به گزارش ذاکرنیوز، روابط عمومی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در خصوص حادثه تأسفبار درگذشت مرحومه مهسا امینی اطلاعیهای صادر کرد.
در این اطلاعیه آمده است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
ستاد امر به معروف و نهی از منکر با عرض تسلیت این ضایعه ناگوار به خانواده مرحومه مهسا امینی و طلب مغفرت از درگاه خداوند منان برای ایشان و صبر برای بازماندگان، درخصوص این واقعه تلخ نکات زیر را به عرض مردم شریف ایران میرساند.
1- در این واقعه، اصل بر اجرای عدالت و شفافیت است و از دستگاههای مسئول انتظار میرود با رسیدگی کامل و اعلام به موقع، وجدان عمومی و اذهان آحاد جامعه را در قضاوت منصفانه یاری کنند.
ستاد امر به معروف با فرآیند تقابل گشت ارشاد با بدحجابان مخالف است
2- ستاد امربه معروف و نهی از منکر همانگونه که بارها اعلام کرده با فرآیندی که منجر به مقابله مستقیم گشت ارشاد پلیس با بدحجابان و دستگیری و دادگاهی کردن مردم عادی شود، مخالف است و اعتقاد دارد با راهکارهای مناسب و بدون تنشهای اجتماعی این مسئله را میوان به شیوههای بسیار اثرگذار تدبیر و حل کرد؛ چون در طرح جامع ستاد امربه معروف و نهی از منکر، گشت ارشاد پلیس به گشت ارشاد مسئولان و اقویا و گشت حمایتی مردمی با رویکرد جایگزینی تخلف به جای جرم، تبدیل وضعیت میدهد.
3- اکنون که رئیس جمهور محترم به وزیر کشور دستور پیگیری ویژه دادهاند، چون این مسئله و مسائل مشابه محصول یک فرآیند است، مناسب نیست وزارت کشور فقط به بررسی موردی و جزئیات این واقعه اکتفا کند بلکه این مسئله را به صورت کامل و جامع بررسی و گزارش همه جانبهای از عللی که منجر به بروز چنین معلولی شده است، ارائه و پاسخ به این سؤالات را مدنظر قرار دهد:
22 دستگاهی که در حوزه عفاف و حجاب بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی طی 17 سال گذشته 330 تکلیف قانونی برعهده دارند، برای تقویت نظام چگونه به وظایف خود عمل کردند؟
* آیا برای این جوان 22 ساله و میلیونها جوان دیگر این مرز و بوم فرهنگسازی لازم توسط دستگاههای فرهنگی در کنار اجرای صحیح قانون صورت پذیرفته یا فقط به شعار «کار فرهنگی» اکتفا شده است؟
* صدا و سیما به عنوان نهادی که بیشترین مسئولیت فرهنگسازی را در حوزه عفاف و حجاب دارد، آیا به وظایف فرهنگی خود به گونهای عمل کرده است تا فرزندان جامعه ما رو در روی پلیس قرار نگیرند؟
آیا نیروی حافظ نظم و امنیت باید متولی برگزاری کلاسهای آموزش باشد؟
* آیا آموزش و پرورش و آموزش عالی، خود را متولی تربیت و تزکیه فرزندان این مرز و بوم نیز می دانند یا وظیفه اصلی را صرفاً در آموزش دروس خلاصه و با ترک فعلهای قانونی در فرهنگسازی عفاف و حجاب، عملاً پلیس را مجبور به برگزاری کلاسهای آموزشی کردهاند؟ آیا نیروی حافظ نظم و امنیت باید متولی برگزاری کلاسهای آموزش عفاف و حجاب باشد؟
* از ستاد امربه معروف گرفته تا خود وزارت کشور و بقیه نهادهای مسئول چقدر به وظایف قانونی خود در بحث عفاف و حجاب درست عمل میکنند؟ حتماً باید حوادث ناگواری در این کشور رخ دهد تا متولیان و مسئولان به فکر چارهجویی بیفتند؟
4- ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن تأکید بر لزوم حل معضل موجود در حوزه عفاف و حجاب، معتقد است که نگاه به این مسئله باید تغییرکرده و جرم بودن بدحجابی و بازداشت و تشکیل پرونده و دادگاهی شدن افراد که تنها موجب بروز تنشهای اجتماعی و موج سواری دشمن خواهد شد، در قوانین اصلاح و با پدیده بدحجابی به عنوان یک تخلف برخورد کرد.
