به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بهروز خلیلی شامگاه شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار در اردبیل، اظهار داشت: با وجود اینکه بسیاری از استانها کیفیت پخت نان و مشکل صف را در نانواییها حل کردند، اما همچنان این معضل با وجود بالا بودن سرانه توزیع آرد در این استان حل نشده و لاینحل باقی مانده است.
وی تصریح کرد: در کنار پایین بودن کیفیت پخت نان، بخش عظیمی از آن دورریز میشود، دسترسی سخت مردم به نان به افزایش سرانه مصرف و تولید ضایعات منجر شده که باید این مشکل را به صورت اساسی حل کنیم.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل، گفت: در حال حاضر سرانه مصرف آرد در این استان بهازای هر شهروند 13.8 دهم کیلوگرم است در حالی که در کشور این رقم کمتر از هشت کیلوگرم است که ما با یک افزایش پنج کیلوگرم بالاتر از متوسط کشوری قرار داریم.
خلیلی افزود: پراکنش نانواییها نیز در این استان مطلوب نیست هر چند که 2 هزار و 900 نانوایی در سطح استان داریم که از این لحاظ نیز در کشور رکورددار محسوب میشویم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال با تمرکز روی موضوع کیفیت پخت نان نو کاستن از صفهای طولانی با تفویض اختیاری که به فرمانداران داده میشود، تلاشمان بر این خواهد بود تا بخش عظیمی از مشکلات و نارساییها را برطرف و ساماندهی حقیقی را انجام دهیم.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل اضافه کرد: در حال حاضر نمیدانیم که از 2 هزار و 900 نانوایی چه تعداد پخت میکنند، چه تعداد تعطیل بوده و چه تعداد نیز این واحدها را اجاره دادند که قرار است بانک عامل از طریق سامانه نانینو این اطلاعات را احصا کرده و در هفته آینده به کارگروه تخصصی ارائه کند.
خلیلی بیان کرد: ما باید با احصای این اطلاعات دقیق تصمیمگیریها را انجام دهیم تا متناسب با تعداد نانواییهای فعال به کیفیت پخت نان کمک کرده و زمینه را برای رضایتمندی مردم فراهم کنیم.
وی در ادامه یادآور شد: در کنار دسترسی راحت مردم، ما در سال مزین به سرمایهگذاری برای تولید در این حوزه از سرمایهگذاران بخش خصوصی با تحویل زمین و مجوزها در راهاندازی واحدهای نانوایی بزرگ و چند منظوره حمایت میکنیم تا مشکلات رفع شده و از صفهای طولانی کاسته شود.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل ضرورت نظارت دانشگاه علوم پزشکی را در حوزه بهداشتی تهیه و توزیع نان یادآور شد و تصریح کرد: متأسفانه کیفیت پایین پخت نان در اردبیل اختلالات گوارشی و بروز برخی بیماریها را دامن زده در حالی که دانشگاه علوم پزشکی با کنترل کیفیت پخت نان و در عین حال مناسب بودن مسائل بهداشتی در نانواییها میتواند به رعایت پروتکلهای بهداشتی در این حوزه کمک کند.
خلیلی گفت: همان طوری که به موضوع آب و بهداشت و سلامت آن حساس هستیم، هزار برابر آن به موضوع نان نیز بها داده و از لحاظ بهداشتی به سالم بودن پخت با کیفیت نان کمک کنیم.
وی افزود: در حوزه توزیع مکملها و آنزیمهای مورد نیاز نانواییها نیز باید بخش خصوصی ورود پیدا کند تا زمینه برای تهیه و عرضه مخمرها، آنزیمها و مکملهای نان به صورت کیفی فراهم آید.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل به قاچاق آرد و ضرورت برخورد قاطع با نانواییهای متخلف را بسیار ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در کنار تجمیع نانواییهای کوچک برای جلوگیری از قاچاق آرد، بهتر است نانواییهایی که به صورت مکرر تخلف میکنند با برخورد قانونی و تعطیلی واحدهایشان روبهرو شوند تا درس عبرتی برای دیگران باشد.
خلیلی در ادامه اضافه کرد: با یک تدبیر مناسب میتوان در این حوزه مشکلات و موانع را برطرف کرد چرا که کار در این بخش چندان سخت و دشوار نیست و ما نمیخواهیم فضاپیما و یا موشکی را هوا کنیم.
وی بیان کرد: با تمرکز روی موضوعات شهرستانی میتوان هم مشکل کیفیت پایین نان و هم صفهای طولانی را به درستی و با برنامهریزی صحیح برطرف کرده و به تقویت نظاممند در این بخش کمک کرد.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل در ادامه یادآور شد: ما باید به سرعت از مشکل کیفیت پایین نان و صفهای طولانی عبور کرده و سیاستگذاری شورای آرد و نان پرداختن به موضوعات اساسی باشد تا در مسیر توسعه نانواییهای چند منظوره و بزرگ با کیفیت بالا گامهای اساسی را برداریم.
خلیلی تصریح کرد: در کنار آموزش فعالان حوزه نانواییها، در بحث بهینهسازی مصرف سوخت نیز آمادگی داریم تا به واحدهای نانوایی تسهیلات ارزان قیمت را ارائه کنیم.
وی فعالیت 12 کارخانه تولید آرد را در سطح استان و هشت واحد کارخانه تولید آرد را در شهرستان اردبیل یادآور شد و گفت: با تخلفات این واحدهای تهیه و تولید آرد نیز باید با قاطعیت برخورد کرده و جلوی تخلفات تکراری آنها گرفته شود.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل به موضوع هوشمندسازی تولید و توزیع مرغ نیز در سطح استان اشاره کرد و افزود: در این حوزه بارها طرحهای اجرایی با شکست روبهرو شده ولی امسال مصمم هستیم تا هوشمندسازی را در حوزه تهیه و توزیع مرغ و طیور اجرایی و عملیاتی کنیم.
خلیلی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه از 530 واحد مرغداری تنها سه نفر با اجاره کردن این واحدها در حال کشتار مرغ هستند که به نوعی انحصارطلبی آنها مانع اجرای هوشمندسازی شده ولی امسال سعی ما بر این است تا به هر نحوه ممکن هوشمندسازی را در عرصه تهیه و توزیع مرغ انجام دهیم.
معاون استاندار اردبیل در مورد تأمین نهادهها و خوراک مورد نیاز واحدهای پرورش طیور نیز اضافه کرد: از 1.5 میلیون تن ضایعات بخش کشاورزی و خانگی، به راحتی میتوانیم 200 تا 300 هزار تن خوراک مورد نیاز این واحدها را تهیه و در اختیار آنها قرار دهیم تا استان اردبیل در این بخش خودکفا شود.