به گزارش ذاکرنیوز، ذخیره سد مخزنی زایندهرود اصفهان روز شنبه سیام مهرماه به ۱۴۰ میلیون متر مکعب رسید. هم اکنون میزان آب ورودی به این سد ۶.۴ متر مکعب بر ثانیه و خروجی از آن ۱۳ مترمکعب بر ثانیه است.
این میزان ذخیره آب حاکی از پرشدگی ۱۱ درصدی سد زاینده رود بوده و به بیان دیگر ۸۹ درصد از ظرفیت سد خالی است.
بر اساس آمار هواشناسی چهارمحال و بختیاری، کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زایندهرود در مهرماه و نخستین ماه سال آبی (۱۴۰۱- ۱۴۰۲) بارشی دریافت نکرده است.
پیشتر نوید حاجی بابایی معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان در خصوص وضعیت بارشها در پاییز امسال اعلام کرد که شرایط بارشها در ماههای مهر و آبان مطلوب نیست و بارشها در آبان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد در مقایسه با بلند مدت مشابه کاهش مییابد و بارشهای مؤثر بر منابع آبی استان و حوضه آبریز زایندهرود از اواسط آذر ماه خواهد بود.
همچنین حسن ساسانی مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان با اشاره به پیش بینی سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع بارشهای مؤثر بر منابع آبی استان از نیمه دوم آذرماه، گفت که "طبق پیشبینیهای ما حجم سد زایندهرود تا پایان آذر ماه ۱۴۰۱ به ۱۱۸ میلیون مترمکعب خواهد رسید."
با توجه به اینکه روزانه حدود پانصد میلیون مترمکعب آب از سد زاینده رود برای مصارف شرب و بهداشت و صنایع رهاسازی میشود، تا نیمه آذر ماه و ۴۰ روز آینده ذخیره این سد به خط قرمز شرب و به ۱۲۰ میلیون مترمکعب و کمتر از آن خواهد رسید.
این درحالی است حجم قابل توجهی از سد زایندهرود نیز رسوب است. پیشتر مسئولان اعلام کرده بودند اگر حجم آب سد به کمتر از ۱۱۵ میلیون مترمکعب برسد عملاً به لحاظ کیفی قابل استفاده برای شرب نخواهد بود.
در همین ارتباط مجید مختاری سخنگوی آبفای استان اصفهان هفته گذشته در گفتوگو با خبرنگار مهر نسبت به وقوع بحران آب در این استان طی ماههای پیش رو هشدار داد و اظهار داشت که با توجه به کاهش ذخیره سد زایندهرود، خشکی چاههای فلمن و کاهش آبدهی منابع آب زیرزمینی، اگر مصرف بهینه رعایت نشود، اصفهان با بحران آب روبه رو خواهد شد.
به گفته وی منابع آب زیرزمینی استان نیز به حداقل خود رسیده و چاههای فلمن (چاه ساحلی مخزنی) با توجه به خشکی رودخانه زایندهرود آبدهی ندارند و در این شرایط بیشتر استفاده ما از منابع آب سطحی است.
سخنگوی آبفای استان اصفهان گفت: چاههای فلمن سالهای پیش ۳.۲ مترمکعب در ثانیه آبدهی داشت اما اکنون به دلیل خشکی رودخانه زایندهرود و بی آبی چاههای فلمن، ۲۵ درصد از منابع تأمین آب اصفهان موجود نیست.
سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.