به گزارش ذاکرنیوز، روزنامه «جام جم» نوشت: این ماجرا، باردیگر خشم جامعه آمریکا درخصوص مصونیت پلیس در برابر کشتار بیرحمانه افراد را برانگیخته است. مرد ۶۱ ساله که قدرت و توانایی راه رفتن و فرار نیز نداشته است، در حالی هدف گلوله پلیس قرار گرفت که مظنون به دزدی از فروشگاه بود. طی روزهای اخیر، بسیاری از رسانههای مستقل در آمریکا باردیگر سخن از خشونت سیستماتیک پلیس به میان میآورند. خشونتی پایدار که با مصونیت پلیس در برابر هرگونه جنایت و کشتاری در ایالات متحده عجین شده است.
شلیک پلیس آمریکا به جوان ناشنوا
در سال ۱۳۹۵، وقتی پلیس کارولینای شمالی نتوانست منظور دنیل کوین را که ناشنوا بود و تنها با زبان اشاره قادر به رساندن منظور خود بود بفهمد، در کمال ناباوری به سمت او شلیک کرد و دنیل را با ضرب دو گلوله به قتل رساند. دنیل که دقایق زیادی از خروج از خانهاش نمیگذشت، متوجه باک خالی بنزین خودرویش میشود و سرعتش را بیشتر میکند تا زودتر از آنکه وسط خیابان بماند، بنزین خودرو را مهیا کند.
پلیس راهنمایی رانندگی هنگامی که سرعت دنیل را میبیند، بیآنکه اجازه دهد او کنار بزند و برای رفتارش توضیح دهد، به محض کم کردن سرعت دنیل شلیک میکند و او را که تلاش میکرده با زبان اشاره علت رفتارش را توضیح دهد، با شلیک گلوله به قتل میرساند. دنیل هریس که ۲۹ ساله و پدر یک فرزند هم بود، ناشنوا به دنیا آمد و در طول سالیان زندگیاش زبان اشاره را به خوبی یاد گرفته و با اطرافیانش نیز اینگونه ارتباط برقرار میکرد. پلیس کارولینای شمالی علت شلیک را مسلح بودن دنیل اعلام میکند و این در حالی است که شاهدان از مسلح نبودن او صحبت میکنند. یکی از افرادی که در آن دقایق در حال رانندگی بود، گفت: «قربانی فقط تلاش کرد سرعتش را کم و کنار بزند تا بتواند با پلیس صحبت کند، اما قبل از پیاده شدن او از خودرو، پلیس با شلیک گلوله راننده را به قتل رساند. دنیل قبل از رسیدن اورژانس به صحنه حادثه و به علت خونریزی شدید، جانش را از دست میدهد. پلیس کارولینای شمالی نیز مأمور خطاکار خود را بازداشت کرد تا به جنایت وی رسیدگی شود. اما در نهایت، پلیس خطاکار به اخراج از محل کار محکوم شد. بیشترین مجازاتی که برای جنایات اعضای پلیس آمریکا درنظر گرفته میشود. خانواده دنیل میخواهند پلیس راهنمایی رانندگی فکری برای ناشنوایان کند و برای هشدار به آنها از وسیله خاصی استفاده شود تا حوادث اینچنینی رخ ندهد. کارولینای شمالی یکی از ایالتهای جنوبی آمریکا است. این ایالت یکی از ۱۳ ایالتی است که در جریان انقلاب آمریکا علیه سلطه انگلیس قیام کردند. مرکز آن رالی و شهرهای مهم آن شارلوت و اشویل است.
قتل نوجوان ۱۳ ساله توسط پلیس
درپی سلسله اقدامات نژادپرستانه توام با خشونت پلیس آمریکا، این بار یک نوجوان لاتین تبار توسط پلیس شیکاگو به قتل رسید. این درحالی است که برخلاف ادعای پلیس، وی هنگام اصابت گلوله دستهای خود را به حالت تسلیم بالای سر برده بود. رسانههای آمریکایی همچون نیویورک تایمز، یو.اس.ای تودی، سی انان، لسآنجلس تایمز و ای.بی.سینیوز با پرداختن به این خبر اعلام کردند: «درپی انتشار تصاویر «ویدئو همراه پلیس» مشخص شد که آدام تلودو، نوجوان ۱۳ ساله آمریکایی هنگام تعقیب و گریز، در حالی که دستهای خود را بالای سر برده و هیچگونه سلاحی به دست نداشته است، به یکباره توسط پلیس با شلیک یک گلوله از پای درمیآید.»
لسآنجلس تایمز نیز با پرداختن به این خبر تاکید کرد: «تلودو توسط پلیس شیکاگو به این اتهام که وی در هنگام تعقیب و گریز مسلح بوده، با شلیک یک گلوله به قتل میرسد. صدها نفر در مقابل پاسگاه پلیس بروکلینسنتر برای چندمین شب متوالی پس از قتل دانته رایت و اکنون نیز با خبر انتشار تصاویر ویدئویی آدام تلودو تجمع کرده و دست به اعتراض زدهاند.»
سانسور جنایات پلیس آمریکا
نتیجه بررسی انتشاریافته در نشریه پزشکی لنست، خشونت پلیس آمریکا در مدت حدود ۴۰ سال به مرگ بیش از ۳۰ هزار نفر منجر شده اما آمار بیش از ۵۰ درصد این قربانیان در پایگاه دادهای فدرال این کشور ثبت نشده است. نگارندگان این بررسی با استفاده از مدلسازی آماری برای مقایسه شمار کشتهشدگان ثبت نشده، چنین نتیجه گرفتهاند که پلیس در بیش از ۳۰ هزار قتل میان ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۸ شرکت داشته است.
پژوهشگران موسسه اندازهگیری و ارزیابی بهداشتی وابسته به دانشگاه واشنگتن، تخمین زدهاند که نزدیک به ۵۶ درصد یا بیش از ۱۷ هزار مرگ در سامانه آمارهای حیاتی ملی که یک پایگاه دادهای فدرال وابسته به مرکز ملی آمارهای بهداشتی است و بخشی از مراکز مهار و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده به شمار میرود، ثبت نشدهاند. در این بررسی، آمار کشتهشدگان گزارش داده شده به این سامانه، با آمار کشتهشدگان ثبتشده در سه پایگاه دادهای غیردولتی که با جستوجو در گزارشهای خبری و دیگر آمار همگانی گردآوری گردیده، مقایسه شده است. براساس یافتههای این پژوهشگران، شمار کشتهشدگان سیاهپوست ۵/۳ برابر بیشتر از سفیدپوستان غیرلاتینتبار و نرخ کشته شدن لاتینتباران از هر نژادی، ۸/۱ برابر سفیدپوستان غیرلاتینتبار بوده است. نتایج به دست آمده از این بررسی، مشابه بررسی دیگری در سال ۲۰۱۹ است که دریافت نرخ کشتهشدگان سیاهپوست به دست پلیس، به میزان نامتناسبی بالاتر از موارد مشابه است.
پلیس آمریکا چند نفر را پس از جرج فلوید به قتل رسانده؟
یک گزارش نشان میدهد که پلیس آمریکا از زمان مرگ جورج فلوید سیاهپوست آمریکایی، حدو ۲۰۰۰ نفر از شهروندان این کشور را به قتل رسانده است. جورج فلوید، شهروند سیاهپوست ساکن ایالت مینهسوتای آمریکا هنگامی که جان خود را از دست داد، به یک قربانی دیگر خشونت پلیس آمریکا تبدیل شد. کشته شدن فلوید باعث شکلگیری اعتراضات جهانی شد؛ اعتراضاتی که خواستار عدالت و پایان نژادپرستی نظاممند بودند. در ۲۰ آوریل ۲۰۲۱، درک شووین، افسر سابق پلیس که قاتل فلوید بود، به جرم قتل مقصر شناخته شد.
از زمان مرگ فلوید نیز که یک سال پیش اتفاق افتاد، این گروه دستکم ۱۷۸۰ مورد قتل توسط پلیس را در سراسر آمریکا ثبت کرده است، که نشان میدهد به طور متوسط هر روز، سه نفر توسط پلیس آمریکا کشته شدهاند. دستکم ۱۹ ایالت آمریکا در مقایسه با سال قبل شاهد افزایش کشتار مردم توسط پلیس بودهاند. نیومکزیکو با ۱۰ مورد کشته شدن افراد توسط پلیس به ازای هریکمیلیون نفر، بالاترین میزان قتل توسط پلیس را شاهد بوده است.
پس از نیومکزیکو، بالاترین نرخ مربوط به مونتانا و آلاسکا با هشت مورد به ازای هر یک میلیون نفر است. ایالت شرقی نیوجرسی و پس از آن کنتیکت و رود آیلند، کمترین میزان را در یک سال اخیر داشتهاند. نرخ کشته شدن به دست پلیس آمریکا در ایالت مینهسوتا، جایی که جورج فلوید در آن زندگی میکرد، از ۱۰ مورد به ازای هر یک میلیون نفر در سال قبل از کشته شدن فلوید، به ۱۳ نفر (از جمله فلوید) در مدت یک سال پس از قتل فلوید افزایش یافت. این آمار شامل داونت رایت، نیز میشود که در ۱۱ آوریل ۲۰۲۱ توسط یک افسر پلیس، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
طبق تجزیه و تحلیلهای صورتگرفته، با وجود اینکه سیاهپوستان تنها ۱۳ درصد از جمعیت آمریکا را تشکیل میدهند، تقریبا سه برابر بیشتر از سفیدپوستان توسط پلیس کشته میشوند. این مطالعات همچنین نشان میدهد که سطح جرایم خشن در شهرهای آمریکا، میزان خشونت پلیس را تعیین نمیکند.
بکشید و راحت باشید
خشونت پلیس، شامل استفاده از نیروی بیش از حد یا غیرضروری توسط پرسنل، هنگام برخورد با مظنونین و غیرنظامیان است. این اصطلاح همچنین در مورد سوءاستفاده توسط پرسنل تصحیحشده در مراکز مجازاتهای شهری، ایالتی و فدرال از جمله زندانهای نظامی اطلاق میشود. حوادث بسیار مشهور درباره سوءرفتار پلیس، نهتنها بر قربانیان سوءاستفاده بلکه بر درک عمومی ادارات پلیس درگیر در این حادثه تأثیرات منفی دارد.
هر ساله هزاران نفر در آمریکا توسط مأموران پلیس کشته میشوند، اما در حدود ۹۹ درصد از این موارد، مأموران به هیچ جرمی متهم نمیشوند. اکثر مأمورانی که هنگام انجام مأموریت کسی را به قتل میرسانند، به ارتکاب جرم متهم نمیشوند و بنابراین محکومیت کیفری نیز پیدا نمیکنند. به این دلیل که در این شرایط، آنها تحت حمایت قوانین جاری در آمریکا قرار دارند. مجریان طرح موسوم به «نقشهبرداری خشونت پلیس» توانستند ۷۶۶۶ مورد کشته شدن افراد توسط مأموران پلیس را بین سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ ثبت کنند.
به گفته فعالان حقوق مدنی، این رقم شامل ۹۲ درصد کل مرگ افراد به دست پلیس است. از میان تمامی اینها، تنها در ۹۹ مورد مأموران مرتبط با قتل، رسما تحت پیگرد قرار گرفتند که حدود ۳/۱ درصد از کل آمار است و از این تعداد هم فقط پیگرد ۲۵ مأمور، به محکومیت قضایی آنها منجر شد.
در آمریکا در هر سه ثانیه یک نفر بازداشت میشود و به تخمین اداره پلیس فدرال (افبیآی)، تعداد بازداشتها در سال ۲۰۱۸ به ده میلیون و ۳۰۰ هزار مورد رسید.
بهانه محافل قضایی آمریکا در تبرئه پلیسهای جنایتکار و قاتل، آزادی حمل سلاح در این کشور است! بنا بر مقالهای در روزنامه نیویورکتایمز، یکی از علل عمده تبرئه شدن افسران پلیس خاطی این است که هیات منصفه، دادستان و قاضی به این امر عنایت دارند و سختی تصمیمگیری آنی افسر پلیس را در برخورد با فرد مظنون، در رای خود به حساب میآورند؛ ولی همین تبرئه شدن، بهنوبه خود باعث برافروختن آتش تظاهرات سیاهپوستان و اقلیتهای دیگر و متهم کردن کل نظام به نژادپرستی است.
اختیارات قانونی وسیع نیروی پلیس نیز خود از علل تجاوز به حقوق افراد مظنون است. قانون، با توجه به پیچیدگی جامعه و حضور اقلیتهای ناراضی و آزادی خرید اسلحه و حتی سلاحهای جنگی مثل کلاشنیکف و ایآر-۵۰ که صرفا استفاده نظامی دارند، برای نیروی پلیس اختیاراتی قائل میشود که اساسا بیسابقه است! همین رویکرد قضایی سبب شده است تا پلیس آمریکا به بهانه اقدام آتی، بهراحتی افراد مسن، معلول و رنگینپوست را به قتل برساند و در اکثر موارد، حتی به انفصال از خدمت نیز محکوم نشود.
دروغهای بزرگ پلیس آمریکا
حدود یک سال پیش و در روز کشته شدن جورج فلوید، پلیس مینیاپولیس بیانیه مطبوعاتی کوتاهی منتشر و عنوان کرد که فلوید بر اثر حادثه دارویی جان خود را از دست داده است. به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از «گاردین»، در خبری که در تاریخ ۲۵ می۲۰۲۰ در رسانههای آمریکا منتشر شد، عنوان شد که یک فرد به دلیل عارضههای دارویی به بیمارستان منتقل و جان خود را از دست داد.
این رسانهها هیچ اشارهای به این موضوع نداشتند که یک افسر پلیس، زانوی خود را بر روی گردن جورج فلوید برای چندین دقیقه فشار میداد. این بیانیه که از آن زمان با واکنش آمریکاییها روبهرو شده، نمونهای از آن است که پلیس آشکارا قتل مرتکب شده توسط یک افسر را به طور نادرست و دروغین اعلام میکند. البته این نکته مهم است که خبرهای دروغ تنها مختص مرگ جورج فلوید نبوده است. مروری بر قتلهای صورتگرفته توسط پلیس در کالیفرنیا نشان میدهد که سخنگویان پلیس، غالبا اطلاعات بسیار گمراهکننده یا بعضا نادرستی درباره افرادی که کشتهاند، منتشر میکنند. طی پنج سال گذشته، گاردین دستکم ۱۲ نمونه را در وضعیت اظهارات اولیه پلیس آمریکا پیدا کرده است که رویدادها را اشتباه بیان میکند؛ از جمله قصورهای اساسی در مورد اقدامات افسران، روایتهای نادرست در مورد رفتارهای قربانیان، یا دروغهای آشکار در مورد عوامل تعیینکننده. در برخی موارد دیگر، ادارات پلیس به دروغ ادعا کردند که غیرنظامیان، مسلح بوده یا بیش از حد مواد مخدر مصرف کردند!
برخوردهای مهلک پلیس آمریکا که به مرگ افراد میانجامد، به غیر از موارد تیراندازی، مانند مرگ بر اثر استفاده از شوکر یا بر اثر خفگی، اغلب به عنوان مرگ به دلیل مشکلات پزشکی یا مرگ در حبس، برچسبگذاری میشوند، در حالی که این افراد معمولا به دلیل استفاده پلیس از زور، جان خود را از دست میدهند.
انتهای پیام