به گزارش ذاکرنیوز روزنامه "تاگس شاو" آلمان در مطلبی نوشت: روز یکشنبه در اسپانیا انتخابات پارلمانی برگزار می شود و نتیجه این انتخابات در این باره تعیین کننده است که این کشور چقدر میتواند به طور مؤثر و با چه دستور کاری ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را دنبال کند.
در ادامه این مطلب آمده است: فهرست موضوعات برای ریاست دوره ای اسپانیا بر اتحادیه اروپا طولانی و بلندپروازانه است: استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا، سیاست دفاعی، رقابت، عدالت اجتماعی، کمک به اوکراین، قوانین جدید پناهندگی و ... در این فهرست قرار دارد.امااین پرسش مطرح است که وقتی یکشنبه آینده تغییر دولت در این کشور صورت گیرد، تکلیف همه این مسائل چه می شود؟
در ادامه این مطلب آمده است: پدرو سانچز، در حال حاضر از سوسیالیست ها در ائتلافی با چندین حزب چپ کوچک و احزاب منطقه ای کاتالونیا حکومت می کند.
تغییر دولت در اسپانیا به معنای تغییر مسیر از چپ روشن به راست روشن است. به گفته هنینگ وپل از مرکز سیاست اروپا، این احتمال وجود دارد که دستور کار ریاست دوره ای اسپانیا بر اتحادیه اروپا در سایه نتایج این انتخابات تغییر کند.
دانیل کاسپاری از فراکسیون دموکرات مسیحی در پارلمان اروپا هم در این باره می گوید، حتی اگر تغییرات عمده ای در دستور کار ایجاد نشود، بعید است که ریاست دوره ای اسپانیا بر اتحادیه اروپا در این شرایط موفق باشد.
به اعتقاد وی انتخابات نباید در کشور مربوطه در دوره ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا برگزار شود. زیرا به زعم وی توجه سیاسی سپس ابتدا به مبارزات انتخاباتی و در نهایت به تشکیل دولت معطوف می شود. این همیشه برای اتحادیه اروپا بد است و به ویژه در زمان های دشواری مانند امسال.
"نیکولای فون اوندارزا" از بنیاد علم و سیاست در مورد پیامدهای انتخابات اسپانیا برای اتحادیه اروپا البته آرامش بیشتری دارد. به گفته وی، کشورهایی که ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارند، به ارائه دهندگان خدماتی تبدیل شده اند که بیش از هر چیز باید میانجیگری و مذاکره برای سازش کنند و کمتر از قبل قادر به تعیین دستور کار خود هستند.
اما او همچنین فرض میکند که بسته به نتیجه انتخابات و روند احتمالاً دشوار تشکیل دولت، رهبری سیاسی اسپانیا میتواند چنان مشغول سیاست داخلی باشد که زمان کمی برای بروکسل باقی بماند.
در ادامه این مطلب آمده است: بنابراین، نتیجه انتخابات در اسپانیا تعیین خواهد کرد که ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا چقدر کارآمد خواهد بود. اگر دولت تغییر کند، اجرای برنامه های فعلی کامل دشوارتر می شود . پدرو سانچز، نخست وزیر کنونی اسپانیا در ابتدای دوران حکومت خود گفت که اروپا در چند دهه گذشته کارهای زیادی برای اسپانیا انجام داده است و اکنون این وظیفه اسپانیاست که کارهای زیادی برای اروپا انجام دهد.
اما اینکه آیا او هنوز هم می تواند برای اروپا به عنوان ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا کار زیادی انجام دهد مسئله ای است که سانچز احتمالاً چندان درباره آن مطمئن نیست. او سخنرانی سنتی ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا در مقابل پارلمان اروپا را از ژوئیه به سپتامبر به تعویق انداخته است.
با پایان یافتن 2 هفته مبارزههای انتخاباتی فشرده میان چهار تشکل اصلی اسپانیا و قطببندی آشکار میان بلوکهای ایدئولوژیک، احتمال میرود که هیچیک از چهار حزب رقیب، اکثریت مطلق آرا را در انتخابات فردا به دست نیاورده و به دنبال اعلام نتایج انتخابات عمومی شاهد اجماع حزبی و ورود جریان راست افراطی به دولت باشیم.
