واکنش انصارالله یمن به طرح صلح ادعایی ریاض

در حالی دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس از گفتگوهای صلح یمنی-یمنی در ریاض خبر داده است که همچنان بمباران مناطق یمن از سوی جنگنده‌های ائتلاف سعودی ادامه دارد و انصارالله میزبانی سعودی به عنوان طرف جنگ را نمی‌پذیرد.

 به گزارش ذاکرنیوز به نقل از الخلیج آنلاین، دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس با بیان اینکه گفتگوهای طرف‌های یمنی از 29 مارس آغاز می‌شود، مدعی شد که هدف از این رایزنی‌ها ترغیب همه طرف‌ها به پذیرش آتش بس و آغاز مذاکرات صلح زیر نظر سازمان ملل و با حمایت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

این دبیرخانه ادعا کرد: شورای همکاری به دنبال اجرای یک روند سیاسی فراگیر برای رسیدن به صلح در یمن است و برگزاری گفتگوهای یمنی – یمنی آغازی برای مشاوره‌های مداوم بین طرف‌های درگیر در بحران یمن خواهد بود. رایزنی‌های طرف‌های یمنی با یکدیگر علاوه بر بازگرداندن انسجام اجتماعی به مردم یمن، مکانیسم‌هایی را برای انجام اقدامات بشردوستانه و آینده سیاسی در این کشور ایجاد خواهد کرد.

شورای همکاری خلیج فارس به ضرورت حضور انصارالله یمن هم در این گفتگوها اشاره و تاکید کرد که هر رایزنی میان یمنی‌ها اگر با مشارکت همه طرف‌ها و حوثی‌ها انجام نشود، به صلح منجر نخواهد شد.

انصارالله یمن: ریاض به عنوان متجاوز نمی تواند میانجی صلح باشد

این در حالی است که جنبش انصارالله یمن در عین استقبال و آمادگی خود برای گفتگوی یمنی-یمنی تاکید کرد که این رایزنی‌ها باید در کشوری بی‌طرف انجام شود.

انصارالله با بیان اینکه رفع محاصره بندرهای یمن و فرودگاه صنعا باید اولویت این گفتگوها باشد، تاکید کرد که انجام گفتگو در کشوری که حامی جنگ است، منطقی و منصفانه نیست.

«محمد علی الحوثی» رئیس شورای عالی انصارالله در این باره با انتشار توئیتی نوشت که درباره آنچه در رسانه‌ها درباره دعوت شورای همکاری به گفت‌وگو میان طرف‌های یمنی مطرح شده باید گفت که این در واقع دعوتی از جانب ریاض است.

وی ادامه داد: ریاض خود در جنگ مشارکت دارد و نمی‌تواند نقش وساطت برای صلح را بازی کند.

شروط انصارالله برای گفت‌وگوهای صلح

همچنین «عبدالعزیز بن حبتور» نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در صنعا در واکنش به دعوت مقامات شورای همکاری خلیج فارس برای برگزاری نشستی درباره یمن در ریاض گفت: نخستین گام برای هر مذاکره توقف تجاوز، لغو محاصره و بازگشایی بنادر و فرودگاه‌ها است.

وی که با شبکه تلویزیونی المیادین مصاحبه می‌کرد با اشاره به این موضوع گفت: دعوت از طرف‌های یمنی برای حضور در این نشست مشکوک به نظر می‌رسد زیرا قرار است این نشست در پایتخت کشوری برگزار شود که روزانه یمن را مورد تجاوز قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: طرح این دعوت‌ها و درخواست‌ها توسط سعودی‌ها تلاش برای بستن چشم جهانیان به روی جنایت‌هایش در یمن و انحراف واقعیت‌ها است. هر گونه مذاکره آتی باید در یک کشور بی‌طرف بین صنعا و ریاض برگزار شود.

بن حبتور تصریح کرد: طرف میانجی‌گر باید به نسبت همه طرف‌های درگیر در یمن قابل اعتماد و متعادل باشد حال اینکه عربستان یک طرف درگیری است نه میانجی‌گر. چگونه کشوری که شریک اصلی در کشتار مردم یمن و ارتکاب فجیع‌ترین جنایات علیه این مردم است، می‌تواند یک کشور بی‌طرف باشد که طرف‌های درگیر را از هم جدا کند؟

قرار است این هفته دعوتنامه‌های رسمی به طرف‌های مختلف ارسال شود تا از روز 29 مارس گفتگوها آغاز شود.

چند روز قبل، دو مقام ارشد در کشورهای عربی که نخواستند نامشان فاش شود، اعلام کردند که تا چند روز آینده دعوت‌نامه‌های رسمی به طرف‌های یمنی از جمله انصارالله برای آغاز مذاکرات درباره ابعاد نظامی و سیاسی و اقتصادی بحران یمن ارسال خواهد شد.

این دو مقام گفته‌اند که این اقدام در چارچوب تلاش‌های نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن انجام می‌شود و همه طرف‌های یمنی «مهمان» «نایف الحجرف» دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس در ریاض خواهند بود و به آنان ضمانت‌های امنیتی داده خواهد شد.

بر اساس این گزارش در صورت موافقت انصارالله برای حضور، این مذاکرات در فاصله میان 29 مارس تا 7 آوریل برگزار خواهد شد.

رویترز در گزارشی اعلام کرد: هنوز مشخص نیست که رهبران انصارالله حاضر به سفر به ریاض خواهند شد یا نه و در صورت عدم موافقتشان، مسقط یا کویت جایگزین ریاض خواهد بود.

این گزارش افزوده که «عبدربه منصور هادی»، رئیس جمهوری مستعفی یمن و مورد حمایت عربستان، با این طرح موافقت کرده است.

 با گذشت 7 سال از حمله عربستان به یمن و رقم زدن بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در جهان، ریاض در پی خارج کردن خود از باتلاق یمن برآمده است.

بمباران یمن از سوی مدعیان صلح در یمن

این در حالی است که طی ساعات گذشته جنگنده بمب افکن‌های ائتلاف سعودی، در چهار نوبت شهرستان‌های «حرض و حیران» واقع در استان حجه را بمباران کردند.

بر اساس این گزارش، جنگنده‌های ائتلاف سعودی همچنین در سه نوبت شهرستان‌های «الجوبه، الوادی و صرواح» واقع در استان مأرب را هدف قرار دادند.

طی روزهای گذشته نیز حملات هوایی ائتلاف سعودی به ویژه در استان حجه یمن ادامه داشته است.

 همچنین توپخانه ارتش عربستان، مناطق مرزی یمن در استان صعده را هدف قرار داد که منجر به زخمی شدن 6 غیرنظامی شد.

منابع نظامی یمن نیز گزارش دادند، نیروهای ائتلاف سعودی طی 24 ساعت گذشته 122 بار آتش بس ادعایی در استان الحدیده را نقض کردند.

عربستان سعودی از ششم فروردین 94 در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیاده خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند؛ اما راه به جایی نبرد و فقط زیر ساختها، مدارس، مراکز بهداشتی یمن را ویران و شمار زیادی از ملت یمن را به شهادت رسانده و هزاران نفر را هم زخمی کرده است. علاوه بر آن با محاصره ظالمانه عامل رنج و گرسنگی مردم یمن شده است.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار