به گزارش ذاکرنیوز ، جواد قناعت عصر چهارشنبه در قرارگاه تحقق شعار سال شعار سال اظهار کرد: نامگذاری سال به معنای هدف گذاری و تعیین اولویتهای آن است که در یک دهه گذشته مضامین اقتصادی داشته است.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در راستای تحقق شعار سال کارهای عملیاتی ما باید پشتوانه علمی و کارشناسی داشته باشد، بیان کرد: البته نباید در مرحله تئوریک باقی بمانیم.
قناعت با بیان اینکه اشاره به اینکه کاهش وابستگی به دلار در تحقق شعار سال بسیار تأثیرگذار است، ادامه داد: البته در این زمینه در کشور اقدامات بسیار خوبی انجام شده و در مبادلات ما با برخی از کشورها دلار حذف شده است و از ارز رایج همان کشور را استفاده میکنیم.
وی گفت: در خراسان جنوبی در بخش اقتصاد باید تمام توان خود را برای رونق تولید بگذاریم و این موضوع یکی از اولویتهای ما است.
تحقق رونق تولید با جذب سرمایه گذار
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برای رونق و افزایش تولید باید جذب سرمایه گذار داشته باشیم، بیان کرد: از طرف دیگر باید بهره وری در واحدهای تولیدی را افزایش دهیم چرا که در بسیاری از مواقع هدر رفت منابع و انرژی را در این واحدها داریم.
قناعت اظهار کرد: از طرف دیگر در سال جاری جلوگیری از خام فروشی نباید در حد حرف و شعار باقی بماند که البته تفاهم نامههای خوبی در سال گذشته در حوزه فرآوری محصولات کشاورزی در خراسان جنوبی منعقد شد.
وی با تبیین برخی از اولویتهای اقتصادی خراسان جنوبی در سال جدید افزود: در زمینه این اولویتها در سه بخش اقدام عملیاتی، سیاستهای حمایتی، برنامههای زیر ساختی باید اقدامات عدیدهای را انجام دهیم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: به عنوان مثال در بخش اقدامات عملیاتی باید تکمیل زنجیره تولید، ارتقای بهرهوری، اصلاح ساختارها با استفاده از شرکتهای دانش بنیان، تلاش در جهت فعال سازی واحدهای راکد، استفاده از ظرفیت مرز و … را پیگیری کنیم.
همراهی طرف افغانستانی شرط بازگشایی یزدان
قناعت با تأکید بر اینکه به شرط همراهی طرف افغانستانی بازارچه یزدان افتتاح خواهد شد، ادامه داد: طی سال گذشته ترانزیت از مرز خراسان جنوبی افزایش پیدا کرد ولی ظرفیت مرز بیش از این است.
وی با اشاره به اینکه در بخش سیاستهای حمایتی باید از ظرفیت سازمانهای توسعهای چون ایمیدرو، بنیاد مستضعفان و … استفاده کنیم، بیان کرد: برای تأمین آب فولاد قاین از محل پساب این شهر ایمیدور ورود پیدا کرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: تهیه اطلس سرمایه گذاری خراسان جنوبی یک کار بسیار ارزشمند است اما نباید مانند برخی پایان نامههای دانشجویی بلا استفاده بماند.
زیرساخت پایانههای مرزی خراسان جنوبی تقویت شود
قناعت گفت: در حوزه زیرساختی نیز برنامهریزی برای استفاده از منابع ملی جهت تکمیل زیرساختهای خراسان جنوبی مدنظر قرار گیرد و به ویژه زیرساختهای پایانههای مرزی استان باید تقویت شود.
وی اظهار کرد: دستگاههای اجرایی اجرای طرحهای اقتصادی مبتنی بر رشد تولید اعم از احیا واحدهای راکد و یا افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی فعلی را که قابلیت عملیاتی شدن تا پایان سال ۱۴۰۲ را دارند به معاونت اقتصادی استانداری ارائه دهند.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: سال گذشته ۳۸۰ واحد راکد و نیمه راکد خراسان جنوبی شناسایی شد که از این تعداد ۱۹۹ واحد به چرخه تولید برگشت.