به گزارش ذاکرنیوز، حسین حجاری در گفتوگو با تسنیم دراصفهان، با اشاره به اینکه 12 هزار کارگر بومی و افغان در بیش از 2 هزار واحد سنگبری در استان اصفهان فعالیت دارند، اظهار داشت: مشکلات اقتصادی واحدهای تولید مصالح ساختمانی از شروع سال 95 شدت یافت و طی سالهای اخیر با تعداد تعطیلی واحدهای تولیدی افزوده است.
وی با اعلام اینکه حدود 50 درصد از تولید کشور در اصفهان انجام میشود، افزود: طی سالهای اخیر تعداد بیشماری از کارخانههای سنگ اصفهان به علت رکود بازار و عدم توانایی پرداخت هزینههایشان اقدام به تعطیلی کردهاند.
رئیس اتحادیه سنگبریهای اصفهان با ابزار تاسف از اینکه کاهش تولید و تعدیل نیرو زخمی است که رکود بر جان این صنعت زده است، بیان کرد: افزایش قیمت ارز، تحریم، رکود و کاهش در ساخت و ساز داخلی از جمله مشکلات این صنعت است و تولیدکنندگان هم از انجام برخی واردات و صادرات بسیار ناراضی هستند.
وی با تاکید بر اینکه مشکلات اقتصادی واحدهای سنگبری به قیمت دلار گره خورده است، گفت: دست صنعت سنگ از ارز دولتی خالی مانده و افزایش روز افزون نرخ ارز نیز تاثیر منفی بر رشد این صنعت گذاشته است.
حجاری تصریح کرد: بروز معضلات گوناگون اعم از افزایش قیمت بهای برق مصرفی، افزایش مالیات بر مشاغل، سیر صعودی چندین درصدی مالیات و عوارض بر ارزش افزوده، تراکنشهای بانکی و مسدود شدن حسابهای برخی از اعضای صنف، جرایم ادرات کار و تامین اجتماعی در رابطه با کارگران اتباع خارجی، افزایش 500 درصدی قبض گاز و افزایش بیرویه کرایه حمل و نقل، رشد سرسامآور مواد اولیه و لوازمات مورد نیاز، تامین دشوار لوازم مصرفی کارخانهها در بازار و افزایش 57 درصدی حقوق کارگران از جمله دلیل تعطیلی کارخانههای سنگبری طی سالهای گذشته و امسال است.
وی پلمب چاههای آب کارخانههای سنگبری را یکی دیگر از مشکلات واحدها و تولیدکنندگان استان برشمرد و بیان کرد: طی اقدامی اداره آب منطقهای استان اصفهان تمام چاههای پروندهدار و دارای مجوز سنگبریهای استان را پلمب کرده است و هم اکنون 800 واحد سنگبری در شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان تنها با 3 چاه طی کمترین ظرفیت فعالیت دارند.
رئیس اتحادیه سنگبریهای اصفهان مشکلات ناشی از مالیات برارزش افزوده و مالیات بر درآمد را یکی از بزرگترین دغدغههای در بخش سنگ عنوان کرد و افزود: مالیات بر ارزش افزوده در دراز مدت بسیاری از کارگاههای سنگبری را به تعطیلی میکشاند.
وی با بیان اینکه طی سالهای اخیر واحدهای سنگبری به دلیل مشکلات ناشی از رکود موفق به مشترییابی نشدهاند، اظهار داشت: سرمایه این واحدها به دلیل نبود مشتری که آن هم ناشی از رکود در همه بخش تولید است، پایان یافته و تمام تولیدکنندگان سنگ اکنون دچار کسری سرمایه هستند.
حجاری مشکل دیگر واحدهای سنگبری را دریافت مالیاتهای کلان بیان کرد و افزود: در حالی که بازار در رکود به سر میبرد و مسئولان میدانند رکود چه شرایطی را برای کارخانهها و واحدهای صنعتی رقم زده اما اقدام به افزایش مالیاتهای دریافتی میکنند.