به گزارش پایگاه خبری ذاکرنیوز، علی محمد جعفرپور در جمع خبرنگاران به بهانه هفته بیمه سلامت اظهار داشت: تا کنون 200 هزار نفر در فارس به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و علاوه بر این ما به تعداد 100 هزار نفر دیگر ظرفیت پوشش بیمهای رایگان برای افراد نیازمند داریم.
وی افزود: در این باره اگر کسی مراجعه کند تحت عنوان مناطق کم برخوردار او را بیمه میکنیم، بطور کلی در حال حاضر 3 میلیون نفر از مردم فارس تحت پوشش بیمه سلامت هستند و هدف ما ارائه خدمات مطلوب به مردم تحت پوشش است.
مدیر کل بیمه سلامت فارس در ادامه با بیان اینکه پزشکانی که نسخه غیرالکترونیکی و دستی بنویسند و داروخانههایی که این نسخهها را میپیچند متخلف هستند، تاکید کرد: طبق آخرین اطلاعات سامانه، 99 درصد نسخههای بیمه سلامت که در مهرماه نوشته شده در استان الکترونیکی است و هیچ داروخانهای نباید نسخههایی که الکترونیکی نیست را بپیچد وصرفا به نسخهای که الکترونیک نوشته میشود ارز ترجیحی اختصاص داده میشود.
مدیر کل بیمه سلامت فارس عنوان کرد: در این باره اگر چه تخلفاتی وجود دارد، اما طی ماههای اخیر بسیار کم شده و با این وجود بازرسان ما پیگیر هستند تا مواردی که توجهی به اهمیت نسخه نویسی الکترونیکی ندارند را برای بررسی و تذکر رصد کنند.
جعفرپور در خصوص برخی کمبودهای دارویی از جمله آنتی بیوتیکها در کشور و استان نیز گفت: یکی از دلایل این وضعیت نامطلوب این است که هنوز تولید کنندگان دارو زیر بار مسئله ارز ترجیحی نرفته اند.
وی در خصوص خدماتی که به افراد تحت پوشش بیمه سلامت ارائه میشود نیز افزود: در 6 ماهه اول امسال 693 میلیارد تومان برای هزینههای درمان افراد تحت پوشش مان در استان پرداخت کرده ایم و فاصله تحویل اسناد و مدارک بیماران تا واریز هم به نحو قابل توجهی نسبت به قبل کاهش یافته است.
جعفر پور عنوان کرد: البته در حال حاضر از بین بیمارستانهای خصوصی وخیریه فقط مرکز درمانی مادر و کود کو بیمارستان کوثر حاضر به بستن قرارداد با ما شده اند و همچنا دیگر بیمارستانهای خصوصی در شیراز زیر بار ارائه خدمات به افراد تحت پوشش بیمه سلامت شانه خالی میکنند و در این باره دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم تاکید به بازگشت وضعیت به قبل دارد و حتی رییس دانشگاه زمزمههایی مبنی بر اینکه اگر بیمارستانهای خصوصی با بیمه سلامت وارد قرار داد نشوند، ما هم سهیمه دار و سرم شان را حذف میکنیم داشته است و در واقع بیمارستانهای خصوصی در این خصوص (عدم انعقاد قرار داد با بیمه سلامت) متخلف هستند. با توجه به وضعیت یادشده همچنان بیماران تحت پوشش ما مجبورند خودشان اسناد خدماتی که از بیمارستانهای خصوصی میگیرند را به ما تحویل دهند واین قضیه یکی از دلایل نارضایتی آنها است و توقع داریم بیمارستانهای خصوصی در این باره انعطاف نشان دهند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت حمایت از زوجهای نابارور به منظور افزایش جمعیت نیز گفت: درهمین باره تا 90 درصد هزینههای درمان ناباروری بخش دولتی وهمچنین 70 درصد هزینههای بخش خصوصی را برای افراد تحت پوشش بیمه سلامت پرداخت میکنیم. در این باره زوجها پس از دریافت خدمات میتوانند اسناد را تحویل دهند تا در کمترین زمان ممکن هزینهها برای آنها واریز شود.
جعفر پور افزود: پیش از این هزینههای درمان ناباروری به صوت خسار ت متفرقه پرداخت میشد، اما در حال حاضر به صوتر ویژه این بیماران حمایت میشوند. از اول امسال تا پایان شهریورماه بیش از 400 نفر برای دریافت خدمات ناباروری مراجعه کرده و هزینهها را دریافت کرده اند.
مدیر کل بیمه سلامت فارس همچنین در خصوص ارائه خدمات به بیماران صعب العلاج نیز عنوان کرد: صندوق جدیدی به نام بیماران صعب العلاج راه اندازی شده تا مشکلات بیماران درگیر را حل کند وآنها کمتر درگیر تامین هزینههای درمان شوند؛ بطور مثال در قالب همین حمایتها زنی که در شهرستان فسا بعد از سزارین از گردن به پایین فلج شده و به دلیل اینکه بیش از 15 ماه در بیمارستان تحت مراقبت است حدود 800 میلیون تومان تا کنون هزینههای او شده هزینههای درمانی او را پذیرفته ایم. همچنین اخیرا مراجعی داشتیم که جزو بیماران خاص است و 4 آمپول برای او تجویز شده بود که هزینه هر کدام 96 میلیون تومان است و در قالب صندوق بیماران صعب العلاج به او قول همکاری داده ایم.
جعفر پور در ادامه گفت: در حال حاضر 7 هزار و 500 بیمار خاص تحت پوشش بیمه سلامت استان هستند و این افراد شامل بیماران تالاسمی، ام اس، همودیالیز، پیوند کلیه و دیالیزصفاقی هستند، بطوریکه مبتلایان به ام اس با 3 هزار و 849 نفر بیشترین این بیماران را شامل میشوند و هدف ما ارائه خدماتی به این بیماران است که مشکلات شان را کاهش دهد و با توجه به عوارض جانبی که این بیماریها دارد، حداقل با پرداخت هزینهها کیفیت زندگی آنها را افزایش دهیم.
وی همچنین با اشاره به تجویزهای غیرمنطقی برخی خدمات تشخیصی از جمله ام آر آی گفت: با توجه به اینکه خدمات درمانی در کشور نسبت به سایر مناطق دنیا ارزانتر است و فقط در کشوری مانند انگلستان به میزان فارس سالانه ام. آر. آی انجام میشود باید جلوی انجام خدمات تشخیصی اینچینی غیر منطقی را گرفت و وازارت بهداشت هم به این امر معتقد است و یکی از اهداف برنامه پزشک خانواده هم همنی موضوع است.
مدیر کل بیمه سلامت فارس ضمن تاکید بر استفاده مستمر از نسخه نویسی الکترونیکی این برنامه را در کاهش و حتی حذف تخلفات استفاده از خدمات بیمهای ودفترچه دیگران که قبلا وجود داشت نیز بسیار موثر دانست.
جعفرپور گفت: در این باره حتی اگر کسی از خدمات بیمهای تان استفاده کند، پیامک کدرهگیری برای شما ارسال میگردد و مطلع میشوید و این امکان تخلف را به نحو مطلوبی کاهش میدهد و علاوه بر این اگر فردی قصد استفاده از خدمات بیمهای که به شما تعلق دارد را داشته باشد نیز شناسایی میشود.