به گزارش ذاکرنیوز، روند جنگ در سودان در حالی ادامه دارد که بانکها از سرقت و غارت در امان نماندهاند.
العربی الجدید در گزارشی آورده است: بیش از 25 شعبه بانک به دنبال درگیری میان ارتش و نیروهای واکنش سریع در معرض غارت قرار گرفته است.
این در حالی است که منابع بانکی از امنیت سپرده مشتریان دم زده و اینکه خدمات بانکی در بیشتر استانهای سودان روند عادی دارد.
این در حالی است که به اعتقاد تحلیلگران، ادامه جنگ در سودان، اوضاع اقتصادی نابسامان این کشور را وخیم تر میکند به ویژه اینکه اولویت هزینه دولتی در بخش نظامی و امنیتی است.
از نگاه این تحلیلگران همچنین روابط سودان با نهادهای مالی بین المللی پیچیده و سخت خواهد شد.
این تحلیلگران ادامه جنگ را عامل تعطیلی فعالیت بخش بانکی دانستند و اینکه مردم نگران از دست رفتن سرمایه های خود باشند را نگرانی برحق دانستند.
هرچند سودانی ها به فعالیت مجازی بانکی به جای معاملات نقد روی آورده اند؛ اما مشکل اینترنتی مانع بزرگی در این مسیر است.
درگیری وارد دومین ماه خود شد
این درحالی است که درگیری ها وارد ماه دوم خود شده است و همچنان ساکنان خارطوم در فضای رعب و وحشت به سر میبرند و انفجار و حملات هوایی به پدیده عادی برای آنها تبدیل شده است.
روسیا الیوم به نقل از خبرنگار خود در سودان گزارش داد که ارتش با استفاده از هواپیماهای میگ و هواپیماهای بدون سرنشین حملات متعددی را در بخشهای جداگانه پایتخت علیه مواضع نیروهای واکنش سریع انجام داد.
در همین حال، نیروهای واکنش سریع سودان به ریاست حمیدتی با صدور بیانیهای اعلام کردند: کودتاچیان و بازماندگان رژیم منحله تلاش کردند تا مواضع نیروهای ما را در منطقه بحری شمالی هدف قرار دهند که نیروهای ما شجاعانه با نیروی متجاوز مقابله کردند. نیروهای ما موفق شدند اردوگاه «السواقه» و تعدادی از اردوگاههای بحری شمالی را به طور کامل تصرف کنند و بیش از 700 نیروی کودتاچی را اسیر و دهها نفر را به قتل برساننىز
درگیری بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع حدود 200 هزار نفر را مجبور به فرار به کشورهای همسایه کرد و منجر به آوارگی بیش از 700 هزار نفر در داخل سودان شد.
همچنین، یک منبع آگاه وابسته به هلال احمر سودان اعلام کرد که در درگیری شهر الجنینه در غرب این کشور بیش از 300 نفر کشته شده و 200 نفر زخمی شدهاند. بسیاری از ساختمانها بر اثر جنگ سوخته اند.
همزمان سفارتخانه هم از حملات در امان نماندهاند.
گذرگاهی که روزانه 3 هزار نفر از آن به مصر میگریزند
از سوی دیگر گذرگاه «اشکیت» در مرز سودان با مصر شاهد خیل انبوهی از فراریان از جنگ است. این گذرگاه در روز شاهد عبور سه هزار سودانی و اتباع دیگر کشورهاست.
درگیریهای مسلحانه در سودان از 15 آوریل (26 فروردین) میان نیروهای ارتش و نیروهای واکنش سریع بر سر قدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.