عباس مسجدی آرانی در نشست تخصصی کاشناسان حفاظت و اطلاعات پزشکی قانونی سراسر کشور در گرگان این خبر را اعلام کرد و گفت: بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی باید همه افرادی که تابعیت آنان مشخص نیست، بررسی و تعیین تکلیف شوند.
مسجدی آرانی افزود: این افراد در استانهای سیستان و بلوچستان، خراسانات و استان گلستان شناسایی شدهاند و اقدامات و تفاهم نامههای خوبی با وزارت کار تنظیم شد، در پزشکی قانونی هم موظف شدیم با دستور قضات، کار نمونه گیری و تشخیص هویت را انجام دهیم که با تولید کیتهای ژنتیک داخلی با همت و تلاش محققان جوان کشور و شرکتهای دانش بنیان، روند بررسی هویت مشکوک التابعین، تسریع شده است.
وی به بانک ژنتیک کشور هم اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون برنامه ۵ ساله، وظیفه سازمان پزشکی قانونی ایجاد بانک ژنتیک بود که طی چند سال گذشته نزدیک به ۲۶۰ هزار نمونه در این بانک جمع آوری و از این تعداد ۱۷۰ هزار پروفل تهیه و در نرم افزار بانک ژنتیک که این هم از افتخارات نخبگان دانشمند حوزه نرم افزار کشور و کاملا بومی است، بارگزاری شده است.
وی گفت: با استفاده از پروفایلهای استخراج شده در بانک ژنتیک تا الان در ۹۰ پرونده جرمهایی که سالهای قبل اتفاق بوده، شناسایی و کشف شد که یک پرونده آن مربوط به استان گلستان است.
وی با تاکید بر این که در حوزه علمی از کشورهای پیشرفته چیزی کم نداریم افزود: در مجموعه مرکز تحقیقات پزشکی قانونی با استفاده از نخبگان جوان و شرکتهای دانش بنیان اتفاقات خوبی در حوزه تجهیزات پزشکی قانونی افتاده است و اکنون در مسیر سفارش به شرکتهای دانش بنیان هستیم که بتوانیم سایر تجهیزات سازمان را تولید داخل داشته باشیم و خودکفا شویم.
وی با اشاره به این که ۶ هزار هیئت علمی و متخصص به عنوان کارشناس کمیسیونهای تخصصی، عضو افتخاری پزشکی قانونی کشور هستند گفت: سامانه رسیدگی آنلاین رسیدگی به پروندههای پزشکی قانونی در کشور راه اندازی شده است و به این ترتیب در هر جای کشور که نیاز باشد متخصصین در کمیسیونها به صورت آنلاین شرکت میکنند و نظر میدهند که این کار از اطاله دادرسی پروندهها جلوگیری میکند.
وی افزود: سال گذشته ۷ هزار و ۱۰۰ پرونده در پزشکیهای قانونی سراسر کشور از طریق همین سامانه و به صورت الکترونیک رسیدگی شد.
دکتر مسجدی آرانی با اشاره به قانون جوانی و جمعیت گفت: پزشکی قانونی از دستگاههای پیشتاز در این زمینه است و دستورالعمل سقط قانونی مدتها پیش از ابلاغ این قانون، به پزشکیهای قانونی سراسر کشور برای اجرا فرستاده شد.
رئیس پزشکی قانونی کشور گفت: امروز ۴۷۰ مرکز در کشور در حوزه پزشکی قانونی خدمات ارائه میکنند و سالانه تقریبا ۲ و نیم میلیون پرونده را رسیدگی میکنند که نزدیک به ۶۰ هزار فقره مربوط به گلستان است.
منبع:روابط عمومی دادگستری گلستان