نیویورک‌تایمز: بایدن فشارها بر کوبا را افزایش داده است

با روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس جمهوری آمریکا این امید در دل بسیاری از کوبایی‌ها روشن شد که به روزهای خوب دوران اوباما برمی‌گردند اما بایدن در عوض فشارها بر این کشور آمریکای لاتین را تشدید کرده است.

به گزارش ذاکرنیوز، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا موضعی سختگیرانه‌تر در قبال کوبا حتی از دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق وضع کرده است.


پس از آنکه مردم کوبا در محکومیت دولتشان به خیابان‌ها ریخته و علیه آن بابت کمبود مواد غذایی و داروها در میان پاندمی کرونا اعتراض کردند، این کشور به بحران سیاست خارجی برای دولت بایدن تبدیل شد. البته این اعتراضات گسترده در کوبا با سرکوب شدید مخالفان همراه شد.


کاخ سفید تحریم‌های جدیدی علیه مقام‌های کوبایی در روزهای اخیر وضع کرده که علتش سرکوب و دستگیری صدها تن از معترضانی است که در شهرهای مختلف این کشور دست به اعتراض و راهپیمایی زدند. بایدن همچنین از کارشناسان دولتش خواست تا طرح‌هایی را برای گسترش دسترسی اینترنت به صورت یکجانبه برای کوبا در نظر بگیرند و نسبت به افزایش حمایت‌ها از مخالفان دولت هاوانا متعهد شد.


بایدن در دیدار اخیر با کوبایی‌های ساکن آمریکا در کاخ سفید همچنین گفت: ما فریاد آزادی خواهی را که از این کشور برمی‌خیزد، می‌شنویم. ما دولت کوبا را مسئول این سرکوب‌ها می‌دانیم.


برای بسیاری از کوبایی‌ها که انتخاب و روی کار آمدن یک رئیس جمهوری دموکرات را امیدی برای بازگشت به روابط عادی می‌دیدند، این تحریم‌ها و رویکرد متفاوت بایدن، مایه نگرانی شده است.


مانوئل بارسیا پاز، یکی از اندیشمندان کویایی در انگلیس گفت: ماه گذشته واقعا ماه سختی برای من و بسیاری دیگر از کوبایی‌ها بود. ما حتی نمی‌توانیم برای والدین و خانواده‌هایمان در کوبا پول بفرستیم.


باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در پایان ۲۰۱۴ راهی را پیش گرفت که در نتیجه آن، روابط با کوبا تا حدی بهتر شد و مذاکرات مخفیانه برای یک تبادل زندانی صورت گرفت. وی همچنین این استدلال را داشت که این روند سفر بین دو کشور و سرمایه گذاری در بخش نوپای خصوصی در کوبا بهترین فرصت برای تقویت اقتصاد و چالش‌های سیاسی در این کشور نسبت به سیاست تغیر رژیمی است که واشنگتن از دهه ۶۰ میلادی پیگیر آن بوده است.


این درحالیست که این تنش‌های اخیر بین واشنگتن و هاوانا در برهه‌ای از زمان رخ داده که ایالات متحده کارمندان کمی در سفارتش در هاوانا دارد. بسیاری از دیپلمات‌های آمریکایی در ۲۰۱۷ و در پی بروز و شیوع یک بیماری ناشناخته که بسیاری از دیپلمات‌ها را بیمار کرد، از این کشور خارج شدند.


رهبران کوبایی، عامل محرومیت‌ها و محدودیت‌ها شامل نبود دارو و مواد غذایی در کشور را محاصره اقتصادی از سوی آمریکا می‌دانند.


انتهای پیام

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار