به گزارش ذاکرنیوز، حسین نوری شولگرهای از علمای برجسته افغانستان در سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی ضمن بررسی زمینهها و عوامل درگیریهای مذهبی و فرقهای در کشورهای اسلامی و راه مقابله با آنها، با بیان اینکه هیچ دین و مکتبی همانند اسلام، اتحاد را سرمنشأ حیات و عزت، و تفرقه را سرمنشأ شکست و ذلت نخوانده است، تصریح کرد: به نظر میرسد عوامل هفتگانهای از سوی فرقههای منصوب به شیعه روزنههای وحدت خواهی را به روی مسلمانان سد نموده و درهای اختلاف و تفرقه را به روی آنان گشودهاند.
وی اعلام رسمیت سب و لعن بر فراز منابر، از سوی خلفای اموی پس از سال چهل هجری را عامل نخست ایجاد تفرقه و مخربترین ضربه به پیکر امت مسلمان عنوان کرد و آن را فاجعهای مرگبار خواند که تا مدتهای طولانی ادامه یافت.
جعل هزاران حدیث از سوی خلفای اموی بر اساس منافع سیاسی خود و به زیان مخالفینشان، که از سالهای چهل تا شصت هجری شدت یافت، ورود اسرائیلیات توسط کسانی نظیر کعب الحبار در تفسیر و قصص قرآنی که از صدر اسلام آغاز شده و تا زمان تابعین و تابعین تابعین شدت بیشتر یافته بود، قلم به دستانی همانند ابن حزم اموی اندلسی و ابن تیمیه و غیره که شیعه را متهم به قرآنی غیر از قرآن مسلمین و پرستش علی بن ابی طالب به جای خداوند، و وجوب زیارت کربلا به جای کعبه مکرمه کردند و عبدالله بن صباح یهودی را مؤسس مذهب شیعه قلمداد نمودنده و این مذهب را ساخته و پرداخته یهود خواندند، از دیگر عواملی بود که نوری شولگرهای به آنها اشاره کرد.
وی در ادامه افزود: پنجمین عامل ایجاد تفرقه میان مسلمانان اقدام ابوالخطاب سردسته غالیان کوفه و سایر غالیان به جعل حدیث و دروغ پراکنی و اقرار به الوهیت علی بن ابی طالب (ع) و نبوت امام صادق (ع) بود، که در نتیجه آن فریاد امام صادق (ع) از مدینه بلند شد و به پیروانشان در کوفه پیام دادند تا فرزندانشان را از تماس با ابوالخطاب و سایر غالیان کوفه جداً منع کنند.
این عالم دینی در ارتباط با عامل ششم ایجاد اختلاف میان مسلمانان، گفت: محدث نوری عالم شیعه در کتاب فصل الخطاب خویش با صدها حدیث جعلی مدعی تحریف قرآن کریم گردید که مورد نقد و اعتراض شدید عموم علمای شیعه قرار گرفت. در حالی که ابوموسی اشعری صحابی نیز در صحیح مسلم مدعی تحریف قرآن شده است.
وی با بیان اینکه پس از حاکمیت صفویه در ایران، آخوند کرکی، فاضل دربندی، شریف کاشانی و آخوندهای درباری دیگر با قلمهای تند و زهرآگین و افراطی بر طبل لعن و طعن به مقدسات پیروان مذاهب دیگر کوبیدند و نوشتند، تصریح کرد: در نتیجه این سمپاشیها، مناسبات عادی و مسالمت آمیز شیعیان و سنیان را در ایران و سایر نقاط جهان تیره و تار ساختند.
وی افزود: انگلیسیها با استفاده از این اوضاع آشفته، هر چه در توان داشتند، اختلافات را تشدید کرده و جنگهای شیعه و سنی را در نقاط مختلف جهان مدیریت کردند.
نوری شولگرهای ادامه داد: در شرایطی که بحرانهای فاجعه بار مذهبی به اوج خود رسیده بود فقها و اندیشمندان درد آشنا و مخلص از ایران، مصر، جهان عرب، حضرت آیت الله العظمی بروجردی، علامه سید شرف الدین عاملی، حضرت آیت الله العظمی کاشف الغطاء، علامه شیخ محمد تقی، علامه شیخ عبدالمجید سلیم، علامه شیخ محمود شلتوت، علامه شیخ محمود مدنی، به عنوان بنیان گذاران تقریب قد علم کردند و به دور از کوچکترین تعصب، کتابها و منابع معتبر یکدیگر را با دقت مطالعه کردند و با شناخت و آگاهی کافی از منابع فقهی و اعتقادی همدیگر به طور مصمم کمر همت بستند و با توکل به خداوند از هیچ خطری نهراسیدند.
وی افزود: خداوند متعال نیز آنان را یاری فرمود و گامهای استوار و ماندگار در راه تحقق وحدت و برادری از خود به یادگار گذاشتند.
این عالم اسلامی با اشاره به اینکه شرایط فعلی ما به مراتب بدتر از زمان بنیان گذاران نخستین تقریب است به اعضای کنفرانس وحدت اسلامی و سایر نهادهای وحدت محور پیشنهاد داد: کنفرانس وحدت اسلامی، دو کمیسیون علمی، تحقیقی، و فرهنگی مشترک از مذاهب معتبر و رسمی جهان اسلام تشکیل دهد.
وی ادامه داد: کمیسیون اول، نشریهای ماهانه فرهنگی و اطلاعاتی ولو با استفاده از فضاهای مجازی به منظور خنثی سازی دسیسههای دشمنان جهان اسلام و آگاهی دهی به ناآگاهان و کم سوادان. حداقل به دو زبان فارسی و عربی به طور گسترده منتشر نماید.
نوری شولگرهای در ارتباط با کمیسیون دوم گفت: این کمیسیون علمی و پژوهشی است که باید موارد هفتگانه فوق به ویژه عملکرد زشت و شرم آور حکومتهای شصت ساله اموی و عالمان جیره خوارشان، و نیز دوران سراپا ننگ و افتضاح غالیان کوفه، و صدها عالم و صاحب تألیف و نگارش دوران دو قدرت متخاصم صفویه و عثمانی را با بیطرفی کامل و به دور از انحراف، و به دور از اغراض سیاسی، زبانی و مذهبی نقد و بررسی نموده، و مطالب ناب را از آلوده شفاف و آشکار سازد.
وی افزود: کمیسیون مذکور با استفاده از فضای مجازی و وسایل مدرن روز، نتیجه فعالیتهای تحقیقاتیشان را به صورت کتاب علمی، جامع، و تقریبی به زبانهای عربی، فارسی، و انگلیسی چاپ و در سطح جهان منتشر نمایند.
این عالم افغان این اقدام را گام استوار، محکم و بیبدیل در راستای وحدت اسلامی و اخوت و برادری توصیف کرد که و ننگ تفرقه انگیزی، تعصب و نابرادری را از پیشانی امت اسلامی خواهد زدود و با پخش این کتاب راههای سودجویان جیره خوار مسدود خواهد شد و شبکههایی مانند اهل بیت الهیاری منصوب به شیعه و شبکههای تفرقه افکن «کلمه» و «توحید» منصوب به اهل تسنن به عنوان سخنگویان تقلبی شیعه و سنی در عرصههای داخلی و بینالمللی در خدمترسانی به دشمنان معاند و اربابان کافرشان موفق نخواهند گردید.
«حسین نوری شولگرهای» از علمای برجسته افغانستان با اشاره به عوامل هفتگانه ایجاد اختلاف و تفرقه میان مسلمانان، پیشنهاد تشکیل دو کمیسیون فرهنگی و علمی و پژوهشی در کنفرانس وحدت را ارائه داد.