به گزارش ذاکرنیوز به نقل از روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان، بیمارستانهای آلمان نسبت به افزایش تنگناها و کمبودها در داروهای مهمی مانند آنتیبیوتیکها، داروهای سرطان و داروهای اورژانسی برای حملات قلبی و سکته هشدار میدهند.
جرالد گاس، مدیر عامل انجمن بیمارستانهای آلمان (DKG) در این باره گفت: تنگناهای تحویل روزافزون به صورت فزاینده ای باعث ایجاد مشکلات بزرگ حتی در بیمارستانها می شود.
به گفته وی 40 درصد از تنگناهای تحویل که در سه ماهه سوم سال 2022 به مؤسسه فدرال دارو گزارش شد، بیمارستان ها را تحت تأثیر قرار داد.
بزرگترین چالش با تنگناهای عرضه برای داروهای اورژانسی مانند ماده فعال آلتپلاز از آوریل سال جاری بود. این ماده به عنوان یک اقدام نجات دهنده به عنوان مثال پس از حمله قلبی و سکته مغزی استفاده می شود و جایگزین برای آن یا نادر است و یا اصلا وجود ندارد. با این حال، در موج فعلی بیماری های تنفسی، کمبود برخی داروها مانند آنتی بیوتیک و آموکسی سیلین نیز در آلمان بسیار مشکل ساز است.
دلیل این امر اغلب مشکلات حاد در تولید و همچنین ظرفیت ناکافی تولید و افزایش تقاضا است. در سال جاری میلادی بسیاری از داروهایی که بخشی از مراقبت های اولیه هستند، مانند آنتی بیوتیک های معمولی یا داروهایی که برای درمان سرطان ضروری هستند تحت تاثیر این کمبودها قرار گرفتند.
جرالد گاس همچنین گفت: در حال حاضر ما با پاراستامول و تب برها حاوی ایبوپروفن برای کودکان مشکل داریم. وی گفت که این نه تنها پزشکان در مطب ها را تحت تأثیر قرار میدهد، بلکه بیمارستانها و به ویژه بخشهای بسیار شلوغ کودکان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد.
روزنامه تاگس سایتونگ آلمان هم در مطلبی نوشت: وقتی دولت آلمان با مشکلات فعلی تحویل دارو مقابله می کند، باید فراتر از قفسه داروخانه های آلمان فکر کند. زیرا بسیاری از مردم در سراسر جهان فقط به دارو دسترسی محدودی دارند و این تنها به دلیل فقر نیست و تقصیر در سیستم بهداشت جهانی است.
در ادامه این گزارش آمده است: در آلمان، تنگناهای فعلی تحویل، به عنوان مثال برای داروهای تب بر برای کودکان، غیرعادی است. مردم اینجا به این واقعیت عادت کرده اند که همه چیز همیشه و در واقع بلافاصله در دسترس است .
در این میان تنها چند تولیدکننده بین المللی مسئول این امر هستند. برای کمبود پاراستامول یا ایبوپروفن، اروپا تا حد زیادی به چین یا هند وابسته است که تولید در آنجا ارزانتر است. در آلمان، قانون تدارکات عمومی فعلی، شرکت های بیمه سلامت را مجبور می کند که داروها را تا حد امکان ارزان خریداری کنند. اما اگر در تولید آنجا مشکلی پیش بیاید، این مشکلات به آلمان هم منتقل می شود.
با توجه به موج کنونی سرماخوردگی در آلمان تقاضا برای داروهای تب بر به ویژه زیاد است. از طرفی داروها برای کودکان در حال حاضر کمیاب شده است. بنابراین انجمن پزشکان اطفال از دولت میخواهد که سریعاً اقدام کند.
انجمن حرفهای پزشکان اطفال از دولت فدرال آلمان میخواهد که در کوتاهمدت مداخله کند، زیرا مشکلات کمبود دارو برای کودکان از جمله شربتهای تب بر در کشور وجود دارد.
در واکنش به این مسئله دولت فدرال آلمان می خواهد قانون تدارکات را تغییر دهد. سخنگوی وزارت بهداشت آلمان در اواخر نوامبر گفت که هدف این است که زنجیره تامین را گسترش دهیم تا وابستگی به تک تک تولیدکنندگان کاهش یابد. به گفته وی با وجود ابزارهای موجود برای آماده سازی جایگزین در صورت تنگناها، وضعیت رضایت بخش نیست. وزیر بهداشت آلمان اخیرا در مصاحبه ای گفته بود که شرکت های بیمه سلامت دیگر نباید مجبور شوند داروها و مواد موثره را از جایی که ارزان ترین هستند بخرند.
این تنگناها برای داروخانه ها آزاردهنده است، زیرا آنها باید جایگزین هایی برای داروها برای بیماران بیابند یا گاهی مجبورند خودشان آنها را تولید کنند که این زمان بر و گران است.
گابریله رجینا اووروینینگ، رئیس اتحادیه فدرال انجمنهای داروسازان آلمان (ABDA) خواستار پرداخت هزینه اضافی شده و گفت: داروخانهها برای مدیریت تنگناهای عرضه نیاز فوری به بودجه دارند تا بتوانند با هزینههای بالای دارو کنار بیایند. وی تاکید کرد: در میان مدت و بلند مدت، ما به ظرفیت بیشتری برای تولید داروهای مهم مانند آنتی بیوتیک ها در اروپا نیاز داریم.
بیمارستانهای کودکان آلمان هم در بسیاری از مناطق آلمان دچار محدودیت هایی شدهاند.
فیشباخ که رئیس انجمن حرفه ای پزشکان اطفال (BVKJ) است با توجه به شلوغی مراکز درمانی و کلینیک های کودکان به دلیل بیماری های تنفسی اخیرا به روزنامه نویه اوزبا بروکر سایتونگ گفت: ما در وضعیت خطرناکی برای کودکان به خصوص برای نوزادان هستیم و ممکن است شرایط بدتر هم شود، زیرا معمولاً در ابتدای دسامبر ما فقط در آغاز فصل سرد هستیم. بنابراین اوج موج عفونت ها هنوز پیش روی ماست.
بسیاری از مطب ها و بخش های کودکان در حال حاضر در آلمان به شدت شلوغ هستند. کارشناسان از موج عظیمی از عفونتهای ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) خبر میدهند که میتواند برای نوزادان خطرناک باشد.
انجمن حمایت از کودکان آلمان با توجه به کمبودها و محدودیتهای شدید کلینیکهای کودکان در این کشور خواستار برنامه اضطراری فوری مالی برای بهبود شرایط این مراکز درمانی شده است.