به گزارش ذاکرنیوز به نقل از راشاتودی، مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در گزارش سالانه خود هشدار داد که بحران هزینه زندگی، رکود قریب الوقوع اقتصاد کشورها و افزایش بدهی بزرگترین تهدیدها علیه اقتصاد جهان در کوتاه مدت هستند.
در گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد که از 1200 متخصص در حوزههای دولتی، تجاری و جامعه مدنی نظرسنجی به عمل آمده و پیش از اجلاس داووس منتشر شده، آمده است که جهان در دو سال آینده شاهد آرامش نخواهد بود چرا که کشورها با بحرانهای انرژی، تورم، غذا و امنیت دست و پنجه نرم میکنند.
دو سوم از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که شوک های متعدد ناشی از موج جدید همه گیری کووید-19 و ادامه جنگ اوکراین، اقتصاد جهانی را در آینده نزدیک متزلزل خواهد کرد.
این در حالی است که یک پنجم از کارشناسان در این نظرسنجی "نتایج فاجعه بار" را در یک دهه آینده پیشبینی میکنند.
کارولینا کلینت، رئیس بخش مدیریت ریسک در اروپای قارهای در مؤسسه مارش به CNBC گفت: ما در حال بررسی چیزی هستیم که به نظر جدید است، اما در عین حال به طرز عجیبی آشناست.
وی افزود: بنابراین ما شاهد بازگشت برخی از ریسکهای قدیمیتر هستیم که احساس میکردیم پیشرفت خوبی در حل آنها داشتهایم، اما اکنون به نقشه قبلی ریسکها بازگشتهایم.
بر اساس این گزارش، بحران هزینه زندگی بهعنوان فوریترین خطر در نظر گرفته میشود که پذیرش آن «بسیار دشوار» است، زیرا بیشتر جمعیتهای آسیبپذیر را تحت تأثیر قرار میدهد.
کلینت در پایان گفت: دولتها در حال حاضر برای کاهش تأثیر این (بحران) در تلاش هستند و به طور همزمان سعی در محافظت از مردم در برابر تورم مارپیچ و خدمات دهی به استقراض بیسابقه دارند.
نویسندگان این گزارش خواستار همکاری جهانی برای حل بحران کنونی هستند و ادعا میکنند که اگر مقامات نتوانند این بحران را مدیریت کنند، در معرض خطر ایجاد ناآرامیهای اجتماعی در سطح بیسابقهای هستند و این در حالی است که سرمایهگذاریها در بخشهای بهداشت، آموزش و توسعه اقتصادی ناپدید میشوند و انسجام اجتماعی را بیش از پیش از بین میبرند.