به گزارش ذاکرنیوز، مجله اروپایی «سینما اسکوپ» Cinema Scope در گزارشی به جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران پرداخت.
در این گزارش آمده است: «سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به عنوان جشنواره مقدماتی جایزه اسکار و جزو فستیوالهای «اسکار کوالیفاید» در دنیا با نمایش 64 فیلم کوتاه از کارگردانان 32 کشور جهان در شهر تهران برگزار میشود و فیلمی که در این رویداد سینمایی، جایزه بزرگ بخش بینالملل را بگیرد، به آکادمی اسکار معرفی خواهد شد.
سی و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری «مهدی آذرپندار»، توسط انجمن سینمای جوانان ایران، با شعار «تنوع در ژانر» و همچنین محوریت موضوع «ژانر» در دو بخش اصلی «سینمای ملی» و «سینمای بینالملل»، به صورت حضوری و با نمایش بیش از 64 فیلم کوتاه داستانی، مستند، پویانمایی و تجربی در چندین بخش رقابتی ملی و بینالمللی از کارگردانان 32 کشور جهان از جمله؛ آمریکا، فرانسه، شیلی، آرژانتین، ژاپن، آلمان، اتریش، چین، انگلستان، ایتالیا، لهستان، لبنان، کانادا، قرقیزستان، هندوستان، اسپانیا، فنلاند، سوئیس، دانمارک، استرالیا، تایلند، کرواسی، مجارستان، فیلیپین، لیتوانی، رومانی، پاکستان، اندونزی، مراکش، ارمنستان، لوکزامبورگ، عراق، ترکیه، ایران و با حضور داورانی از کشورهای پرتغال، ترکیه، لیتوانی، رومانی و ایران و نشستهای تخصصی اساتید بینالمللی سینما از روزهای 19 تا 24 اکتبر 2022 در پردیس سینمایی «ملت» در شهر تهران برگزار میشود.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران TISFF یکی از جشنوارههای مهم و معتبر فیلم کوتاه در سطح جهان و مورد تأیید آکادمی اسکار OSCAR® qualifying بهشمار میرود و در بین کارگردانان فیلم کوتاه دنیا از جایگاه خوبی برخوردار است و امسال، از طرف فیلمسازان 131 کشور، تعداد 5042 اثر، به این رویداد سینمایی ارسال شد.
این رویداد سینمایی یکی از 63 فستیوال مورد تأیید آکادمی اسکار در جهان، یکی از 9 جشنواره بینالمللی مورد تأیید این آکادمی در قاره آسیا و نیز یکی از دو جشنواره بینالمللی مورد تأیید اسکار در منطقه خاورمیانه است.
«مهدی آذرپندار» دبیر سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران در نشست خبری این رویداد سینمایی که روز یکشنبه 16 اکتبر 2022 در محل «باغ زیبا» برگزار شد گفت: این جشنواره امروز، بینالمللیترین رویداد سینمایی ایران است و برای این رویداد معتبر باید از مدتها قبل برنامهریزی کرد. سال گذشته از 27 مهر تا 2 آبان (19 تا 24 اکتبر 2021) بود و از این جهت که سال گذشته در تقویم جشنوارههای اسکارکوالیفاید قرار گرفت، احساس کردیم این تاریخ بینالمللی باید ثابت شود و به یک تاریخ ثابت برسیم.
وی همچنین گفت: تعداد 5042 اثر، آمار کل فیلمهای ثبت نام شده در بخش بینالملل سی و نهمین جشنواره فیلم کوتاه تهران است. از این میان تعداد 2925 فیلم داستانی، 689 فیلم پویانمایی، 804 فیلم مستند و 594 فیلم تجربی از 131 کشور متقاضی حضور در بخش بینالملل جشنواره سی و نهم بودهاند. همچنین فرانسه با 572، اسپانیا با 401 ، هند با 346، چین با 231 و آمریکا با 221 فیلم، کشورهایی هستند که بیشترین اثر را به این رویداد فرستادهاند. رتبههای بعدی فهرست کشورهای متقاضی حضور در جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز به ترتیب به کشورهای برزیل با 213 فیلم، آلمان با 191 اثر، ایتالیا با 188 فیلم، روسیه با 162 فیلم، ترکیه با 149 اثر، کانادا با 101 اثر و مکزیک با 86 فیلم اختصاص دارد.
