به گزارش ذاکرنیوز ، وزارت خارجه قطر طی بیانیهای در واکنش به تنش ایجاد شده بین عربستان سعودی و لبنان بر سر اظهارات وزیر اطلاع رسانی این کشور گفت که شدیدا از این اظهارات تعجب کرده و آن را محکوم میکند.
بر اساس گزارش الجزیره به نقل از دفتر اطلاع رسانی وزارت خارجه قطر، در این بیانیه آمده است: «موضع وزیر اطلاع رسانی جدید لبنان موضع غیرمسئولانه در برابر کشورش و مسائل عربی است. شایسته بود که او لبنان برادر را در بحرانهای خارجی وارد نکند.»
وزارت خارجه قطر در این بیانیه که نوعی دخالت در امور داخلی لبنان و جانبداری از عربستان سعودی است، از دولت لبنان خواسته که اقدامات لازم در این رستا را به صورت فوری و قاطعانه جهت آرام کردن اوضاع بگیرد و شکاف ایجاد شده بین «برادران» را پر کند.
هفته گذشته فیلمی از «جورج قرداحی»، وزیر اطلاع رسانی در دولت جدید لبنان منتشر شد که خشم و ناراحتی سعودیها و اماراتیها را در پی داشت. در این فیلم که قبل از تصدی وزارت اطلاع رسانی از سوی قرداحی ضبط شده بود، وی جنگ عربستان سعودی علیه یمن را «بیهوده» خوانده و گفته بود که انصارالله نیز همانند حزب الله از خود و کشورش دفاع میکند.
جمعه گذشته وزارت خارجه عربستان سعودی اعلام کرد که سفیر خود در بیروت را در واکنش به این اظهارات فراخوانده و بعد احضار سفیر لبنان در ریاض به او 48 ساعت مهلت داد که خاک سعودی را ترک کند. اقدامی که بحرین، سپس کویت (اخراج کاردار) و امارات از آن استقال کرده و در حمایت از ریاض دست به اقدام مشابهی زدند.
در این بین اما وزارت خارجه عمان ضمن ابراز تأسف از این تنش پیش آمده، از کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس و لبنان خواسته خویشتن داری کنند.
انتقاد از موضع دوگانه قطر
با این حال موضع قطر به عنوان کشوری که از سال 2017 تحت شدیدترین حملات رسانهای و اقدامات سیاسی محور عربستان سعودی بوده و اخیرا با این محور آشتی کرده، مورد انتقاد برخی از فعالان رسانهای عرب قرار گرفت.
حسین مرتضی، خبرنگار و فعال رسانهای لبنان با انتشار تصویری از دو موضع متفاوت قطر به بیانیه وزارت خارجه این کشور در ارتباط با تنش بین بیروت و ریاض انتقاد کرد.
در تیتر خبر اول که مربوط به سال 2017 یعنی بعد از آغاز بحران قطر و تنش این کشور با کشورهای محور عربستان است، آمده «قطر اظهارات قرقاش (وزیرمشاور دولت امارات در امور و مسائل خارجه) را محکوم میکند و خواهان پایان دادن به جنگ پوچ و بیهوده در یمن است.»
قطر در آن مقطع حتی گفته بود که تاوان این جنگ را نه انصارالله که مردم یمن میدهند و باید سریعا متوقف شود.
گفتنی است بعد از اولین سفر دونالد ترامپ به عربستان در سال 2017، عربستان سعودی و سه کشور بحرین، امارات و مصر قطر را به حمایت از تروریسم متهم و روابط خود را کاملا با این کشور قطع کردند.
این کشورها حریم هوایی خود را به روی قطر بسته و زمینی محاصره کردند و حتی بنا به اظهارات مقامات فرانسوی، قصد حمله نظامی به قطر را داشتند که ترکیه بنا به درخواست دوحه هزاران نیروی نظامی در این کشور مستقر کرد.
عربستان سعودی حتی در صدد بودند که با احداث کانال آبی سلوی بین خود و قطر این کشور چسبیده به شبه جزیره عرب را قطع کرده و تبدیل به یک جزیره کند ولی با فشارهای ترامپ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، همه این کشورها مجبور شدند روابط خود را عادی سازی کنند و دشمنیها را کنار بگذارند که در نشست شورای همکاری خلیج فارس در شهر العلا عربستان این درخواست ترامپ عملی شد.