در مواجهه با این موضوع نه پلیس باید مستقیماً وارد صحنه شده و نه کار به محاکم قضایی سپرده شود و نه قوه مجریه مسئولیت کار را برعهده بگیرد بلکه مسئله عفاف و حجاب فقط با سپردن کار به دست خود مردم و دادن اختیارات قانونی مشخص و برنامهریزی و مدیریت صحیح قابل حل است.
5 - مجلس شورای اسلامی میبایست به صورت جدی و جامع به بررسی طرح عفاف و حجاب پرداخته و جامعه را از التهاب بحران ها و ایجاد حوادثی که هر از چندگاهی به وقوع میپیوندد، نجات دهد. نمایندگان مردم منتظر نمانند تا آمر به معروف و ناهی از منکری مورد اهانت و ضرب و جرح قرار گرفته یا به شهادت برسد یا جوان بدحجابی در فرآیند اعمال قانون، آسیب های جبرانناپذیری ببیند. مگر نه اینکه به قول شهید سلیمانی همه مردم اعم از بدحجاب و با حجاب فرزندان ما هستند، چرا باید در خلاها و اشکالات قانونی، بین فرزندان کشور تقابل صورت گیرد؟
قانون در رفع مشکلات اجتماعی یا وجود ندارد و یا ناکارآمد است
قانون برای رفع مشکلات اجتماعی وضع میشود و اکنون که این منازعات وجود دارد یعنی یا قانون وجود ندارد یا ناکارآمد است. لذا برای جلوگیری از تقابل های اجتماعی، اصلاح فوری قانون بنا به مصالح عقلایی و شرعی بدون تسلیم در مقابل جوسازی ها و سیاست زدگی ها، مطالبه به حق و جدی جامعه اسلامی از مجلس شورای اسلامی است.
6- متاسفانه در حوادث تأسفباری از این دست، عدهای از سلبریتیهای هنجارشکن و مروج بیبند و باری که خود از عوامل مهم تخریب فرهنگی جامعه هستند، بر احساسات جریحهدار شده جامعه موجسواری میکنند. این غوغاسالاران که غالباً با ارتزاق از پولهای بیرویه دستگاههای حاکمیتی و تریبون آنها چهرههای مطرحی شدهاند، در همصدایی با رسانههای بیگانه و برخی عناصر سادهلوح از هر ماجرایی، دستاویزی برای هتک حرمت، توهین و تمسخر میسازند. حساب این افراد منفعتطلب که مترصد فرصتی هستند تا التهاب آفرینی و تشویش افکار عمومی کنند، از حساب مردم جداست، لذا باید گشت ارشاد مسئولان و سلبریتیها فعال شود و پلیس، کلاسهای آموزشی عفاف و حجاب را به جای مردم عادی برای سلبریتیها برگزار کند تا شاید اندکی جبران مافات شود. سلبریتیهای هنجارشکن و مسئولان سلبریتیپرور که فرهنگ جامعه را تخریب کردهاند نباید در ولنگاری فضای مجازی به جای شرمندگی، طلبکار باشند.
در پایان ستاد امر به معروف و نهی از منکر مجدداً ناراحتی عمیق خود را از بروز و ظهور چنین وقایع ناگواری ابراز میدارد و تأسف میخورد که چرا باید به جای حاکمیت آرامش در سایه عقلانیت و قوانین مترقی، امروز شاهد چنین رویدادهای تلخی در بلاتکلیفی ها و خلأهای قانونی با قصور و تقصیر نهادهای فرهنگ ساز باشیم.
از خداوند متعال مسئلت میکنیم جهان نا آرام بشریت را به وجود و ظهور آرام بخش و عدل گستر حضرت حجت(عج) منور کند.