به گزارش ذاکرنیوز، در بیانیه وزارت خارجه سوریه که رونوشتی از آن در اختیار خبرگزاری رسمی این کشور (سانا)، قرار گرفته آمده است: جمهوری عربی سوریه امروز قویا رویکرد خصمانهای که امروز در بیست و پنجمین نشست توسط کشورهای غربی بویژه آمریکا، انگلیس و فرانسه و با استفاده از شنیع ترین روشهای باجگیری، تهدید، قلدری و فشار برای تصویب قطعنامه خود علیه دمشق صورت گرفت و سابقهای خطرناک در تاریخ این سازمان به شمار خواهد آمد، به شدت محکوم میکند.
دولت دمشق اعلام کرد: دستاندرکاران این تصمیم غیرقانونی عامدانه، چشم خود را به روی تلاشهای زیادی که سوریه در طول هشت سال گذشته و از زمان پیوستن داوطلبانه خود به این سازمان انجام داده و همکاری بی سابقهای که با تیمهای این سازمان نشان داده است، بسته اند.
در این بیانیه آمده است: از مجموع ۱۹۳ عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی تنها ۴۵ درصد به این تصمیم غیرقانونی رأی مثبت دادهاند که این مسأله بیانگر آن است که این اقدام، اکثریت کشورهای عضو سازمان را شامل نمیشود و از تاریخ تأسیس سازمان منع سلاحهای شیمیایی در سال ۱۹۹۷ با رویههای معمول آن مغایرت دارد.
وزارت امور خارجه سوریه اعلام کرد که این پیشنویس به صورت فاجعهآمیزی فعالیت سازمان منع سلاحهای شیمیایی را تحت الشعاع قرار خواهد داد و موجب افزایش سیاسی کاری این سازمان خواهد شد، که چرا که این تصمیم، یک تصمیم کاملا سیاسی است که عضوی از این سازمان را هدف قرار داده است و همگام با برنامهها و طرحها برخی کشورهای خاص است که عادت دارند علیه سوریه به ویژه در زمینه حمایت از تروریسم تلاش کنند.
سوریه این تصمیم را برآمده از گزارش دروغ و استنباطهای جعلی و گمراهکننده و کاملا بیاساس می داند.
در این بیانیه تأکید شده است: این تصمیم در چارچوب حمایت مستقیم غربیها از گروه های تروریستی اتخاذ شده است.
سوریه اعلام کرد که کشورهای غربی با این تصمیم خود، تروریستها را برای ادامه جرایم خود از جمله جنایت استفاده از سلاح شیمیایی ترغیب میکند، زیرا کسانی که طرح این پیشنویس را ارائه دادند و از آن حمایت کردند همان کشورهایی هستند که از تروریستها در سوریه حمایت مالی و تسلیحاتی کردهاند.
سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی در نشست امروز کشورهای طرف قرارداد این سازمان، برخی حقوق و امتیازات سوریه از جمله حق رأی دادن طبق کنوانسیون سلاحهای شیمیایی را به دلیل آنچه حملات شمیایی دولت سوریه در مارس ۲۰۱۷ در لطامنه و فوریه ۲۰۱۸ در سراقب خوانده است، معلق کرد.
پیشنویس این تصمیم که برای نخستین بار در این سازمان اتخاذ شد به رهبری فرانسه و با حمایت ۴۶ کشور تنظیم شده و مورد رای موافق ۸۷ کشور قرار گرفت. ۱۵ کشور به این پیشنویس رای مخالف داده و ۳۴ کشور نیز رای ممتنع دادند.