به گزارش ذاکرنیوز ، رئیس جمهور تونس به تازگی از تشکیل کمیتهای برای آماده سازی پیش نویس بازنگری قانون اساسی این کشور خبر داد که در سایه آن یک جمهوری جدید از طریق گفتوگوهای ملی تشکیل خواهد شد.
اتحادیه مشاغل تونس که قویترین و تاثیرگذارترین تشکل سیاسی – اجتماعی این کشور است، با انتشار بیانیهای اعلام کرد: این اتحادیه در گفتوگوهای صوری و تشریفاتی که نتایج آن در خصوص انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی از قبل آشکار است، شرکت نخواهد کرد.
به نوشته روزنامه الرای الیوم، سخنگوی اتحادیه مشاغل تونس با اشاره به دعوت رئیس جمهور این کشور برای انجام «گفتوگوهای ملی» تصریح کرد: این اتحادیه هرگونه گفتوگویی که در آن نقشها به طور یکجانبه تعیین شده و نیروهای مدنی و سیاستمداران ملی از آن کنار گذاشته شده باشند، رد میکند و چنین گفتوگویی را نمیپذیرد.
روزنامه رسمی تونس هفته گذشته فرمانی از ریاست جمهوری این کشور منتشر کرد که بر اساس آن یک نهاد ملی مستقل به نام «کمیته ملی مشورتی برای جمهوری جدید » تشکیل شده که مسئولیت آن ارائه پیشنهاد درباره پیش نویس قانون اساسی برای جمهوری جدید است.
رئیس جمهور تونس در همان هفته با صدور حکمی «صادق بلعید» را که یک استاد حقوق است به عنوان رئیس کمیته مشورتی برای پیش نویس قانون اساسی جمهوری جدید منصوب و احزاب سیاسی را از هرگونه نقش آفرینی در تدوین قانون اساسی جدید برکنار کرد.
قرار است قانون اساسی جدید جایگزین قانون اساسی مصوبه 2014 شود.
رئیس جمهور تونس یکی از مشکلات بینادین این کشور را قانون اساسی مصوبه سال 2014 میداند لذا بارها اعلام کردهاست که در نظر دارد این قانون را اصلاح یا تغییر دهد.
« قیس سعید» به بهانه مبارزه با فساد احزاب سیاسی و انجام اصلاحات در ساختار نظام حاکم بر تونس با صدور فرمانی در سوم مرداد ماه گذشته «هشام المشیشی » را از سمت نخست وزیری برکنار کرد، فعالیت پارلمان را به حالت تعلیق در آورد و مصونیت سیاسی نمایندگان آن را لغو کرد.
به دنبال این اقدامات، بحران سیاسی در تونس افزایش یافت، احزاب سیاسی اقدامات قیس سعید را کودتا علیه نهادهای دموکراتیک خواندند و او را عامل افزایش بحرانهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی تونس معرفی کردند.
هشدار درباره سرنوشت سودان
یکی از اعضای شورای حاکمیتی سودان گفت: چنانچه نیروهای سیاسی و نظامی به همراه رهبران تظاهرات مردمی وارد گفتوگو با یکدیگر نشوند کشور به سرنوشت نامعلومی دچار خواهد شد.
«ادریس هادی» که در جمع خبرنگاران سودانی سخن میگفت، اظهار داشت: گفتوگو تنها راه پایان دادن به بحران کشور است. در غیر این صورت، گزینههای دیگری از جمله «خشونت» در برابر سودان قرار خواهد گرفت.
وی که ریاست جبهه انقلابی ( گروههای مسلح سودانی که با خارطوم توافقنامه صلح امضاء کردهاند) به عهده دارد، تصریح کرد: پیش از هر گفتوگویی باید اقدامات اعتماد سازی از جمله آزادی زندانیان سیاسی ، لغو حالت فوق العاده و پایان دادن به اعمال خشونت علیه تظاهرکنندگان صورت گیرد.
در همین حال، روزنامه « راکوبه نیوز » چاپ خارطوم، از درگیری نیروهای امنیتی با تظاهرات کنندگان پایتخت سودان خبر داد و نوشت: دراین درگیری چند تن از تظاهرات کنندگان مجروح شدند.
از سوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردهاند، ساکنان پایتخت سودان به دعوت کمیتههای مقاومت هر هفته علیه حاکمان نظامی تظاهرات میکنند و خواستار واگذاری قدرت به سیاستمداران مدنی میشوند.
در جریان درگیری نیروهای امنیتی با تظاهرات کنندگان سودانی تاکنون 98 نفر جان خود را از دست داده و صدها نفر نیز مجروح شدهاند.
از سرگیری پروازهای قاهره – صعنا
به دنبال امضای توافقنامه آتش بس در یمن، وزارت خارجه مصر با از سرگیری پرواز هواپیماها میان قاهره و صنعا ( تحت حاکمیت انصارالله ) خبر داد.
وزارت خارجه مصر با انتشار بیانیهای در صحفه خود در فضای مجازی «فیسبوک» اعلام کرد: در جریان تماس تلفنی دبیرکل سازمان ملل با وزیر خارجه مصر، « آنتونیو گوترش» از رئیس جمهور مصر به دلیل موافقت او با از سرگیری پروازهای مستقیم میان قاهره - صنعا تشکر کرد.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از پایگاه خبری « الروسیا الیوم» وزیر خارجه مصر نیز ابراز امیدواری کرد از سرگیری پروازهای مستقیم میان قاهره - صنعا به پایداری آتش بس در یمن و کاهش مشکلات مردم این کشور منجر شود.
وزارت خارجه مصر در بیانیه خود جزئیات بیشتری درباره از سرگیری پروازهای مستقیم میان قاهره - صنعا منتشر نکرده است.
یمنیها تحت نظارت سازمان ملل در آوریل ( فرودین ماه ) گذشته توافقنامه دو ماهه آتش بس امضاء کردند که قابل تمدید است.
یکی از بندهای این توافقنامه فعال شدن فرودگاه صنعا و پرواز هواپیماهای باری از این فرودگاه و بازگشایی جادههای منتهی به شهر تعز ( جنوب یمن ) است . این شهر طی 7 سال گذشته در محاصره نیروهای انصارالله ( حوثی ها ) قرار دارد.
به دنبال درخواست ائتلاف عربی به فرماندهی عربستان، شرکت هواپیمایی مصر در مارس 2015 به طور رسمی اعلام کرد: این شرکت پروازهای خود را به صنعا تا اطلاع بعدی متوقف میکند.
سعودیها با متهم کردن انصارالله به بهره برداری نظامی از فرودگاه صنعا، اجازه ندادند از اوت 2016 هیچ هواپیمایی در این فرودگاه نشست و برخاست کند.
اعتراف مقام سومالی برای اعزام 5هزار نظامی به اریتره
رئیس جمهور سابق سومالی در مراسم واگذاری وظایف خود به رئیس جمهور جدید این کشور برای اولین بار اعتراف کرد که طی حکومتش 5 هزار نظامی را برای آموزش به ارتیره اعزام کرده است.
به نوشته روزنامه «سومالی جدید » چاپ موگادیشو ، در این مراسم « محمد عبدالله فرماجو» گفت: در زمانی که ریاست جمهوری کشور را به عهده داشتم، 5 هزار نظامی را برای گذاردن دوره آموزش به ارتیره اعزام کردم و این بزرگترین گروه نظامی سومالی است که برای آموزش دیدن به خارج از کشور اعزام شده است.
رئیس جمهور سابق سومالی با بیان اینکه آموزش نظامیان مزبور سال گذشته به پایان رسید، اظهار داشت: به منظور دوری از تاثیرگذاری آنان بر شرایط سیاسی و انتخابات کشور بازگشت نظامیان مزبور به سومالی به تاخیر افتاد.
این روزنامه نوشت: دولت سومالی نظامیانی را برای آموزش دیدن به خارج از کشور اعزام کرده است اما آموزش نظامیان سومالیایی در ارتیره با دیگر کشورهای جهان فرق میکند چرا که برنامه آموزشی آنان مخفی است و نظارت بر آن به عهده سازمان اطلاعات و امنیت ملی سومالی ( NTSA) است.
سازمان ملل سال گذشته میلادی گزارشی منتشر و اعلام کرد: نظامیان سومالیایی در جنگ تیگرای ( ایالتی در شمال اتیوپی ) شرکت دارند . این گزارش، خانواده نظامیان سومالی را نگران کرد و آنها بارها در مودگادیشو تظاهرات برپا کردند و خواستار روشن شدن سرنوشت فرزندانشان شدند.
پارلمان فدرال سومالی هفته گذشته با 214 رای مثبت « شیخ حسن محمود» را به عنوان دهمین رئیس جمهور این کشور انتخاب کرد.