارند.
"فاینشیال تایمز"، "خبرگزاری فرانسه"، "سیانان"، "وال استریت ژورنال" و "بلومبرگ" از رسانههای خبری هستند که مقرهای منطقهای در هنگ کنگ دارند.
در اوایل سال جاری، "اپل دیلی"، محبوبترین روزنامه دموکراسیخواه هنگکنگ، پس از مسدود شدن داراییهایش با استفاده از قانون جدید امنیت ملی، تعطیل شد. شش تن از مدیران ارشد و سردبیران آن، از جمله موسس آن "جیمی لای"، به اتهام "تبانی با نیروهای خارجی برای به خطر انداختن امنیت ملی" بازداشت شدهاند.
انتهای پیام