به گزارش ذاکرنیوز به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با حضور اعضای هیئت علمی از دانشگاههای تهران، امیرکبیر، شهید بهشتی، تربیت مدرس، علامه طباطبائی، علم و صنعت، صنعتی اصفهان، سمنان، بیرجند و شهید رجائی برگزار شد.
در این جلسه حسین صمصامی استاد برجسته اقتصاد در این نشست گفت: اولین و مهمترین نکته این است که اکنون بیش از 40 سال از انقلاب اسلامی میگذرد، ما در عرصههای مختلف علمی، بهخصوص نظامی تحولات شگرف و قابلتوجهی داشتیم، اما متأسفانه در بحث اقتصاد و معیشت مردم هنوز مشکلات زیادی داریم.
صمصامی با بیان اینکه "تحولی که لازم بوده تاکنون در اقتصاد و معیشت و سفره مردم اتفاق میافتاد، رخ نداد"، افزود: این چالش اساسی و مهمی است که اگر ما آن را دقیقاً آسیبشناسی و تحقیقات علمی خود را در دانشگاهها متمرکز به این موضوع نکنیم، انقلاب اسلامی، دچار خدشه اساسی خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه "امروزه یکی از مهمترین موضوعات اقتصادی جامعه تورم است" ادامه داد: تورم از 8.2 درصد سال 96 به 45 درصد آذر ماه سال جاری افزایش یافته است. تورم به عوامل مختلفی در اقتصاد همچون تولید و ساختار هزینههای آن، نقدینگی، فضای کسبوکار، سرمایهگذاری و ساختارهای اقتصادی و نفتی کشور و البته نرخ ارز بستگی دارد.
وی درباره نرخ ارزی کشور گفت: ایجاد بازار ثانویه ارزی برای صادرات یعنی قبول کردن ضعیف بودن پول ملی، البته یکی کردن نرخ نیمایی با بازار و رساندن دلار 3هزارتومانی به 29 هزار تومان همان تضعیف ارزش ریالی کشورمان بود؛ با دست خودمان با سیاستگذاریهای خودمان، رسماً آن را در کشور پذیرفتیم.
صمصامی اضافه کرد: دقیقاً آمریکا عدم امکان فروش نفت و تحریم نفتی نرخ ارز را از طریق بازار قاچاق آزاد ارز هدفگیری کرد و با رسمیت دادن نرخ بازار آزاد از طریق نیمایی و واردات کالاهای ما بر اساس نیمایی این در سفرۀ مردم نشست.
وی تأکید کرد: در زمان حاضر بهرغم اینکه حضرت آقا چندین مرتبه در ارتباط با بحث تضعیف پول ملی هشدار دادهاند متأسفانه مسئولان ردهبالای کشور ما نیز قانع شدهاند که پول ملی باید تضعیف شود!
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه همۀ افرادی که در زمان حاضر دنبال کاهش ارزش پول ملی هستند بهضرر جامعه خصوصاً قشر فقیر کار میکنند.
صمصامی گفت: منابع ارزی کشور ما خوب است؛ با وجود مازاد درآمدهای ارزی، کاهش ارزش پول ملی بهدلیل سوءمدیریت ارزی کشور اتفاق افتاد. متأسفانه بخشی قابلتوجه از ارز حاصل از صادرات غیرنفتی ما وارد کشور نمیشود.
در خلال جلسه علیرضا رهایی ضمن تسلیت ایام رحلت حضرت فاطمه(ع) و سومین سالگرد شهادت سردار دلها شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی، گفت: باتوجه به حجم سنگین فعالیتهای آموزشی در انتهای ترم جاری و همچنین آرامش نسبی فضای دانشگاهها، لازم است مدیران ارشد آموزش عالی، برنامه مناسبی برای ایجاد تحول در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مراکز علمی تهیه نمایند.
نامبرده نقش کشورهای غربی در ایجاد التهاب در فضای سیاسی و اقتصادی کشور ازجمله افزایش تورم و نقدینگی همراه با برخی ناکارآمدیهای مدیریتی را که باعث ایجاد تلاطم در اقتصاد کشور شده است مطرح نمود.
رهایی در زمینه گلهمندی، عدم رضایت و تذکرات رهبر معظم انقلاب اسلامی از نحوه فعالیت شورایعالی انقلاب فرهنگی توضیحاتی ارائه نمود و سپس حذف کشور از برخی از کنوانسیونهای بینالمللی و عملکرد ضعیف وزارت امور خارجه در مواجهه با چنین اقدامات، تحلیلی از اقدامات چین در منطقه، فروش نفت، عدم اجرایی شدن تفاهمنامه 25ساله با آن کشور و بیانیه رئیس جمهور چین در خصوص جزایر سهگانه خلیج فارس اطلاعاتی به جلسه ارائه داد.
همچنین اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گزارشی از تحولات اقتصادی کشور، تغییر رئیسکل بانک مرکزی و وزیر راه و شهرسازی و وعده واگذاری زمین به مردم در شهرهای زیر 50 هزار نفر جمعیت را ارائه نمود و در پایان برخی اساتید حاضر در جلسه نقطهنظرات خود را در مورد مشکلات اقتصادی کشور بیان نمودند.