گفت‌وگوی وزرای خارجه آمریکا و عربستان درباره تحولات یمن

وزرای خارجه عربستان سعودی و آمریکا طی تماس تلفنی درباره تلاش‌های مربوط به برقراری صلح در یمن و گفت‌وگوهای اخیر ریاض و صنعا گفت‌وگو کردند.

 به گزارش ذاکرنیوز، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا با «فیصل بن فرحان» همتای سعودی خود درباره تلاش‌های مربوط به برقراری صلح در یمن گفت‌وگو کرد.

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا،این گفت‌وگو طی تماس تلفنی صورت گرفت.

وزارت‌خانه مذکور در بیانیه‌ای تاکید کرد:بلینکن و بن فرحان نقش عربستان  سعودی در مذاکره با صنعا و تلاش‌های مربوط به تحقق صلح در یمن را بررسی کردند.

 در ادامه این بیانیه آمده است: بلینکن در این تماس تلفنی بر حمایت آمریکا از تلاش‌هایی که زمینه را برای برقراری صلح در یمن با میانجی‌گری سازمان ملل و دستیابی به راه حل جامع برای پایان درگیری در این کشور فراهم می‌کند، تأکید کرد.

عربستان سعودی روز سه‌شنبه ابراز امیدواری کرد که تماس‌های صورت گرفته با تمامی طرف‌های یمنی به تحقق حل‌وفصل فراگیر و پایدار بحران این کشور منجر شود.

  

«هانس گراندبرگ» فرستاده سازمان ملل در یمن نیزروز دوشنبه  با ارائه گزارشی در نشست شورای امنیت درباره تحولات یمن،  اعلام کرد که فرصتی جدی برای پایان دادن به درگیری که 8 سال است در این کشور ادامه دارد، وجود دارد.

وی در ادامه افزود:دلایلی برای خوش‌بینی وجود دارد و  من معتقدم از 8 سال گذشته تاکنون شاهد چنین فرصت جدی برای پایان دادن به درگیری نبودیم؛ اما با این حال چنانچه طرف‌های یمنی گام‌های جسورانه‌تری برای دستیابی به صلح برندارند، این روند ممکن است تغییر کند.

طی دو هفته اخیر، هیئت‌‌هایی از عمان (به عنوان میانجی) و هیئتی از عربستان سعودی به ریاست محمد آل جابر، سفیر این کشور در یمن راهی صنعاء شدند تا در مورد آتش بس و صلح در یمن مذاکره کنند. سفر هیئت سعودی بعد از هشت سال صورت گرفت و نتیجه این مذاکرات این شد که طرفین درگیر (انصارالله، یمنی‌های مورد حمایت عربستان سعودی و خود این کشور) بر سر تبادل اسرا به توافق رسیدند ولی علی رغم گمانه زنی‌ها و ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر تمدید آتش بس در یمن، این مطلب تاکنون اعلام نشده است.

آتش‌بس در یمن از یازدهم فروردین ماه سال 1401 هجری شمسی با وساطت سازمان ملل محقق شد که دوماهه قابل تمدید بود و تاکنون دو بار تمدید شده است. قرار بود این توافق مهرماه گذشته تمدید شود ولی عدم تحقق مطالبات دولت نجات ملی که بر اساس توافق بوده، منجر به عدم تمدید آن شد.

دولت نجات ملی یمن طی این مدت تأکید کرد که کشورهای متجاوز به این کشور باید به تعهدات خود ذیل توافق آتش‌بس عمل کنند؛ قرار بود بر اساس این آتش‌بس، فرودگاه صنعاء بازگشایی شود و موانع ورود کشتی‌ها به بندر الحدیده برداشته شود و حقوق کارمندان دولت که برای سال‌ها به‌دلیل جنگ پرداخت نشده است، پرداخت شود.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار