خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ تعطیلات نوروزی ۱۴۰۴ در حالی در استان مرکزی به پایان رسید که با رشد چشمگیر حضور گردشگران همراه بود و بار دیگر ظرفیتهای کمنظیر این استان را در حوزه گردشگری و صنایعدستی به نمایش گذاشت که این استقبال گسترده میتواند نویدبخش حرکت در مسیر توسعه پایدار و اشتغالزایی در این خطه باشد.
در سالی که با شعار «سرمایهگذاری برای تولید» آغاز شده، توجه به گردشگری به عنوان یک صنعت زودبازده میتواند پاسخی عملی و مؤثر به این رویکرد باشد. افزایش سفرها به استان مرکزی و رونق بازارچههای صنایعدستی، نشان میدهد که سرمایهگذاری در ظرفیتهای بومی میتواند زمینهساز رشد اقتصادی و تقویت تولید ملی باشد.
در شرایط اقتصادی دشوار و تحریمهای مداوم، تنها راه امیدبخش، تکیه بر توان داخلی و استفاده از ظرفیتهایی مانند گردشگری، صنایعدستی و تولیدات محلی است؛ حوزههایی که با هزینهای کمتر، میتوانند بیشترین ارزش افزوده، سودآوری و اشتغال را برای مردم به همراه داشته باشند.
این مسیر زمانی به نتیجه خواهد رسید که همراهی و همدلی میان مردم و مسئولان شکل بگیرد، بناهای تاریخی استان مرکزی حفظ شوند و بازارچههای صنایعدستی در نقاط مختلف استان بهصورت پایدار ایجاد و حمایت شوند و باید اذعان کرد «سرمایهگذاری برای تولید» به معنای تقویت داشتهها و فرصتهای خودمان برای ساخت آیندهای بهتر است.
افزایش بیش از ۳۰ درصدی بازدید از جاذبههای گردشگری استان مرکزی
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: همزمان با آغاز اجرای طرح نوروزی، یک میلیون و ۵۹۴ هزار و ۳۸۳ بازدید از جاذبههای گردشگری استان به ثبت رسیده که در مقایسه با سال گذشته، بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته است.
محمود مرادینراقی افزود: از ۲۵ اسفندماه تا پانزدهم فروردین ماه سال جاری بیش از ۸۸ هزار و ۳۵۱ اقامت رسمی و غیررسمی در استان ثبت شده است.
وی با اشاره به ترددهای ثبتشده در این ایام افزود: مجموع ترددها در استان مرکزی بالغ بر ۱۴ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۷۵۲ مورد بوده است که شامل ۵۷۷ نفر از طریق حملونقل هوایی، ۱۱۰ هزار و ۹۷۳ نفر از طریق جادهای و ۶ هزار و ۷۵۲ نفر از طریق ریلی میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی، افزایش هماهنگی با فرمانداران، شهرداران و دهیاران برای معرفی جاذبهها و ایجاد نوروزگاهها را از عوامل مؤثر در جذب گردشگران دانست و افزود: بسیج رسانهای از سوی مطبوعات، شبکههای اجتماعی، اینفلوئنسرها و صدا و سیما نیز نقش مهمی در افزایش آگاهی عمومی و تمایل به سفر به این استان ایفا کرد.
مرادینراقی همچنین از نقش مؤثر انجمن راهنمایان گردشگری، دفاتر خدمات مسافرتی، جامعه هتلداران و بومگردیها در رضایتمندی گردشگران یاد کرد و گفت: افزایش هزینههای سفر در سال جاری، موجب شد تا بسیاری از خانوادهها استانهای مرکزی را برای سفرهای کوتاهمدت انتخاب کنند.
وی گفت: در تعطیلات نوروزی امسال، بیش از ۱۵ هزار بازدید از موزههای تحت مدیریت میراث فرهنگی و بخش خصوصی استان ثبت شده است.
مرادینراقی با اشاره به آمار بازدیدکنندگان شهرستانها افزود: شهرستانهای اراک، محلات، ساوه، شازند و خمین به ترتیب با ۴۲۶ هزار، ۲۸۲ هزار، ۲۷۳ هزار، ۱۹۹ هزار و ۱۷۱ هزار بازدید، بیشترین میزان بازدیدکننده از جاذبههای گردشگری استان را به خود اختصاص دادند.
وی استقبال گسترده مردم از برنامههای شاد و مفرح برگزارشده در سطح استان را نشاندهنده ظرفیت بالای استان در جذب گردشگر و ارائه خدمات مطلوب دانست و گفت: برپایی ۲۱ بازارچه صنایعدستی در نقاط مختلف استان، فرصتی برای معرفی تولیدات هنرمندان محلی و حمایت از صنایعدستی بومی فراهم کرد.
برگزاری بیش از ۱۵۰ برنامه فرهنگی و هنری در ایام نوروز
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اجرای بیش از ۱۵۰ برنامه فرهنگی و هنری در ایام نوروز ۱۴۰۴ گفت این برنامهها در راستای نیازسنجیهای انجامشده در زمینههای مختلف فرهنگی، قرآنی، نمایشی و موسیقی برای ایجاد فضای شاد و معنوی در سطح شهر طراحی و برگزار شد.
سید جمال میرصادقی با اشاره به تنوع برنامهها، افزود: در این ایام ویژهبرنامههایی چون هفتسین نوروز نواز به مدت ۷ شب با حضور ۷ گروه موسیقی در فرهنگسرای شهر، اجرای پویش «نه_به_تصادف» با ۲۶ برنامه در نوروزگاه، ۷ گروه تئاتر خیابانی با اجرای ۷۰ برنامه در شهر و نمایش «امیر عشق» به مدت ۸ روز در فرهنگسرای شهر، برگزار شد.
وی همچنین از برگزاری مراسم جزءخوانی قرآن در ۱۵ مسجد به مدت ۳۰ روز و نصب غرفههای فرهنگی در مسیر راهپیمایی روز قدس به تعداد ۳۰ غرفه خبر داد و اضافه کرد: در این ایام، ورکشاپ کاریکاتور با حضور ۲۵ هنرمند برگزار و ۲۰ بنر از آثار این ورکشاپ در سطح شهر نصب شد.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک گفت: همچنین بنرهای پویش «نه_به_تصادف» به مساحت یک هزار و ۵۰۰ متر در استندها، استرابوردها و بیلبوردها در سطح شهر نصب ش د.
میرصادقی ادامه داد: یکی از برنامههای ویژه نوروز، برگزاری تور اتوبوس اراک گردی به مدت ۱۳ روز بود که در آن ۴ تور لیدر برای معرفی بازار و جاذبههای گردشگری اراک به مسافران نوروزی حضور داشتند. همچنین در این ایام، دو اثر موسیقایی ویژه عید نوروز و شبهای قدر تولید و بهویژه برای این مناسبتها پخش شد.
سرپرست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک بیان کرد: تمامی این برنامهها با تلاش و همت همکاران سازمان به بهترین نحو برگزار شد و هدف از آن، ارتقای فرهنگ عمومی، ایجاد نشاط اجتماعی و معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری شهر اراک بود.
ثبت ۶ هزار و ۲۱۴ مأموریت توسط اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: ستاد تسهیلات نوروزی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی از ۲۵ اسفندماه در راستای ارائه و ارتقای خدمات درمانی به مردم ایجاد شد.
جواد نظری با بیان اینکه ۶ هزار و ۲۱۴ مأموریت توسط اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی در ابتدای طرح نوروزی انجام شده است، گفت: از این تعداد، ۴۵۸ مأموریت مربوط به حوادث ترافیکی شهری و ۳ هزار و ۳۰۷ مأموریت غیرترافیکی شهری بوده است همچنین ۴۳۶ مأموریت ترافیکی جادهای و ۲ هزار و ۱۳ مأموریت غیرترافیکی جادهای انجام شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ادامه داد: در این بازه زمانی، اورژانس استان مرکزی به یک هزار و ۴۵۷ مصدوم امدادرسانی کرد که تعداد ۵۳۱ نفر از آنها مصدومان انتقالی شهری و تعداد ۵۷۳ نفر مصدومان جادهای بودند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا پانزدهم فروردین ماه سال جاری، ۲ نفر در حوادث ترافیکی شهری و ۳۰ نفر در حوادث ترافیکی جادهای جان خود را از دست دادهاند و علاوه بر این، ۱۲ نفر نیز در بیمارستانهای استان مرکزی بر اثر حوادث ترافیکی فوت کردهاند.
نظری با اشاره به بخش نظارت بر داروخانهها و واحدهای تولیدی نیز گفت: در این بازه زمانی تعداد ۲۲۴ بازرسی از داروخانههای دولتی، شبانهروزی و روزانه انجام شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: همچنین ۴۴ بازرسی از عطاریها، باشگاههای ورزشی و آرایشگاههای زنانه و تعداد ۱۹۸ بازرسی از واحدهای تولیدی و کارخانجات مواد غذایی و آرایشی انجام شده است.
نظری گفت: همچنین به بیش از ۱۰۴ هزار بیمار که در اورژانسهای بیمارستانهای زیر مجموعه دانشگاه پذیرش شدند، خدمات درمانی مناسب ارائه شد.
وی گفت: بستری در اورژانس بالغ بر ۱۱۶۶۰ هزار بیمار و انجام بیش از ۲ هزار عمل جراحی در طول تعطیلات نوروز در بیمارستانهای استان، از حجم بالای کار در تعطیلات نوروز حکایت میکند.
افزایش ۷ درصدی تردد خودروها در استان مرکزی
سرپرست ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: بر اساس آمار ثبتشده، از آغاز اجرای طرح نوروزی بیش از ۱۵ میلیون و ۵۵۱ هزار و ۷۸۲ تردد در جادههای استان مرکزی به ثبت رسید و از این حیث نسبت به سال گذشته ۷ درصد افزایش یافته است.
سرپرست ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: از ابتدای طرح نوروزی، سه میلیون و ۳۲۱ هزار و ۱۵۸ خودرو وارد استان و ۲ میلیون و ۹۹۸ هزار و ۴۷۶ خودرو از استان خارج شدهاند که در این زمینه، استان مرکزی رتبه سوم در خودروهای ورودی و رتبه چهارم در خودروهای خروجی کشور را به خود اختصاص داده است.
محسنزاده بیان کرد: بر اساس آمار ثبت شده شمار خودروهای ورودی به استان نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش و تعداد خودروهای خروجی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد کاهش یافته است.
سرپرست ادارهکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان مرکزی گفت: میانگین سرعت ثبتشده در جادههای شریانی و اصلی این استان ۸۵ کیلومتر بر ساعت بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، یک کیلومتر بر ساعت کاهش داشته است.
تردد بیش از ۱۵ میلیون خودرو در جادههای استان مرکزی
رئیس پلیس راه استان مرکزی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: از آغاز اجرای طرح نوروزی تا پایان سیزدهم فروردین سال گذشته شمار فوتیهای در صحنه تصادفات ۳۳ نفر بود که این میزان امسال به ۳۹ نفر رسید که معادل ۶ نفر افزایش جانباخته تصادف جادههای استان مرکزی را داشته ایم.
روح الله آشوری با اشاره به اینکه میزان تردد جادهای هم نسبت به مشابه سال گذشته ۸ درصد افزایش داشت، افزود: از آغاز اجرای طرح نوروزی تا ۱۵ فروردین ماه بیش از ۱۵ میلیون تردد در جادههای ارتباطی استان مرکزی ثبت شده است.
وی گفت: پر ترددترین مسیرها جاده اراک به قم، آزاد راه ساوه تهران و آزاد راه ساوه همدان بودند که علت اصلی تصادفات، عدم توجه کافی به جلو، عدم رعایت سرعت مطمئنه، خستگی و خواب آلودگی منجر به واژگونی در جادههای این استان گزارش شده است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی با اشاره به اینکه بازه زمانی اجرای طرح نوروزی ۲۱ روز بود، بیان کرد: شمار تردد خودروهای سبک نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد و تردد خودروهای سنگین نیز ۱۲ درصد افزایش یافته است.