خراسان رضوی اولین شریک صادراتی افغانستان است

مشهد - سر کنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان گفت: خراسان رضوی اولین شریک صادراتی افغانستان است و گذرگاه بین المللی دوغارون مهمترین کانون اقتصادی شرق کشور به شمار می‌رود.

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری مهر، علیرضا مرحمتی اظهار کرد: میزان تعاملات اقتصادی ایران و افغانستان از طریق مرز رسمی دوغارون سالانه به بیش از سه میلیارد دلار می‌رسد، که این نشان از بازارپسندی کالاهای ایرانی در بین مردم و بازارهای هدف این کشور همسایه دارد.

سر کنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان افزود: دوغارون مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران است، بدون شک افزایش سطح تعاملات این ۲ کشور همسایه نقش زیادی در جذب سرمایه گذار و توسعه فعالیت‌های اقتصادی آنها دارد.

وی بیان کرد: در یک سال گذشته تجار افغانستانی در حوزه‌های معدنی، کشاورزی و سایر ظرفیت‌های دیگر با هدف سرمایه گذاری در مرز دوغارون و استان خراسان رضوی اعلام آمادگی کرده اند که در آینده‌ای نزدیک با برگزاری اجلاسی در این زمینه برنامه ریزی خواهیم کرد.

مرحمتی افزود: شعار سال رهبری چراغ راهی برای حرکت و تلاش همه مسؤولان و دوستداران این نظام است، رهبر فرزانه انقلاب با این انتخاب مسیر ریل گذاری برای شناسایی چالش‌ها و رفع مشکلات کشور را مشخص کرده اند.

سر کنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان اظهار کرد: محقق شدن شعار سال بدون استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور و استفاده از توان مردمی عملی نخواهد شد، هر جایی که مردم در کنار دولت بوده اند موفق عمل کرده ایم.

وی افزود: مسیر سرمایه گذاری آسان از سوی فعالان اقتصادی نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌های لازم و برداشتن موانع دارد که هم افزایی و همکاری همه مسؤولان کشوری، استانی و شهرستانی در این راستا کارگشا است.

سر کنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات افغانستان ادامه داد: برای حضور سرمایه گذاران افغانستانی در خراسان رضوی و استفاده آنها از ظرفیت‌های این استان گام‌های خوبی برداشته شده است که ایجاد اشتغال پایدار و رونق روابط اقتصادی را به همراه خواهد داشت.

وی با بیان این که خراسان رضوی اولین شریک صادراتی افغانستان است، بیان کرد: گذرگاه بین المللی دوغارون مهمترین کانون اقتصادی شرق کشور به شمار می‌رود، شناسایی مشکلات و رفع موانع پیش روی آن توسعه و پویایی این خطه مرزی را به همراه دارد.

مرحمتی گفت: امنیت مرزهای شمال شرق، نزدیک بودن بازار ایران به افغانستان، کیفیت کالاهای ایرانی و قرابت‌های فرهنگی دیرینه ۲ کشور، نگاه سرمایه گذاران افغانستانی به کشور ما را دوچندان کرده است که این مهم نیاز به تقویت دارد.

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار