به گزارش ذاکرنیوز، منابع یمنی از آغاز درگیریهای مجدد بین ارتش و کمیتههای مردمی دولت نجات ملی یمن (مستقر صنعاء) و نیروهای ائلاف سعودی و دولت مستعفی در غرب یمن خبر میدهند.
منابع نزدیک به دولت مستعفی یمن امروز شنبه به نقل از منابع نظامی گزارش دادند که ساعتی پیش درگیری بین نیروهای دولت مستعفی و انصارالله در شهرستان "صرواح" واقع در غرب استان مأرب آغاز شده است.
رسانههای عربی منطقه نیز خبری مشابه این را منتشر کرده و از شدید بودن درگیریها در این محور خبر دادند.
شهرستان صرواح از جمله مناطقی است که طی یک سال گذشته شاهد درگیریهای شدید بین نیروهای دولت نجات ملی و دولت مستعفی مورد حمایت ریاض بود. با این حال، ارتش دولت نجات ملی در ماههای اخیر راهبرد خود را تغییر داد و به جای پیشروی به شهر مأرب از غرب، تصمیم گرفت جنوب این استان را پاکسازی کرده و این شهر را به محاصره درآورد.
دیروز شهرستان «العبدیه» به همراه مرکز این شهرستان بعد از 25 روز محاصره به دست ارتش و کمیتههای مردمی یمن افتاد و همین باعث شد که خیال این نیروها از پشت جبهه راحت شده و به مناطق مشرف بر شهر مأرب متمرکز شوند.
همزمان با سقوط شهرستان العبدیه، منابع محلی در شهر مأرب شب گذشته خبر دادند که ائتلاف سعودی در حال خارج کردن تجهیزات سنگین خود مانند خودروهای زرهی، تانک و نفربرها از این شهر بوده و آنها را به منقطه مرزی بین یمن و عربستان منتقل کند.
منابع محلی در یمن: ائتلاف عربستان سعودی در حال عقب نشینی از شهر مأرب است + تصاویرسرنگونی یک جنگنده در «مأرب»/ خلبان به اسارت ارتش یمن درآمدطلایهداران نیروهای صنعا در دروازههای مأرب/ اهمیت راهبردی شهر العبدیه چیست؟
بعد از آزادسازی العبدیه راهبرد اتش یمن چیست؟
به نظر میرسد، نیروهای دولت نجات ملی و انصارالله یمن همزمان با پیشبرد عملیات از جنوب شهر مأرب، جبهههای غرب و شمال غرب یمن را به منظور برهم زدن تمرکز نیروهای تحت امر ائتلاف سعودی فعال کرده است.
نزدیک شدن این نیروها به شهر مرکز استان نفت خیز یمن که وزارت دفاع دولت مستعفی به ریاست منصور هادی نیز در این شهر قرار داد، باعث شده است که منابع و رسانههای وابسته به این دولت همدیگر را به خیانت متهم کنند.
در همین ارتباط «علی الذهب»، کارشناس امور نظامی و امنیتی به روزنامه «عربی 21» گفت که اهمیت شهرستان العبدیه برای انصارالله و دولت نجات ملی در این است که این شهرستان همانند «زنجیر محاصره» یا «کمان محاصره» است که این نیروها به دنبال ترسیم آن جهت سیطره بر شهر مأرب هستند.
وی گفت که سیطره بر این شهرستان باعث میشود که قدرت دفاعی شهر مأرب تضعیف شده و مجبور شود نیروهای خود را به صورت دایرهای در اطراف مستقر شود. علی الذهب ادامه میدهد: دفاع دایرهای اگر با نیروهای زیاد تقویت نشود، قابل فروپاشی است.
این کارشناس گفت: «حوثیها تلاش دارند به هر نحوی شده، چند جبهه را در اطراف شهر مأرب گشوده و از شکنندهترین این جبههها خود را به شهر برساند.
وی شهرستان آزادشده العبدیه را دارای «اهمیت نمادین» برای دولت مستعفی دانست؛ چرا که به گفته وی عمده فرماندهانی که در جبههها در برابر دولت نجات ملی میجنگند، از این منطقه هستند.