وزارت خارجه توسعه کشت فراسرزمینی را با جدیت دنبال کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: یکی از طرح‌هایی که اتحادیه‌های کشاورزی قزوین باید با جدیت آن را دنبال کنند، توسعه کشت فراسرزمینی است که این کار باید از طریق دیپلماسی اقتصادی و نمایندگی وزارت خارجه در استان با جدیت پیگیری شود.

به گزارش ذاکرنیوز، رجب رحمانی امشب در دیدار با برخی از نمایندگان اتحادیه‌های کشاورزی شهرستان تاکستان که در سالن جلسات تعاون روستایی برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به نامگذاری سال 1402 به نام مهار تورم و رشد تولید باید اتحادیه‌های کشاورزی با افزایش تولید در بخش کشاورزی نقش خود را در تحقق شعار سال ایفا کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه محصولات کشاورزی و غذایی کشور ما عمدتاً در داخل کشور تولید و تأمین می‌شود، بنابراین افزایش تولیدات کشاورزی می‌تواند موجب شود که این محصولات به اندازه کافی هم در بازارهای صادراتی و هم در بازار داخلی کشور وجود داشته باشند و به همین خاطر لازم نیست که وزارت جهاد کشاورزی گاه و بیگاه صادرات برخی محصولات را ممنوع کند.

رحمانی ادامه داد: بنابراین ریشه تلاطم و نوسان قیمت محصولات کشاورزی و باغی نوسان در تولید است و اگر بتوانیم بر حسب نیاز کشور به یک تولید پایدار برسیم، شاهد قیمت متفاوت محصولات کشاورزی و غذایی در بازه‌های زمانی مختلف از سال نخواهیم بود و برای اینکه بتوانیم تولید پایدار در حوزه کشاورزی داشته باشیم، باید کشت محصولات را با نگاه آمایشی انجام دهیم.

وی یادآور شد: برای توسعه تولید محصولات کشاورزی باید نهاده‌های اصلی کشت مانند بذر، سم و کود به موقع و با ارزان‌ترین قیمت در اختیار کشاورزان و زارعان قرار بگیرد و برای اینکه بتوانیم تولیدات کشاورزی باکیفیت و رقابت‌پذیر داشته باشیم، باید در حوزه بذر، سم و کود سرمایه‌گذار جدی انجام دهیم و شرکت‌های دانش‌بنیان این حوزه را تقویت کنیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه در حوزه کشاورزی دانش‌بنیان علی‌رغم تأکیدهای مقام معظم رهبری هنوز گام بلندی برنداشته‌ایم، تصریح کرد: یکی از طرح‌هایی که اتحادیه‌های کشاورزی استان قزوین باید با جدیت آن را دنبال کنند، توسعه کشت فراسرزمینی است که این کار باید از طریق دیپلماسی اقتصادی و نمایندگی وزارت خارجه در استان با جدیت پیگیری شود.

رحمانی افزود: برای توسعه کشت فراسرزمینی و استفاده از ظرفیت کشورهای همسایه برای این نوع کشت باید اتحادیه‌ها و تشکل‌های حوزه کشاورزی باید ارتباطات اولیه را برای طرف‌های خارجی برقرار کنند و برای تسهیل‌گری‌های دولتی از نمایندگی وزارت خارجه بخواهند که وارد میدان شود؛ چرا که این کار تخصصی است و نباید از وزارت خارجه انتظار داشته باشیم همه کارها را انجام دهد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار