اوکراین، طرح صلح نماینده آمریکا را روایت روسیه خواند

رئیس جمهور اوکراین، نماینده آمریکا را به دلیل اظهاراتی درباره حل احتمالی بحران اوکراین و وضعیت مناطق مورد مناقشه، به ترویج روایت روسیه متهم کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین ر پاسخ به اظهارات، ویتکاف را به دلیل بحث در مورد به رسمیت شناختن احتمالی مناطق کنترل شده توسط روسیه، به فراتر رفتن از اختیاراتش متهم کرد.

زلنسکی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: من فکر می‌کنم آقای ویتکاف استراتژی طرف روسی را اتخاذ کرده است. او چه آگاهانه و چه ناآگاهانه روایت روسیه را منتشر می‌کند. من نمی‌بینم که او مجاز به بحث در مورد سرزمین‌های اوکراین باشد. 

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، در ۱۱ آوریل جاری در کتابخانه ریاست جمهوری در سن پترزبورگ با ویتکاف دیدار کرد و گفت‌و‌گو‌ها در چارچوب تلاش‌های میانجی‌گری آمریکا حدود چهار ساعت و نیم به طول انجامید.

شایان ذکر است که جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک و مناطق خرسون و زاپوریژیا پس از همه‌پرسی که در بازه زمانی ۲۳ تا ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد، به فدراسیون روسیه پیوستند.

نتایج نهایی از حمایت ۹۹.۲۳ درصدی در دونتسک، ۹۸.۴۲ درصدی در لوهانسک، ۸۷.۰۵ درصدی در خرسون و ۹۳.۱۱ درصدی در زاپوریژیا برای الحاق مجدد به روسیه حکایت داشت و در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲، پوتین پس از امضای توافق‌نامه‌هایی در کرملین، الحاق این مناطق را اعلام کرد.

شبه‌جزیره کریمه نیز پس از کودتا در اوکراین، در مارس ۲۰۱۴ پس از یک همه‌پرسی به روسیه ملحق شد، جایی که ۹۶.۷۷ درصد از ساکنان کریمه و ۹۵.۶ درصد در سواستوپل به نفع الحاق به روسیه رای دادند.

منبع: آر تی

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار