آخرین زندانی افغان از گوانتانامو آزاد می‌شود

آمریکا دو فرد زندانی در گوانتانامو را آزاد ‌خواهد کرد که یکی از آن‌ها اسدالله هارون گل، تنها زندانی افغان این تاسیسات نظامی در کوبا است.

به گزارش ذاکرنیوز به نقل از پایگاه خامه پرس، وزارت دفاع آمریکا بیان کرد که در حکم عفو اسدالله هارون گل آمده است که او رهبر گروه‌های تروریستی نبوده و اکنون از آنچه در گذشته انجام داده ابراز پشیمانی کرده است.


اسدالله هارون گل که با نام هارون الافغانی نیز شناخته می‌شود، در سال ۲۰۰۷ به اتهام رهبری یک گروه تروریستی زندانی شد. سال گذشته اخباری از افسردگی شدید هارون الافغانی منتشر شد.


دومین زندانی که قرار است آزاد شود، یک شهروند یمنی به نام سنادی سلام الکاظمی است. براساس اسناد ارسال شده توسط هیات بررسی دوره‌ای گوانتانامو، با آزادی این دو فرد در تاریخ ۷ اکتبر موافقت شده است.


اسدالله هارون گل، ۴۰ ساله، از ژوئن ۲۰۰۷ در گوانتانامو بود. نیروهای آمریکایی از او به عنوان "فرمانده شبه‌نظامیان تندرو" و پیک القاعده یاد می‌کنند که در ابتدا به عنوان "مظنون خطرناک تروریسم" معرفی شده بود.


هیات تجدیدنظر آمریکا موضوع آزادی وی را یک سال پیش رد کرد. اما در حکم آزادی وی آمده است که او نقش رهبری در سازمان‌های افراطی و مبنای ایدئولوژیک مشخص برای رفتارهای قبلی خود نداشته و از تاثیرات فعالیت‌های گذشته خود پیشمان است.


سال گذشته بی‌بی‌سی در یک گزارش ویژه دریافته بود که اسدالله در زندان به افسردگی شدید دچار شده بود. بر اساس یافته‌های بی‌بی‌سی او برای یافتن یک وکیل مدافع و اثبات بی‌گناهی و رهایی و بازگشت به خانه ۹۰۰ نامه نوشته بود.


آزادی هارون گل به معنای واگذاری او به دولت طالبان از متحدان سابق القاعده است که در ماه اوت قدرت را در افغانستان به دست گرفته‌اند.


سنادی سلام الکاظمی اهل یمن که ۵۱ سال دارد، محافظ سطح پایین اسامه بن‌ لادن، بنیانگذار شبکه القاعده بود، وی ۱۷ سال را در گوانتانامو سپری کرده است.


او در نوامبر ۲۰۰۲ در دبی بازداشت شد و سال بعد به مقامات آمریکایی تحویل داده شد. الکاظمی در افغانستان توسط "سیا" مورد بازجویی قرار گرفت و سپس در سال ۲۰۰۴ به گوانتانامو منتقل شد.


با توجه به وضعیت ناپایدار یمن، هیات بازنگری آمریکا که شامل مقامات عالی‌رتبه امنیتی این کشور است، الکاظمی را به عمان، همسایه کشور یمن فرستاد که برنامه‌ای به نام توانبخشی زندانیان گوانتانامو را به پیش می‌برد.


طبق احکام جدید پنتاگون از میان ۳۹ زندانی که در زندان گوانتانامو بسر می‌بردند ۱۲ تن از آن‌ها آزاد شده‌اند.


وزارت امور خارجه آمریکا حالا مجبور است در مورد ترتیبات تحویل دهی این افراد با کشورهایی مذاکره کند که احتمالا آن‌ها را بپذیرند و تحت نظارت بگیرند.


در حالی که دولت دونالد ترامپ سعی داشت از آزادی زندانیان گوانتانامو خودداری کند، ولی دولت جو بایدن به نظر می‌رسد مایل است تا تعداد بیشتری از آن‌ها را رها کند.


آزادی ۲۷ تن دیگر در گوانتانامو تأیید نشده است. ۱۰ تن از جمله خالد شیخ محمد، طراح حملات ۱۱ سپتامبر، در حال حاضر با محاکمه روبرو هستند. دو تن از آن‌ها قبلا محکوم شده‌اند اما بقیه زندانیان این زندان در بلاتکلیفی به سر می‌برند.


پس از سقوط نظام طالبان در ۲۰۰۱ حدود ۲۲۰ شهروند افغان از افغانستان و پاکستان بازداشت و به زندان گوانتانامو فرستاده شدند.


در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما بیشتر آن‌ها آزاد شدند و پنج عضو برجسته طالبان در این زندان با یک سرباز آمریکایی مبادله شدند اما سرنوشت دو شهروند افغان شامل اسدالله هارون گل تا چندی پیش روشن نبود.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار