یزد بهترین نقطه برای توسعه انرژی‌ خورشیدی در ایران است

استاندار یزد به ظرفیت حوزه انرژی خورشیدی در یزد اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر به این حوزه توجه صورت گرفته و صنعت انرژی ایران را در حالی انرژی‌های خورشیدی می‌تواند متحول کند که بهترین نقطه آن در کشور ایران، مربوط به استان یزد است.

 به گزارش ذاکرنیوز، مهران فاطمی بعد از ظهر امروز در بیست و پنجمین نشست ستاد نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش بنیان استان یزد که به صورت مشترک با نشست شورای اداری استان یزد برگزار شد اظهار داشت: اگر بخواهیم آینده یزد در 100 سال یا هزار سال آینده را تضمین کنیم راهی جز مسیر علم و فناوری در این حوزه وجود ندارد.

وی ادامه داد: با وجودی که مشغله زیادی در حوزه‌های کاری خود دارم، برنامه ثابتی برای بررسی وضعیت و مشکلات دانش‌بنیان‌ها و فعالان حوزه فناوری قرار دادم و میز مشخصی برای این موضوع باز شده است.

استاندار یزد افزود: آینده یزد، فرزندان و نسل بعدی یزد محقق نمی‌شود مگر اینکه به مسیر علم و فناوری در استان توجه لازم و ویژه را داشته باشیم و توسعه استان را بر این اساس پایه‌ریزی کنیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت‌هایی که در یزد وجود دارد و از مسیر علم و فناوری می‌توان آنها را شکوفا کرد بسیار زیاد هستند و تنها باید به آنها توجه کنیم، کویر را یکی از این ظرفیت‌ها دانست و عنوان کرد: کویر یک ظرفیت بکر و ناشناخته و کمتر توجه شده‌ای است که می‌تواند اقتصاد یزد را متحول کند.

فاطمی خاطرنشان کرد: ریگ‌هایی که در یزد وجود دارد از جنس سیلیس هستند و چند نفر از فعالان و نخبگان دانش‌بنیان استان یزد که به من مراجعه کردند، از همین ریگ‌ها به عنوان آسفالت استفاده کرده و محصول اولیه خود را تولید هم کرده بودند؛ علاوه بر این کویر ظرفیت‌های بسیار بالای دیگری هم دارد.

استاندار یزد اقتصاد محیط زیست را یکی دیگر از ظرفیت‌های بسیار خوب یزد دانست و گفت: نوعا تربیت و پرورش گونه‌های گیاهی و جانوری در یزد می‌تواند زمینه توسعه قابل توجه استان را بوجود آورد که یکی از این گونه‌ها هوبره است.

وی به ظرفیت حوزه انرژی خورشیدی در یزد اشاره کرد و گفت: در دو سال اخیر به این حوزه توجه صورت گرفته و صنعت انرژی ایران را در حالی انرژی‌های خورشیدی می‌تواند متحول کند که بهترین نقطه آن در کشور ایران، مربوط به استان یزد است.

فاطمی افزود: از ساخت سلول‌های خورشیدی و فناوری آن تا احداث مزارع، ذخیره‌ساز‌ها و پایین دست آن مربوط به مزارع ماینرها و رمزارزها و فناوری‌های نوین مالی همه و همه اقداماتی است که در حوزه انرژی‌های خورشیدی می‌توان انجام داد.

لایحه عضویت در اتحادیه بین‌المللی انرژی خورشیدی به مجلس تقدیم شد

استاندار یزد تاکید کرد: ما الان اقدام به برداشت معادن کردیم و در همین باطله‌هایی که تا دیروز احساس می‌کردیم بی‌ارزش است، عناصر نادر خاکی وجود دارد که قابل استحصال است و ارزش آن ده‌ها برابر سنگ آهنی است که تا به حال فروخته‌ایم منتهی تکنولوژی و نحوه استحصال آن از حوزه علم و فناوری می‌گذرد.

وی ادامه داد: آن چیزی که تا الان در استان یزد تحت عنوان صنعت اجرا شده و به آن افتخار می‌کنیم و البته مسیری هم بوده که باید طی می‌شد صنعت نیست بلکه کارخانه است.

فاطمی با بیان اینکه صنعت به معنای ماشین‌سازی، قطعه‌سازی، تولید خط تولید، تامین نیازهای فناورانه در داخل است و زمانی که این موضوع محقق شد دیگر فارغ‌التحصیل بی کار نداریم، خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی ما خود را استان دوم گلخانه‌ای کشور می‌دانیم در حالی که گلخانه‌ها را به صورت کامل به اتباع دادیم و بذر و کود مورد استفاده را هم از خارج کشور وارد می‌کنیم؛ این هنر نیست.

استاندار یزد ادامه داد: هنر این است به جای اینکه بذر وارد کنیم، استان یزد را به مرکز تولید بذر تبدیل کنیم، امروز جهادی پربهجت تر و پر ثواب‌تر از مجاهده علمی وجود ندارد.

وی گفت: اگر مسئله و فوریت کشور اقتصاد هست که هست، حل مسائل اقتصادی هم در گرو علم و فناوری است و تمام دستگاه‌های فرهنگی، اجرایی ما امروز باید در خدمت آموزش و پرورش، دانشگاه و حوزه‌های علمیه باشند چرا که مسئله مسئله آینده یزد است و ما نسبت به آن مسئولیت داریم.

فاطمی افزود: تا لحظه‌ای اکه توفیق نوکری مردم را داشته باشم یک لحظه اجازه نمی‌دهم جریان علم، فرهنگ، تحقیق، پژوهش و فناوری در استان متوقف شود.

استاندار یزد گفت: همه باید دست به دست هم دهیم و یک اقدام جدی، جهادی، عالمانه، کارشناسانه و نخبگانه در این حوزه رقم بزنیم و این یک وظیفه‌ای است که بر دوش همه ما مسئولان قرار گرفته است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار