به گزارش ذاکرنیوز، محمدنورصالحی، رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان در سی و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر، ضمن تسلیت شهادت امام علی (ع) اظهار داشت: اگر سیره و روش امیرالمومنین (ع) که سرالله و قرآن ناطق است را نشناسیم از مسیر حق و عدالت علوی دور میشویم. باید گفت که شبها مجرای نزول برکات الهی است که امیدواریم آنگونه که باید از این فضیلت الهی بهرهمند شویم.
وی با اشاره به روز بزرگداشت شیخ بهایی در روز سوم اردیبهشت ماه، بیان کرد: به موجب وجود منشأ خدمات و آثار فراوان به سبب حضور شیخ بهایی به همین خاطر شهرداری اصفهان این روز را به نام اصفهان و آغاز ایام نکوداشت این شهر قرار داده است. همچنین درپایان ماه مبارک رمضان روز قدس را پیش رو داریم که این روز از سوی امام راحل در راستای ایجاد همبستگی جهان اسلام و کوتاه شدن دست استکبار جهانی و رژیم صهیونیستی تعیین شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان افزود: با دعوت از آحاد ملت و شهروندان اصفهان به منظور حضور در این راهپیمایی بزرگ از مجموعه مدیریت شهری و دستگاههای مرتبط خواستار فراهم سازی شرایط مطلوب برای حضور شهروندان اصفهانی در این مراسم هستم.
وی ادامه داد: جمعه اخیر با برپایی ستاد میز خدمت در مصلی نماز جمعه اصفهان و با حضور اعضای شورای شهر و شهرداران مناطق در این محل به 80 مورد از مسائل و مشکلات مردم پاسخگویی انجام شد. تصمیم ما بر تداوم برپایی این میز خدمت است و که بتوانیم آن را در هفتههای آتی تکرار کنیم.
نورصالحی با بیان آنکه جلسات مشترک اعضای شورای شهر و نمایندگان اصفهان محل همفکری وکلای مردم پیرامون مسائل و مشکلات مهم شهر است، با اشاره به برگزاری ششمین نشست آن خاطر نشان کرد: حتما از این ظرفیت ملی، استانی و شهری استفاده خواهد شد. همچنین تفاهمنامهای در جلسه قبل میان مدیریت شهری و کمیته امداد امام خمینی (ره) امضا شد که امروز مبادله خواهد شد تا از حداکثر ظرفیتهای موجود برای تعامل میان دو مجموعه استفاده شود.
خریداری 173 اتوبوس به منظور کاهش آلودگی و تسهیل در تردد شهروندان اصفهانی
معاون مالی و اقتصادی شهرداری اصفهان در این جلسه با بیان آنکه مدیریت شهری در راستای کمک به مردم از هیچ کوششی دریغ نمیکند، اظهار داشت: براساس تصمیمات اخذ شده در حال تقویت حمل و نقل عمومی در شهر هستیم که از روز گذشته مترو در روزهای جمعه نیز فعال شد. معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری اصفهان هم تلاش بر آن دارد تا تمام ظرفیتهای موجود در شهر همچون تاکسی، اتوبوس و مترو را با یکدیگر هماهنگ سازد تا مردم در بالاترین سطح بتوانند از این ترکیبات حملونقل عمومی استفاده کنند.
محسن رنجبر افزود: با بیان آنکه در سال گذشته بالغ بر 173 اتوبوس علیرغم مشکلات مادی خریداری شد بیان کرد: 80 درصد این موضوع با همراهی دولت صورت پذیرفت که با پرداخت یک میلیارد تومان به ازای هر اتوبوس از سوی شهرداری 5 میلیارد تومان اتوبوس به سامانه حمل و نقل عمومی شهر اضافه میشود.
رنجبر ادامه داد: با آنکه در بودجه شهرداری دیده شده که علاوه بر 173 اتوبوس خریداری شده، تعداد بیشتری به حمل و نقل عمومی شهر اضافه شود، بازسازی اتوبوسهایی که به ناوگان میپیوندند از دیگر کارهای مهم در حال انجام است. اگر از این تجهیزات صیانت نکنیم با تغییر قیمتها در طولانی مدت دچار مشکل میشویم اما امیدواریم با این تصمیمات هم خدمترسانی و سرویسدهی خود را به منظور رفاه حال مردم ارتقا دهیم.
بیش از 27 هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) استان اصفهان قرار دارند
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان نیز در این نشست ضمن تشریح خدمات این دستگاه با بیان آنکه بیش از 90 درصد از افراد تحت حمایت این نهاد جزو مستحقترین خانوادهها هستند اظهار داشت: کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان با بهره برداری از 20 بانک اطلاعاتی برخط اقدام به شناسایی این افراد مستحق و آبرومند کرده و گفتنی است که درصد خطا کمیته امداد در خدمات این نهاد در کمترین حد ممکن است.
کریم زارع افزود: توانمندسازی مددجویان با 120 نوع خدمت در دستور کار کمیته امداد قرار دارد و بیش از 30 درصد از مشاغل در کشور توسط کمیته امداد ایجاد میشود که از این نکته حائز اهمیت است که پایداری مشاغل این دستگاه از سایر دستگاهها بالاتر است. بیش از 27 هزار خانواده با جمعیتی بیش از 50 هزار نفر در اصفهان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان با بیان آنکه نزدیک به شش هزار دانش آموز و یک هزار دانشجو جزو مخاطبان این جمعیت هستند، ادامه داد: 3 هزار خانواده از این جمعیت، در حاشیه شمالی شهر زندگی میکنند که در حد وسع در خدمت آنها هستیم. دغدغه اصلی کمیته امداد امام خمینی (ره) حفظ کرامت این خانوادههای نیازمند است برای آنکه مشکلات اقتصادی عزت نفس آنها را خدشهدار نکند چرا که این خانوارها افراد با آبرویی هستند.
زارع خاطرنشان کرد: بین کمیته امداد امام خمینی (ره) و مدیریت شهری اصفهان تفاهم نامهای منعقد شده که البته مطالبه و خواسته ما بیشتر بود اما با توجه به اقتضائات و محدودیتها تفاهمنامه به تصویب رسید که در این راستا از شورای شهر برای حمایت از خدمترسانی به محرومان خواستار یاری و همراهی هستیم.
وی با بیان اینکه امسال در حوزه اشتغال متعهد به خدمت رسانی به پنج دهک پایین جامعه شدیم بیان کرد: افراد بیکار جویای کار دارای شرایط نیز حتی اگر مددجو نباشند هم مورد توجه ما هستند. عمده گروه ما در این بخش زنان سرپرست خانوار هستند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: این دستگاه امروز سهم عمدهای در تولید صنایع دستی دارد در حالی که در بحث عرضه دچار مشکل است. یکی از اقدامات موثر از سوی مدیریت شهری برای این قشر ضعیف و آسیبپذیر ایجاد بازارچههای شهری برای فروش محصولاتشان است. اعتبارات مصوب کشوری، فعالیتهای مجتمع اقتصادی کمیته امداد و کمکهای مردمی از مسیرهای دریافت کمک است.
زارع افزود: سال گذشته بودجه ما برای نخستین بار 131 درصد بود و در کشور، به نسبت سرانه جمعیتی وضعیت مطلوبی داریم، سال گذشته برای ایجاد اشتغال 540 میلیارد تومان اعتبار داشتیم که امسال با افزایش حدود 3 برابری به یک هزار و 620 میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به وجود 530 مرکز نیکوکاری در سطح استان گفت: این مراکز نیکوکاری توسط معتمدین مردم در محلات ایجاد میشوند که هدف ما پشتیبانی از این مراکز است که در این راستا اقدامات موفقی نیز انجام شده است.
شهروندان میتوانند کمتر از 24 ساعت پروانه ساختمانی خود را دریافت کنند
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اجرای طرح شهرسازی الکترونیک، اظهارداشت: این سیستم مشتمل بر 35 بخش از جمله صدور پروانه، شهرنما، پلیس ساختمان، برون سپاری است که مردم میتوانند از طریق این سامانه اقدامات مورد نیاز خود در این زمینه را در هر نقطه از شهر و کشور انجام دهند.
رسول میرباقری افزود: ارتقای سرای 8 به 10 در سال جدید، با سرعت در حال پیشروی است که این سامانه نیز با حضور کارشناسان، در معاونت شهرسازی در حال انجام است. مدارک مورد نیاز به شرکت پیمانکار تحویل داده شده و صدور پروانه ساختمانی آن در این سامانه در حال انجام است. در سال جاری نیز پس از انجام تست نهایی پروانه در منطقه هفت بعد از اعتبار سنجی در مناطق دیگر دو و شش به کارگیری میشود.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان از صدور پروانه دو مرحلهای در آیندهای نزدیک خبر داد و بیان کرد: در صورتی که شهروندان مدارکشان آماده باشد پروانه ساختمانی خود را در کمتر از 24 ساعت اخذ خواهند کرد. همچنین موارد درخواست سفتکاری، پایان کار و سایر موارد پس از تکمیل فرآیند صدور پروانه بر روی سامانه سرای 10 پیادهسازی و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
میرباقری با بیان آنکه از ابتدای سال کارگروه نظارت به صورت فعال با حضور اساتید مجرب به صورت هفتگی تشکیل و پروژهها مورد بررسی قرار میگیرند، پیرامون تدابیر اندیشیده شده درخصوص بافت فرسوده، گفت: کارگروهی در حوزه بافت فرسوده ایجاد شده است که در مرحله نخست، سه پهنه مناسب را به منظور اجرای بازآفرینی انتخاب کردهایم به دنبال آن هستیم که حدود 8 درصد از تسهیلات مسکن ملی را در بافت فرسوده اصفهان به کار ببریم.
وی با ابراز تأسف از بدون متولی بودن بافت تاریخی اصفهان به عنوان هفتمین شهر تاریخی جهان خاطرنشان کرد: بیش از 40 سال است که این شهر تاریخی بدون متولی است، مصرانه از طریق نامهنگاریهای صورت گرفته پیگیر هستیم تا به زودی متولی این بافت را در اصفهان مشخص و ناکارآمدیهای گذشته را جبران کنیم.
رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار داشت: شروع پروژه محور گردشگری سلامت در حوزه احیای بافت تاریخی نیز انجام شده همچنین از دیگر مواردی که به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته جذب سرمایهگذار است که از فعالان این حوزه به زودی تقدیر خواهیم کرد.
از مردم برای همفکری در ارائه راهکار ویژه معضلات شهر در یک پویش اجتماعی درخواست شود
رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان نیز با بیان اینکه باید از مردم برای همفکری در ارائه راهکار ویژه معضلات شهر در یک پویش اجتماعی درخواست شود، خاطرنشان کرد: با تفاهم کامل میتوان به نقشه راه مشترک برای اداره شهر رسید. در این هفته باید از تاثیر اصفهان در مرتفعسازی مسائل و چهرههای شاخص آن از گذشته تا امروز، کارآفرینان و نقشآفرینان اقتصادی سخن گفت.
نادر الاصلی گفت: باید از این فرصت برای دستیابی به نگاهی عمیق به منظور برون رفت از مشکلات این کلانشهر بهره برد. اصفهانی که خود در تمام عرصهها حلال مشکلات کشور بوده و جایگاه ویژهای در حفظ انقلاب، پیشبرد دفاع مقدس و دفاع از حرم آل الله بوده این روزها در جایگاه مدیریتی کشور نادیده گرفته میشود.
وی افزود: در حوزه برنامه و بودجه بایستههای اصفهان مورد بیتوجهی قرار گرفته است. اصفهان با مشکلاتی نظیر بحران زایندهرود، محیط زیست و فضای سبز، آلایندگیها و کشاورزی، مهاجرت و حاشیه نشینی روبرو است. از دیگر نکات حائز اهمیت که در هفته اصفهان باید به صورت ویژه به آن توجه شود، ایجاد اشتغال و سرمایهگذاری پایدار و ایجاد فرصت برای مهاجرت معکوس است.
رئیس کمیسیون آب و مناطق کم برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: سفر احتمالی رئیس جمهور که شاید پس از ماه مبارک رمضان صورت گیرد، فرصتی است که در هر نقطه از شهر، ضمن برشمردن توانمندیها و مشکلات اصفهان برای آن برنامه طلبید و از مردم باید خواست پویش حل مشکلات را راه اندازی کنند.
انجام حداقل 30 اقدام در راستای تسهیل مشکلات کلانشهر اصفهان در شورای ششم
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: دوره ششم شورا مبنای مدیریت شهری در ایران و اصفهان به پایان سه ماهه سوم از سال اول عمر خود نزدیک میشود. در این مرحله ضروری است تا گامهای برداشته شده و آنها که قصد برداشتنشان را داریم میزان پیشرفتشان را سنجیده و مورد ارزیابی قرار دهیم.
مصطفی نباتینژاد افزود: پر واضح است که تنوع، تزایُد و پیچیدگی روزافزون ابر چالشهای زیست محیطی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و نیز وجود فرهنگ سازمانی، ساختار و فرایندهای معیوب و غیر بهره ور بر جای مانده از قبلها و قبلترها، تحقق رویاهای هر گروهی را با اما و اگرهای زیادی مواجه میکند. بنابراین لازمه فایق آمدن بر این موانع و طی طریق، التزام بر تصمیم گیریهای راهبردی و اجرای مجاهدانه و نظارت هوشمندانه بر آن تصمیمات است و پر واضح تر آن است که لازمه اتخاذ و اجرای تصمیمات مهم، هم افق شدن متولیان امر است.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان آنکه به استحضار دغدغه مندان تعالی شهر رسانیده شود، علیرغم فعالیت کم نظیر اکثریت همکاران شورا و شهرداری، جاده و مسیر کار هنوز "هموار" نیست و بر اساس آنچه گفته شد "آب و هوا" نیز بعضا نامساعد میشود، تصریح کرد: اما بر این باوریم که در "راه" هستیم و در هر قدمی که بر میداریم، دیداری با "مقصد" داریم.
نباتینژاد با بیان آنکه از مسیر پیموده شده تا اینجا به طور کلی رضایت داریم، خاطرنشان کرد: لیکن قطعاً و یقیناً به آن قانع نیستیم. در این مورد هفته قبل در گزارشی از عملکرد 7 ماهه خود و 20 اقدام شاخص آن، سخن به میان آوردیم که مورد نقد و نظر مخاطبان قرار گرفت.
وی با اشاره به انجام 30 مورد از مسائل مورد توجه شهری در دوره ششم شورای اسلامی شهر تاکنون، خاطرنشان کرد: امیدوارم همکاران گرامی در شورا، جناب شهردار و مدیران محترم شهری نیز بر تسریع در عملیاتی شدن آنها اهتمام ورزند، چرا که تحقق این تأکیدات، بخشی از کارنامه همه ما در این دوره را تشکیل خواهد داد و بیاعتنایی به تحقق آنها نیز ممکن است خُسران پایان دوره را همراه داشته باشد.
رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر اصفهان در اشاره به اقدامات صورت گرفته گفت: تعیین نرخ بهرهوری در شهرداری و سازمانها و شرکتهای تابعه و تدوین راهکارهای ارتقاء آن، تدوین الگوی کسبوکار شهرداری و سازمان ها و شرکت های وابسته، اجرای فاز دوم شناسنامه فرهنگی اجتماعی محلات و استقرار نظام باز توزیع کلیه منابع و امکانات بر اساس شاخص های سنجش شده در شناسنامه، جهش و تحول اساسی در پلتفرم "اصفهان کارت" با رویکرد ارتقا بهره وری، فراگیری و خدمات ارائه شده در آن از جمله اقدامات صورت گرفته است.
نباتینژاد در اشاره به سایر اقدامات صورت گرفته گفت: جهش و تحول اساسی در " سامانه 137 " با رویکرد فراگیری و ارتقا عملکرد و رضایت شهروندان، ممیزی دوره ای تکنولوژی در شهرداری و سازمان ها و شرکت های تابعه و توسعه فناورانه سازمان مبتنی بر نتایج ممیزی، تدوین پیش نویس قانون مدیریت و ساماندهی مهاجرت در کلانشهرها و تلاش برای تصویب آن در مراجع ملی، تحول ساختاری و فرایندی به منظور حفظ و احیا بافت تاریخی و نیز نوسازی بافت فرسوده شهر از دیگر اقدامات صورت گرفته است.