به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، حمید ملانوری امروز در نشستی مشترک با روسای اتاق بازرگانی کرمان و ایلام، استان همدان را یکی از مراکز کلیدی در توسعه اقتصادی منطقه دانست و اظهارداشت: همدان ظرفیتهای بیشماری در حوزههای کشاورزی، معدن، گردشگری و تجارت خارجی دارد که میتواند با تبادل تجاری و همافزایی با استان کرمان و ایلام در تمامی این حوزهها شاهد اتفاقات مثبت بود.
وی با بیان اینکه استان ما با قرارگیری در مسیر ترانزیتی غرب و ویژگیهای قابل تامل در مسیرهای مواصلاتی نقشی اساسی در توسعه اقتصادی کشور دارد، تاکید کرد: فاصله کمتر از سه ساعت با تهران در کنار مزین مسیر دسترسی کوتاه به شش استان همجوار، باعث شده همدان نقشی محوری در توزیع کالا و ارائه خدمات کشور داشته باشد.
استاندار همدان، با بیان اینکه همدان با تولید سالانه حدود 90 هزار تن سیبزمینی، قطب اول تولید این محصول در کشور است, عنوان کرد: ظرفیت و زیرساختهای مطلوب توسعه کشاورزی در همدان عاملی شده تا علاوه بر تولید گندم، انگور، کشمش، گردو، سیر، گشنیز و گیاهان دارویی، همدان یکی از تأمینکنندگان اصلی نیازهای کشور شناخته شود.
ملانوری افزود: به دلیل دارا بودن این شرایط خاص در موقعیت جغرافیایی و خدادادی استان ما انتظار داریم زنجیره تأمین و توزیع محصولات کشاورزی میان استانهای همدان، کرمان و ایلام، ایجاد شود که با این اقدام میتوانیم به تنظیم بهتر بازار و توسعه صادرات این محصولات کمک نماییم.
وی صنعت گردشگری در همدان را مزیتهای رقابتی این استان برشمرد و عنوان کردتعامل و همکاری میان سه استان کرمان، ایلام و هم تن در توسعه زیرساختهای گردشگری، بازاریابی بینالمللی و افزایش تبادل گردشگر، میتواند نقش مهمی در رونق اقتصادی این بخش ایفا کند.
استاندار همدان همچنین به اهمیت سرمایهگذاری در حوزه گردشگری مذهبی اشاره کرد و گفت: مسیرهای عبور زائران به عتبات عالیات، بهویژه در ایام اربعین، فرصتی بزرگ برای توسعه زیرساختهای خدماتی و اقامتی در استان فراهم کرده است.
ملانوری تاکید کرد: همدان با بهرهگیری از ظرفیتهای معدنی خود، بهویژه در حوزه سنگهای قیمتی، میتواند به یکی از قطبهای مهم فرآوری و صادرات مواد معدنی کشور تبدیل شود بنابراین در کنار معدن، توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری محصولات معدنی و کشاورزی در اولویت برنامههای اقتصادی استان قرار گرفته است.
وی خواستار تفویض اختیارات بیشتر به مدیران استانی شد و گفت: مدیریت محلی باید با استفاده از ظرفیتهای موجود، مسیر توسعه را هموار کند که در این راستا، ما در استان همدان با رویکرد علمی و برنامهمحور، در حال تدوین نقشه جامع تحول و پیشرفت استان در افق برنامه هفتم توسعه هستیم.