فردا یکشنبه (23 ژوئیه/ یکم مرداد)، بیش از 37 میلیون نفر از شهروندان اسپانیا به نخست وزیر و نمایندگان کنگره و سنا رای خواهند داد. طبق نظرسنجیهای پیش از انتخابات، 20 درصد رایدهندگان، بلاتکلیف هستند، آلبرتو فیخو از حزب مردمی (PP) از جناح راست که در صورت پیروزی، با حزب راست افراطی ووکس (Vox) به ریاست سانتیاگو هدایت دولت را عهدهدار خواهد شد، در جایگاه نخست قرار دارد و پدرو سانچز، نخست وزیر فعلی از حزب سوسیالیست کارگران اسپانیا در ائتلاف احتمالی با یولاندا دیاس از گروه سومار (Sumar) در جایگاه دوم قرار دارد.
پس از 2 هفته رقابت انتخاباتی شدید میان این چهار کاندیدای اصلی، فردا موعد برگزاری زودهنگام انتخاباتی خواهد بود که پدرو سانچز به طرز غافلگیکنندهای و پس از پیروزی قاطع جریان راست در انتخابات محلی و منطقهای، اعلام کرد.
در صورتی که هیچیک از جناح راست و چپ موفق نشود که اکثریت آرا را به دست بیاورد، احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم، چنان که در سالهای 2015 و 2019 اتفاق افتاد، وجود دارد.
چنانچه 2 حزب محافظهکار مردمی و حزب سوسیالیست نخست وزیر موفق به کسب اکثریت آرا نشوند، فیخو و سانچز مجبور خواهند شد تا با ائتلاف سومار و حزب ووکس مذاکره کنند. به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از رسانههای مختلف، همه احزاب سیاسی می دانند که به اکثریت مطلق نخواهند رسید، مسئلهای که آنها را مجبور به توافق با دیگر تشکلها خواهد کرد.
البته سانچز ابراز اطمینان کرد که نظرسنجی ها اشتباه است. وی اعلام کرد که این 2 هفته مبارزات انتخاباتی در خدمت بسیج رایدهندگان مترقی در مواجهه با تهدید یک دولت ائتلافی بین راست و راست افراطی بوده است.
فیخو که کاندیدای پیشتاز در نظرسنجیها است، در کنایهای آشکار به سانچز که به لطف ائتلاف با سایر گروههای چپگرا در قدرت است، گفت: او هیچ بدهی یا توافقی با کسی ندارد. بیایید ائتلافهای شرمآور برای پیمانهای دولتی را تغییر دهیم، نه یک بلوک در برابر بلوک دیگر.
بر پایه نتایج 5 موسسه افکارسنجی، حزب مردم (PP) که در حال حاضر 89 کرسی پارلمان اسپانیا را در اختیار دارد، بین 131 تا 151 کرسی را در پارلمان تازه کسب خواهد کرد ولی در تصاحب اکثریت مطلق پارلمان 350 نفری این کشور ناکام خواهد ماند.
نتایج این نظرسنجیها نشان میدهد که حزب حاکم کارگران سوسیالیست اسپانیا (PSOE) به رهبری پدرو سانچز، نخست وزیر، از بین 120 کرسی فعلی میتواند 98 تا 115 کرسی را نگاه دارد.
البته رقابت میان سومار (ائتلاف جدیدی از احزاب چپگرا) و حزب مهاجر ستیزِ وکس شانه به شانه گزارش شده است، به طوری که ائتلاف جدید چپها احتمالا 25 تا 39 کرسی پارلمان را از آن خود خواهد کرد که به معنای حفظ وزن فعلی آنها در پارلمان خواهد بود، ولی شکلگیری ائتلاف میان آن و حزب کارگران سوسیالیست نمیتواند ادامه حاکمیت چپها بر اسپانیا را تضمین کند.
بدین ترتیب، سرنوشت دولت آتی اسپانیا به میزان موفقیت احزاب راست و چپ محلی و نیز این که بین سومار و وکس کدامیک جایگاه سوم را با اقتدار بیشتری تصاحب کنند، گره خورده است.
در صورت شکلگیری ائتلاف بین حزب مردم و وکس، برای نخستین بار از زمان تصویب قانون اساسی فعلی در سال 1978 پس از چهار دهه دیکتاتوری فرانسیسکو فرانکو، راستهای افراطی به ایفای نقش در دولت خواهند پرداخت.