نگرانی ناتو از کاهش ذخایر مهمات نظامی اعضا در جریان جنگ اوکراین

با توجه به استفاده بالای تسلیحات و مهمات در جنگ اوکراین و نیاز این کشور به کمک‌های تسلیحاتی روزافزون غربی ائتلاف نظامی ناتو نگران کاهش ذخایر مهمات اعضا این تشکل است.

 به گزارش ذاکرنیوز ، روزنامه اتریشی "کوریر" در مطلبی نوشت: تا 10000 گلوله در روز تعداد گلوله‌ای است که اوکراین در این جنگ روزانه شلیک می کند و حالا ائتلاف نظامی غربی با توجه به کاهش ذخایر مهمات در انبارهای کشورهای ناتو نگران است. بر اساس اطلاعات روز دوشنبه از محافل دیپلماتیک، پیش بینی می شود این موضوع در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو این ائتلاف در روزهای سه شنبه و چهارشنبه مورد بررسی قرار گیرد. حتی در این شرایط ایالات متحده هم نمی تواند به تامین منابع کافی نزدیک شود.

به گفته محافل امنیتی، آلمان به تنهایی 20 میلیارد یورو در مقایسه با الزامات ناتو فاصله دارد. ذخایر مهمات توپخانه آلمان به حدی کاهش یافته است که این کشور دیگر حتی الزامات دفاع از خود را نمی تواند برآورده نمی کند. سیستم‌های تسلیحاتی آلمانی تانک‌های ضدهوایی گپارد ذخایر آلمان را در طول استقرار خود در اوکراین تقریباً به طور کامل تخلیه کردند. تولید کننده تسلیحات Rheinmetall در حال حاضر در حال برنامه ریزی برای ایجاد یک کارخانه جدید در آلمان است.

یک دیپلمات اروپایی در این باره به رویترز گفت: اگر اروپا مجبور شود با روسیه بجنگد، مهمات برخی کشورها در عرض چند روز تمام خواهد شد . یکی از نمایندگان ناتو که نخواست نامش فاش شود، گفت که به همین دلیل است که ائتلاف در حال حاضر در حال بررسی این مسئله است.

برای تمام کشورهای عضو ناتو در تهیه مهمات اهداف فردی وجود دارد که تا حد زیادی حتی قبل از جنگ روسیه علیه اوکراین محقق نشده بود. در طول جنگ، این سهام اکنون بیشتر کاهش یافته است. بنابراین انتظار می رود که ائتلاف ناتو اکنون بخواهد اهداف ارتقاء تسلیحات را افزایش دهد.

"ماری اگنس استراک زیمرمان"، رئیس کمیته دفاعی در پارلمان آلمان گفت: سال گذشته دوران از دست رفته ای بود. وی تاکید کرد: مستقیماً با تصمیم دولت فدرال آلمان برای تأمین تانک ضد هوایی گپارد یا هویتزرهای خود کششی 2000 از سهام ارتش آلمان به اوکراین، باید فوراً سفارش های جایگزین انجام می شد.. در ابتدا هیچ اظهارنظری از سوی وزارت دفاع در برلین وجود نداشت.

در ادامه این گزارش آمده است: اینکه هنوز چه مقدار مهمات در انبارهای کشورهای ناتو وجود دارد کاملا محرمانه است. به گفته مقامات ناتو، بزرگترین شکست ها و کسری ها درباره سیستم دفاع هوایی چیتا و پاتریوت است که به طور گسترده توسط نیروهای مسلح اوکراین استفاده می شود.

در این شرایط "ینس استولتنبرگ"، دبیرکل ناتو از کشورهای عضو خواسته است تا تحویل سلاح و مهمات به اوکراین را تسریع بخشند. وی روز گذشته در بروکسل کمی قبل از نشست وزرای دفاع این ائتلاف گفت: روشن است که ما در یک مسابقه لجستیکی هستیم. قبل از اینکه روسیه بتواند ابتکار عمل در میدان جنگ را به دست آورد، مهمات، سوخت و قطعات یدکی بیشتری باید به اوکراین برسد. وی تاکید کرد: حدود یک سال پس از تهاجم، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، خود را برای صلح آماده نمی کند، اما حملات جدیدی را آغاز می کند.

استولتنبرگ در رابطه با وضعیت ائتلاف اعتراف کرد که تحویل تسلیحات به اوکراین مشکلاتی را ایجاد می کند. به گفته این مقام نروژی، مصرف عظیم مهمات در اوکراین ذخایر اتحاد را از بین می برد زیرا این به طور قابل توجهی بالاتر از میزان تولید است. وی تاکید کرد که به عنوان مثال، اخیراً زمان انتظار برای سفارش مهمات کالیبر بزرگ از 12 ماه به 28 ماه افزایش یافته است.

بنابراین از دیدگاه "استولتنبرگ"، هدف باید افزایش تولید در سریع ترین زمان ممکن باشد . وی گفت: این امر برای ادامه حمایت از اوکراین و در عین حال حفاظت از هر وجب از خاک متحدین ضروری است . وی تاکید کرد که به عنوان مثال، ناتو اکنون اهداف ذخایر مهمات را از طریق فرآیند برنامه ریزی دفاعی افزایش خواهد داد.

به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری رویترز با توجه به مصرف زیاد مهمات در جریان جنگ در اوکراین ناتو می‌خواهد در داخل افزایش ذخایر مهمات را ترویج کند. رویترز به نقل از یک دیپلمات ناتو گزارش می دهد که این ائتلاف غربی فهرستی از ذخایر موجود را تهیه کرده است.

ممکن است در نشست ناتو در ماه جولای افزایش ذخایر مهمات تصمیم گیری شود. با این حال، اولین توافقات در مورد افزایش ذخایر بین کشورهای عضو می‌تواند در نشست وزرای دفاع این هفته در بروکسل حاصل شود. بزرگ‌ترین شکاف‌ها در مهمات توپخانه 155 میلی‌متری، موشک‌های سیستم‌های ضدهوایی و پرتاب‌کننده‌های موشک متعدد و انواع موشک‌هایی است که در حال حاضر به‌شدت در اوکراین بدون اینکه جایگزین‌های کافی برای آن تولید شود، استفاده می‌شوند.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار