به گزارش ذاکرنیوز، حمیدرضا فلاح یکشنبه شب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان متولی صدور بخشی از جوازهای تأسیس فعالیت بنگاههای اقتصادی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۶۰۰ جواز تأسیس توسط این اداره کل صادر شده است افزود: فرآیندهای صدور این جوازها نسبت به گذشته متفاوت است.
مدیرکل صمت خوزستان تصریح کرد: به واسطه استقرار سامانههای الکترونیکی، رویههای سنتی مربوط به صدور جواز و پروانههای بهره برداری حذف شدهاند که تسهیل در فعالیت کسب و کارهای مختلف را در پی داشته است.
وی بیان کرد: در حال حاضر نظام یکپارچه و توانمندی برای صدور مجوزهای مورد نیاز سرمایه گذاران در استان خوزستان فعالیت دارد و این موضوع میتواند به رونق تولید و ایجاد فرصتهای پایدار شغلی منجر شود.
فلاحی با بیان اینکه جوازهای تأسیس صادره از ابتدای امسال تاکنون دربرگیرنده ایجاد ۲۲ هزار فرصت شغلی با سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود، گفت: علاوه بر این از ابتدای امسال تاکنون ۱۰۶ مورد پروانه بهره برداری از سوی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خوزستان با سرمایه گذاری چهار هزار میلیارد تومانی و اشتغال چهار هزار و ۲۰۰ نفر صادر شده است.
وی یادآور شد: این اداره کل در این مدت نیز تعداد ۱۲ پروانه اکتشاف معدن، هشت فقره گواهی کشت و همچنین ۹ مورد پروانه بهره برداری معدن در استان صادر کرده است.
۴۰۰ واحد راکد صنعتی در خوزستان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان به ضرورت احیای واحدهای راکد موجود در استان اشاره کرد و گفت: این واحدها در خوزستان شامل ۴۰۰ واحد است که با بررسیهای صورت گرفته تعداد ۱۸۰ واحد از آنها امکان بازگشت به چرخه تولید را دارند.
فلاحی، تعداد واحدهای راکد احیای شده در سال جاری را ۶۲ مورد عنوان کرد و افزود: این در حالی است که بانکها تعداد ۷۷ واحد راکد را تملک کردهاند.
وی بیان کرد: بانکها از بین این واحدها (۷۷ واحد) تعداد ۱۱ مورد واحدهای تولیدی در تملک خود را احیا کردهاند و بازگشت به چرخه تولید دیگر واحدها با جدیت در حال پیگیری است.
۱۰۰ طرح سرمایه گذاری جدید در استان آماده رونمایی است
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان با اشاره به اهمیت توسعه سرمایه گذاریهای بخش خصوصی در حوزه تکمیل زنجیره ارزش تولید بیان کرد: به زودی از ۱۰۰ طرح سرمایه گذاری جدید در خوزستان رونمایی خواهد شد.
فلاحی اضافه کرد: راه اندازی این طرحها بین صنایع بزرگ و کوچک خوزستان ارتباط منطقی با توجیه اقتصادی مطلوبی را فراهم میکنند.
وی بیان کرد: در راستای سرمایه گذاریهای کلان، فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی در خوزستان مراحل قانونی را طی میکند که جانمایی آن با محوریت شهرستان هندیجان خواهد بود.
اختصاص تسهیلات ارزان
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان به تأمین منابع مالی مورد نیاز برای اختصاص تسهیلات ارزان به شرکتهای دانش بنیان و شتاب دهندههای استان خبر داد و افزود: با معرفی پارک علم و فناوری استان، مبلغ پنج میلیارد تومان تسهیلات ارزان و یارانهای به اینگونه شرکتها از طریق شبکه بانکی پرداخت میشود.
وی اظهار کرد: این تسهیلات با نرخ ۱۴ درصد و بازپرداخت پنج ساله خواهد بود که از دوره تنفس یک ساله نیز برخوردار است.
فلاح تصریح کرد: منابع مالی تعیین شده برای پرداخت یارانه این تسهیلات ۳۰۰ میلیارد تومان است.