به گزارش ذاکرنیوز، رجب رحمانی در گفتوگو با تسنیم در قزوین با اشاره به خسارتهای سنگین بحران آب و خشکسالی در 2 سال گذشته به کشاورزان و باغداران استان قزوین اظهار داشت: با توجه به اینکه خشکسالی امسال بیش از 1500 میلیارد تومان به کشاورزی و باغداری استان خسارت وارد کرده، باید بخشی از درآمد مالیاتی استان قزوین به جبران این خسارات اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه امسال برای استان قزوین کسب درآمد مالیاتی 7 تا 8 هزار میلیارد تومانی پیشبینی شده است، گفت: در سالهای اخیر بسیاری از دستگاهها از جمله شهرداریها سهم بالایی از درآمد مالیات بر ارزش افزوده کسب کردند؛ اما متاسفانه بخش کشاورزی که تأمین کننده غذا و محور اصلی امنیت غذایی کشور است، بهره مستقیمی از درآمدهای مالیاتی ندارد.
رحمانی اضافه کرد: البته طبق قانون کشاورزان معاف از پرداخت مالیات هستند، اما با توجه به اینکه شرایط بحران خشکسالی در 2 سال اخیر خیلیسخت بوده، از کمیسیون کشاورزی مجلس خواستیم که در قالب یک طرح سهمی از مالیات برای مقابله با این بحران در بخش کشاورزی ببینند و اگر این قانون حتی به شکل مدتدار و موقت اجرا شود، بسیاری از مشکلات کشاورزان برطرف میشود.
وی ادامه داد: متأسفانه در چند سال اخیر شعارهای زیادی برای اصلاح و تغییر الگوی کشت در مناطق کمآب داده شد، اما وقتی زمان کاشت رسید، باز هم خبری از حمایت و توزیع بذر برای کاشت محصولات کمآببر نبود و به همین خاطر کشاورزان ما مجبور شدند همان رویه قبلی را ادامه داده و محصولات سنتی و بعضاً با آببری بالا را بکارند.
نماینده مردم تاکستان در مجلس در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به تأثیر بحران آب در تخلیه روستاها گفت: در همین 2 سالی که بحران خشکسالی در تاکستان داشتیم، حدود 10 روستا در تاکستان از سکنه تخلیه شدند و جالب اینکه وقتی آبگیری از سد نهب آغاز شد و مقداری آب به سوی این روستاها سرازیر شد، ساکنان 5 روستا دوباره برگشتند.
رحمانی تصریح کرد: در میان طرحهای راهبردی که در حوزه آبرسانی داریم، تنها تکمیل شبکه آبرسانی سد نهب مختص آبرسانی به زمینهای کشاورزی است و با توجه به اینکه آب این سد به 2 قطب کشاورزی استان یعنی تاکستان و بویینزهرا میرسد، باید سهم برابری از اعتبارات آبرسانی استان به تکمیل این شبکه اختصاص یابد تا کشاورزی استان رشد کند.
وی افزود: متأسفانه در سالیان اخیر بیشتر پیگیریهای مسئولان برای انتقال آب شرب به مناطق مختلف صورت گرفته و کمتر به آبرسانی به بخش کشاورزی توجه شده است. در ضمن اجرای طرحهای آبیاری مدرن و تحت فشار همچنان در استان قزوین که نقش اصلی در افزایش بهرهوری از آب را دارد، همچنان در حاشیه قرار گرفته است.