به گزارش ذاکرنیوز، انور اسماعیلی صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه در بیمه سلامت استان کردستان برگزار شد، تبادل نظر را راهکاری برای رفع مشکلات و پیشبرد اهداف دانست و اظهار داشت: امسال هفته بیمه سلامت از 30 مهر تا 6 آبان هر روز با یک شعار (شنبه 30 مهر) بیمه سلامت، جوانی جمعیت و حمایت از زوجین نابارور، یکشنبه (اول آبان) بیمه سلامت، سلامت الکترونیک و سازمان هوشمند دوشنبه (2 آبان) بیمه سلامت، حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، سه شنبه ( 3 آبان) بیمه سلامت، پوشش همگانی و افزایش حمایت مالی چهارشنبه ( 4آبان) بیمه سلامت، سالمندی، پیشگیری و توانبخشی، پنج شنبه (5 آبان) بیمه سلامت، نظام ارجاع و مراکز طرف قرارداد و جمعه (6 آبان) بیمه سلامت، مشارکتهای اجتماعی و خیرین سلامت نامگذاری شده است.
وی به اهمیت حوزه سلامت و جوانی جمعیت اشاره کرد و گفت: در استان کردستان یک مرکز خصوصی و دولتی(بیمارستان بعثت) ویژه درمان زوجهای نابارور وجود داشته که برای جمعیت استان ناکافی بوده و بسیاری از بیماران این حوزه برای درمان به استانهای دیگر مراجعه میکنند.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان درمان ناباروری در استانهای دیگر را باعث ضعف در جذب اعتبارات دانست و تصریح کرد: حوزه سلامت یکی از زیرساختهای توسعه هر استانی بوده و اگر نتوانیم اعتبارات این حوزه را جذب کنیم، مشکلات زیادی به دنیال خواهد داشت.
پرداخت دو میلیارد و 100میلیون تومان به مراکز ناباروری
وی افزود: از ابتدای بهمن ماه سال گذشته تاکنون بیمه سلامت دو میلیارد و 100میلیون تومان ویژه حمایت از زوجهای نابارور در این دو مرکز ناباروری در استان هزینه شده است.
اسماعیلی با بیان اینکه ماهانه 50پرونده در این دو مرکز ناباروری در استان تشکیل میشود، بیان کرد: باید تاکنون حدود 5میلیارد تومان در این حوزه حمایت میشد اما با دلیل ضعف در زیرساختها، این امر مهم تحقق نیافته است.
وی با تاکید بر اینکه خدمات ناباروری از جمله افزایش تعداد مراکز در استان باید افزایش یابد، این امر را مطالبه مردمی دانست و اظهار کرد: میانگین تعداد مراکز ناباروری در استانهای دیگر 5مرکز بوده که در کردستان این آمار پایینتر است.
پرداخت هزینههای درمان ناباروری
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان خاطرنشان کرد: هزینههای ناباروری بسیار بالا بوده و بیمه سلامت کردستان بر اساس قانون 70درصد هزینههای سرپایی و 90 تا 95درصد هزینههای بستری را پرداخت میکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم که چرا در مراکز ناباروری کردستان پزشک و فلوشیپ نازایی متخصص کم داریم، این وضعیت باعث شده که بیماران این حوزه برای درمان به استانهای دیگر مراجعه کنند، توضیح داد: در نظام سلامت، دانشگاه علومپزشکی متولی و فراهمکننده مراکز درمان ناباروری بوده و بیمه سلامت قراردادها را منعقد و موانع مالی را تسهیل میکند، بنده نباید پاسخگو باشم اما این موضوع کاملا واقعیت داشته و در مراکز ناباروری فلوشیپ نازایی کم است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود نسخهنویسی الکترونیکی را نیازمند تامین زیرساختها دانست و ادامه داد: در این حوزه از ابتدا با مشکلاتی در این حوزه مواجه بودیم که اکنون رفع شده و امورات بهصورت عادی پیش میرود.
صدور ماهانه 160هزار نسخه الکترونیکی در کردستان
وی با اشاره به اینکه اکنون ماهانه 160هزار نسخه الکترونیکی و 13هزار پرونده بستری الکترونیکی در استان ثبت میشود، ابراز داشت: این آمار در سال گذشته به دلیل شرایط کرونایی و بیماری، بیشتر بود.
اسماعیلی تعدد بیمه در ایران را باعث وجود برخی مشکلات در حوزه بیمهها دانست و یادآور شد: خبرنگاران با روشنگری و مطالبهگری، مشکلات این حوزه را پیگیری کنند.
به گفته وی، ارائه خدمات بهصورت مجازی و الکترونیکی باعث کاهش رفتوآمد و تسریع در ارائه خدمات خواهد شد. کما اینکه باید تا 15هرماه مطالبات این حوزه پرداخت شود.
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با بیان اینکه تا پیش از طرح دارویار ماهانه 12میلیارد تومان و اکنون در قالب این طرح 20میلیارد تومان در بخش سرپایی پرداخت میشود، افزود: هزینههای ماهانه حوزه بستری نیز 50تا 55میلیارد تومان بوده که تا مطالبات این حوزه تا اول شهریورماه سالجاری پرداخت شده است.
وی با اشاره به اینکه هماکنون نزدیک به یکهزار مرکز تحت پوشش بیمه سلامت در استان وجود دارد، اظهار داشت: پیشبینی میشود تا پایان امسال هزینههای بخش سرپایی و بستری در کردستان به 700میلیارد تومان برسد.
بهرهمندی 900هزار کردستانی از خدمات رایگان بیمه سلامت
مدیرکل بیمه سلامت استان کردستان با بیان اینکه یک میلیون و 100هزار کردستانی تحت پوشش این حوزه هستند، گفت: از این تعداد 550هزار روستایی و 350هزار شهری از خدمات رایگان بهرهمند شده و تنها 200هزار نفر حق بیمه پرداخت میکنند.
وی با اشاره به اینکه از این 200هزار 115هزار کارمند بوده و مابقی تحت بهزیستی و کمیتهامداد هستند، افزود: این افراد برای تمدید و صدور بیمهنامه اولیه اگر جزو سه دهک اول باشند، رایگان و هزینهای پرداخت نکرده؛ دهک 4, 10درصد یک میلیون و 100هزار و اگر دهک 5و 6 باشند، باید 25درصد هزینهها هر نفر 400هطار تومان را پرداخت کنند.
اسماعیلی پرداخت کمک به هر گونه بیمار صعبالعلاج را نیازمند تابعیت از دستورالعمل و تعریف در صندوق حمایتی بیمه سلامت دانست و افزود: 44بیماری از جمله سرطانی، دیابت، اماس، هموفیلی، تالاسمی، سیاف و دیالیزی میتوانند از خدمات این حوزه بهرهمند شوند.