به گزارش ذاکرنیوز ، علی رحمانی امروز در جلسه شورای راهبری مدیریت استان قزوین که در استانداری قزوین برگزار شد، اظهار داشت: حدود دو سال است که از دستگاههای اجرایی استان قزوین خواسته شده که برنامههای ارتقای بهرهوری خود را ارائه دهند، اما شاهد بودیم که هیچ اتفاق نیفتاد. البته برخی دستگاهها برنامه بهرهوری در سطح ملی دارند که وزارت برنامه بهرهوری آنها را ارائه دادهاند.
رشد 3 درصدی بهرهوری در استان قزوین هدفگذاری شد
رحمانی اضافه کرد: به تازگی رسیدن به رشد نرخ بهرهوری سه درصدی در مجموعه دستگاههای اجرایی استان قزوین هدفگذاری شده است که برای تحقق این میزان از رشد به سرمایهگذاری جدید نیاز نداریم. بنابراین با همین وضعیت امکانات موجود دستگاهها میتوانند با پر کردن ظرفیتهای خالی خود به این رشد 3 درصدی دست پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در قانون بودجه 1401 رشد اقتصادی هشت درصدی برای استان قزوین هدفگذاری شده بود، ادامه داد: بخشی از این رشد اقتصادی باید از ناحیه بهرهوری تأمین شود. یک مطالعه کلی برای ارتقای بهرهوری در بخشهای مختلف استان قزوین انجام شده و قصد داریم این مطالعه کلی را با برنامههای جزئی دستگاهها اقدام کرده و به برنامه جامع بهرهوری استان برسیم.
معاون اقتصادی و توسعه منطقهای استاندار قزوین با بیان اینکه در بخشهای صنعت و کشاورزی ارتقای بهرهوری به عملکرد بخش خصوصی بستگی دارد، گفت: یعنی در سازمانهای صمت و جهاد کشاورزی به دنبال ارتقای بهرهوری کارکنان این دستگاهها نیستیم و انتظار از این دو دستگاه این است که بهرهوری کل بخش صنعت و کشاورزی استان را ارتقا دهند که البته کار سخت و پیچیدهای است.
رحمانی تصریح کرد: متأسفانه دستگاههایی که وزارتخانههای آنها برای طرح ارتقای بهرهوری تعریف کردهاند، روی برنامههای کاری خود در این حوزه تسلط ندارند. ضمن اینکه قرار است طرحهای وزارتخانهای برای ارتقا بهرهوری بر مبنای اقتضائات و شرایط استان قزوین تغییر کند که این تغییرات را دستگاهها باید به سرعت مشخص کنند تا در این شورا مصوب شود. با این حال هنوز بازخوردی از این طرحهای وزارتخانهای به دست ما نرسیده است.
وی با انتقاد از پایین بودن نرخ بهرهوری در حوزه تولید و زیرساختهای حوزه صنعت استان قزوین ادامه داد: برای مثال در شهرکهای صنعتی قزوین تسهیلات و زمین به سرمایهگذار دادیم، اما هنوز واحد تولیدی ایجاد نشده است. یعنی با دادن تسهیلات بخشی از تورم را ایجاد کردیم، اما هنوز به تولید نرسیدیم. ضمن اینکه صنایعی داریم که با حداکثر ظرفیت کار نمیکنند.
رحمانی تصریح کرد: در حوزه صنعت به دنبال ایجاد بهرهوری بدون سرمایهگذاری جدید و از طریق فعال کردن ظرفیتهای راکد هستیم و باید نسبت سرمایهگذاری به تولید را به 1.2 برسانیم. یعنی به ازای 1.2 ریال سرمایهگذاری باید یک ریال تولید کنیم.
نیمی از پستهای اداری در ادارهکل کار استان قزوین خالی ماند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین هم در این جلسه با اشاره به بحران بهرهوری نیروی انسانی در دستگاههای اجرایی استان گفت: در حال حاضر تعدادی از کارمندان ما در ادارهکل تعاون و کار به خاطر حقوق و دستمزد پایین به دستگاههای دیگری مثل دانشگاهها یا سازمان امور زندانها منتقل میشوند تا حقوق بیشتری دریافت کنند.
عینالله کشاورز ترک با بیان اینکه دستگاههای اجرایی استان تا سه سال آینده با بحران جدی در حوزه منابع انسانی مواجه میشوند، افزود: در حال حاضر در ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین 170 پست اداری داریم که برای 88 پست نیروی انسانی نداریم. بنابراین برای نیمی از پستهای این ادارهکل نیروی انسانی و کارمند نداریم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش زیادی از نیروهای ما در سالهای آینده بازنشسته میشوند، در این حوزه بحران جدی داریم. ضمن اینکه بعضی از پستها مانند نهاد بازرسی بسیارتخصصی هستند که یک نیروی انسانی باید چند سال کار کند تا به آن کیفیت مناسب برسد.
نرخ بهرهوری آب کشاورزی و صنعت در استان قزوین پایین است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین از تدوین برنامه جامع بهرهوری این نهاد و ارسال آن به سازمان برنامهریزی خبر داد و گفت: بحث اصلی ما در حوزه بهرهوری ارتقای نرخ بهرهوری آب در استان قزوین است که در این زمینه شاهد راهاندازی بازار آب در استان قزوین هستیم و انتظار داریم تا پیش از پایان سال جاری بازار آب افتتاح شود.
منصور ستوده تصریح کرد: در حال حاضر نرخ بهرهوری آب مورد استفاده در بخش کشاورزی و صنعت به هیچوجه مناسب نیست و باید به این سمت حرکت کنیم که با مصرف آب کمتر تولید بیشتری را در بخش کشاورزی و صنعت رقم بزنیم. به همین خاطر برنامه ما تدوین برنامه تخصصی ارتقای بهرهوری آب در صنعت و کشاورزی استان قزوین است.
به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از تسنیم، در این جلسه کلیات برنامه جامع ارتقای بهرهوری استان قزوین با آرای موافق مدیران دستگاههای اجرایی به تصویب رسید و قرار شد که برای تدوین نهایی این برنامه جامع دستگاهها نظرات خود را به دبیرخانه ستاد بهرهوری استان ارائه دهند.