به گزارش ذاکرنیوز، منصور آرامی در گفت و گو با تسنیم در قشم اظهار داشت: یکی از سیاستهای کلی نظام براساس منویات مقام معظم رهبری، بحث اقتصاد دریامحور است که باید اقدامات بیشتری در این بخش صورت گیرد.
وی تاکید کرد: برای پیشبرد فعالیتهای بندری، پویایی اقتصاد دریامحور و بهرهگیری بهتر از ظرفیتهای دریایی، از تمامی ظرفیتهای قانونگذاری و نظارتی در مجلس استفاده خواهیم کرد.
آرامی با تاکید بر توسعه بنادر کوچک و نقش آن در تسهیل در سرمایه گذاری، افزود: سازمان بنادر با تسهیلگری در صدور مجوزها در راستای برطرف شدن مشکلات مردم یک منطقه و ایجاد گشایش اقتصادی به نتایج مطلوبی در حوزه اقتصاد دریاپایه خواهد رسید.
نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، بندرخمیر و حاجی آباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص اهمیت راهبردی جزیره قشم، گفت: قشم با توجه به موقعیت راهبردی و نقش آن در اقتصاد منطقه، از ظرفیت بالایی در جهت توسعه بنادر کوچک و اقتصاد دریامحور دارد که باید با برنامهریزی هر چه بیشتر در جهت بهره برداری بهتر از آن گام برداریم.
توجه به اقتصاد دریامحور در سیستان و بلوچستان
آرامی ابراز داشت: به طور قطع برای استفاده بهتر از دریا با رویکرد اقتصاد دریامحور در حوزههای تجارت بازرگانی، صید و صیادی و گردشگری نیازمند ایجاد ابنیههای دریایی هستیم که مردم از این ظرفیتها در ایجاد اشتغال پایدار وابسته به دریا استفاده بهتری داشته باشند.
براساس این گزارش، اقتصاد دریا محور که در اصطلاح جهانی به آن اقتصاد آبی (blue economy) گفته می شود، در واقع استفاده پایدار از نابع و گستره های آبی اعم از اقیانوس ها، دریاها، دریاچه ها سواحل و جزایر، برای رشد اقتصادی، بهبود وضعیت معیشت و ایجاد مشاغل است.
واژه «اقتصاد آبی» بخش های مستقر و نوظهور است که گستره فعالیت های اقتصادی آبی فراتر فعالیت های سنتی مانند شیلات، گردشگری و حمل و نقل دریایی تعریف شده و مستلزم صنایع نو ظهور از جمله انرژی های تجدید پذیر، آبزی پروری، فعالیت های استخراج در دریا، بیوتکنولوژی و زیست هواشناسی دریایی است.