الجزیره گزارش داد؛

چرا روسیه از پهپادهای خود به عنوان نیروی کوبنده استفاده نمی‌کند؟

وب‌سایت شبکه الجزیره در گزارشی در گفت‌وگو با کارشناسان نظامی به این پرسش می‌پردازد که چرا روسیه در جنگ اوکراین از پهپادها استفاده نمی‌کند؟

به گزارش ذاکرنیوز به نقل از الجزیره، روسیه و اوکراین هر روز بیانیه‌هایی مبنی بر انجام حملات دقیق و متمرکز علیه طرف مقابل منتشر می‌کنند. در این بیانیه‌ها، کی‌یف بر استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در حملات خود تاکید می‌کند، درحالی‌که روسیه هیچ اشاره‌ای به استفاده از این هواپیماها نمی‌کند.




چرا روسیه از پهپادهای خود به عنوان نیروی کوبنده استفاده نمی‌کند؟


در روزهای اخیر، رسانه‌های آمریکایی خبر دادند که مسکو با تهران برای به دست آوردن پهپادهای ایرانی و آموزش نیروهای خود برای استفاده از آنها به توافق رسیده است، گرچه تهران این اخبار را تکذیب کرد، اما این سوال مطرح شد که چرا روسیه که دومین ارتش قدرتمند جهان و انواع تسلیحات پیشرفته را در اختیار دارد، از پهپادها در جنگ اوکراین استفاده نمی‌کند؟ آیا فاقد اینگونه پهپادهاست یا اینکه می‌خواهد آنها را به عنوان سلاح مخفی نگه دارد؟ در این گزارش تعدادی از کارشناسان نظامی به این سوالات پاسخ می‌دهند.


تضعیف روسیه


تحلیلگر نظامی و استراتژیک «اعیاد الطوفان» معتقد است که یکی از دلایل جنگ روسیه و اوکراین این است که آمریکا می‌خواهد اوکراینی‌ها تا آخرین سرباز بجنگند، یعنی واشنگتن به دنبال تحلیل بردن روس‌ها و کشف تسلیحات مخفی و استراتژیک آنهاست بدون اینکه هیچ ضرر و زیانی متحمل شود.


الطوفان یکی از سرتیپ‌های سابق ارتش عراق، افزود: آزمایش موفقیت‌آمیز موشک مافوق صوت کینژال روسیه، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) را بر آن داشت تا برای کشف جزئیات آن اقدام کند و ویژگی‌های آن و سایر سلاح‌های پیشرفته پنهان روسیه را کشف نماید و در جنگ اوکراین فرصت مناسبی یافت.


وی خاطرنشان کرد: روس‌ها مدل‌های پیشرفته‌ای از هواپیماهای جنگی با پیشتازی سوخو ۵۷ دارند که تاکنون به جز در رژه‌های نظامی و چند حمله محدود شرکت نکرده و از لحاظ توانمندی با جنگنده‌های اف -۲۹ و اف -۳۵ آمریکایی رقابت می‌کنند.


چرا روسیه از پهپادهای خود به عنوان نیروی کوبنده استفاده نمی‌کند؟


الطوفان افزود: روسیه نیز مدل‌های سوخو از پهپادها و انواع دیگر دارد، اما مایل نیستند همه سلاح‌های مخفی و استراتژیک خود را فاش کنند، به خصوص که می‌دانند با ارتشی خسته که با اطلاعات و تسلیحات غرب و آمریکا حمایت می‌شود، می‌جنگند.


تحلیلگر نظامی افزود: به همین دلیل است که روس‌ها احتمالاً پهپادهای ایرانی را به موازات کارآمدی پهپادهای ترکیه انتخاب کرده‌اند که می‌توانند با ارتش خسته اوکراین مقابله کنند و در عین حال از سلاح‌های پیشرفته خود استفاده نکنند تا کشف یا به دست دشمنان نیفتد.


سلاحِ مخفی


فایز الاسمر، کارشناس نظامی نیز به نوبه خود با دیدگاه الطوفان مخالف است و می‌گوید که برعکس، روسیه از پهپادهای شناسایی و جنگی به وفور چه در سوریه و چه در اوکراین استفاده کرده و می‌کند، اما ظاهراً در رصد رسانه‌ها نیستند.


الاسمر توضیح داد که ارتش روسیه از پهپادهای بمب افکن "لانسیت ۳" در سوریه و اوکراین استفاده کرده و هنوز هم استفاده می‌کند و همچنین از هواپیماهای "اورلان ۱۰" به ویژه در شرق اوکراین، منطقه دونباس و استان زاپروژیا استفاده کرد جایی که این هواپیماها سامانه‌های هیمارس، هویتزر و سایر سلاح‌های آمریکایی را نابود کردند.


وی خاطرنشان کرد: روسیه کشوری پیشرفته در ساخت پهپادهای استراتژیک است، به عنوان مثال دارای یک هواپیمای Tu-300 Corchen است که گاهی به آن پهپاد شوک نیز می‌گویند که حجم زیادی بمب و موشک‌های هدایت شونده را حمل می‌کند و در ارتفاعات تا ۶ کیلومتر پرواز می‌کند. همچنین روسیه دارای هواپیمای اخوتنیک (Okhotnik) رادارگریز نیز هست.




چرا روسیه از پهپادهای خود به عنوان نیروی کوبنده استفاده نمی‌کند؟


این کارشناس نظامی می‌گوید: نیروهای روسی بدون شک از هواپیماهای جنگی و پهپادها با هم استفاده می‌کنند، زیرا هر کدام مزایای خاص خود را دارند و بسته به نوع و ماهیت ماهیت هدف، مأموریت، عمق، مسافت و مدت زمان، از آنها استفاده می‌کنند.


الاسمر در خصوص عدم استفاده روسیه از پهپاد در نبردهای اوکراین اظهار می‌کند که همانطور که مشخص است اوکراین کشوری بزرگ است که بیش از ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد و این امر در عملکرد نظامی و نوع سلاح‌های مورد استفاده تأثیر می‌گذارد. بنابراین برخی از اهداف نیازمند جنگنده‌ها وموشک‌ها، برخی پهپادها و برخی دیگر سلاح‌های زمینی است.


وی درباره گزارش‌هایی مبنی بر مذاکره مسکو و تهران برای تأمین پهپادهای ایرانی بر این باور است که روسیه ممکن است به پهپادهای انتحاری نیاز داشته باشد؛ به خصوص اینکه پهپادهای ایرانی از توانایی‌هایی چون وزن سبک، سرعت زیاد و دشواری رصد توسط دشمن، برخوردار هستند.


خرید پهپاد ایرانی امری طبیعی است


سرتیپ خلبان اسعد الزعبی نیز به نوبه خود می‌گوید روسیه همانطور که می‌دانیم کشوری پیشرفته در ساخت انواع تسلیحات است که مهمترین آنها موشک و هواپیما است، اما اینکه از کشورهای دیگر از جمله ایران پهپاد بخرد، امری طبیعی است.




چرا روسیه از پهپادهای خود به عنوان نیروی کوبنده استفاده نمی‌کند؟


الزعبی خاطرنشان کرد که روسیه متوجه شده است که بسیاری از هواپیماهای جنگی خود را در اوکراین از دست داده، بنابراین به فکر کاربرد بیشتر پهپادها افتاده است. کارشناس امور نظامی افزود: به نظر می‌رسد روسیه به اندازه کافی پهپاد ندارد تا از آنها برای پوشش دادن تمام میدان جنگ استفاده کند و این امر باعث شد که به جستجوی منبعی برای پهپادهای دیگر بپردازد.


سرتیپ سابق به این نتیجه می‌رسد که واردات پهپادها توسط روسیه - در صورت صحت گزارش‌ها - از نظر نظامی به ویژه با توجه به روابط نزدیک با ایران، توهین به روسیه محسوب نمی‌شود، زیرا همه کشورها در برخی صنایع پیشرفت کرده و در برخی دیگر عقب مانده‌اند.

اگر خوشت اومد لایک کن
1
آخرین اخبار