دبیر این جشنواره در ادامه سخنانش در مورد آثار بخش رقابتی «سینمای ملی» گفت: در این بخش از جشنواره، 99 اثر شامل؛ 47 فیلم داستانی، 14 مستند، 13 تجربی، 25 پویانمایی از سینماگران سراسر ایران حضور دارند.
بخش «سینمای بینالملل» این جشنواره، با رویکرد ارزشهای انسانی و جامعه، شامل فیلمهایی است که در انواع گونههای داستانی، مستند، پویانمایی و تجربی در خارج از کشور ایران تولید شده باشند. آثار این بخش میبایست بعد از آغاز سال 2021 تولید شده و همچنین تاکنون در هیچ جشنواره دیگری در ایران نمایش داده نشده باشند.
اهداف جشنواره شامل؛ شناسایی و معرفی استعدادهای سینمایی، تقویت جایگاه فیلم کوتاه به عنوان جریانی مستقل و اندیشمند در سینمای ایران، بروزرسانی دانش سینمایی فیلمسازان در حوزه فیلم کوتاه، تقویت چرخه عرضه فیلم کوتاه با فراهم کردن زمینههای بازاریابی داخلی و خارجی و گسترش و جذب مخاطبان فیلم کوتاه است.
نشستهای تخصصی «39-20» در سی و نهمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران با حضور اساتید مطرح بینالمللی و ایرانی و همچنین با شرکت هنرجویان و علاقهمندان به سینما با موضوعهای؛ «خلاقیت در ژانر»، «نور و فیلمبرداری»، «تجربه گرایی در ژانر»، «پرسش از بازیگردان»، «فیلمنامه»، «ژانر در فیلم کوتاه»، «ژانر، فرم، سبک؛ تفاوتها و تشابهها»، «تهیه و تولید»، «بررسی نمونه فیلمهای کوتاه ژانر»، «صدا»، «جلوههای بصری» و «طراحی صحنه» برگزار خواهد شد.
از دیگر برنامههای این رویداد سینمایی برگزاری نمایشگاه «کتاب و سینما» است که مجموعهای از کتب تخصصی سینمایی و تازههای انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران، را شامل میشود که در حوزههای مختلف همچون؛ «مدیریت تولید در سینما»، «داستانهای پیشنهادی برای اقتباس در فیلم کوتاه»، «تجربهنگاری فیلم اولیها»، «واقعیت نگاری در آثار داستانی»، «مقالات مرتبط با ژانر»، »عکاسی»، «موسیقی»، «سینمای تجربی» و ... گردآوری، ترجمه و تألیف شدهاند.
رونمایی از کانون دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران و همچنین برگزاری نخستین همایش دانشآموختگان انجمن سینمای جوانان ایران از دیگر برنامههای سی و نهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه است.
جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران همه ساله توسط انجمن سینمای جوانان ایران، برگزار میشود که بزرگترین انجمن فیلمسازی در ایران با تعداد 58 دفتر آموزشی و فیلمسازی در شهرهای مختلف ایران و یکی از بزرگترین مدرسههای فیلمسازی جهان بر اساس تعداد آثار ساخته شده است که به آموزش فیلمسازی 7 ماهه و دورههای تکدرس کوتاه مدت و همچنین برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به عنوان مهمترین جشنواره فیلم کوتاه در خاورمیانه میپردازد.
فیلمسازان بزرگی از سینمای ایران از دل جشنواره فیلم کوتاه تهران به سینمای جهان معرفی شدهاند که «اصغر فرهادی»، «مهرداد اسکویی»، «بهمن قبادی»، «شهرام مکری»، «رضا میرکریمی»، «مجید برزگر»، «سعید روستایی»، «محسن امیریوسفی»، «آیدا پناهنده»، «ارسلان امیری»، «آرین وزیردفتری» و دیگر سینماگران سرشناس ایرانی از آن جملهاند.»