به گزارش ذاکرنیوز، ۳۰ اردیبهشتماه با حضور وزیر راه و شهرسازی، مرکز تحقیقات و آزمایشگاه جامع قیر و آسفالت که شامل بخشهای تخصصی قیر، آسفالت و بتن است، در دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح شد.
با انتقال تجهیزات آزمایشگاهی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به دانشگاه صنعتی اصفهان و استقرار آنها در این مجموعه، خدمات آزمایشگاهی، آموزشی و پژوهشی در این دانشگاه انجام و زمینهی بهرهگیری از ظرفیتهای علمی دانشگاه صنعتی اصفهان به منظور پوشش منطقه جنوب کشور فراهم میشود.
معرفی برگزیدگان پنجمین کنفرانس اینترنت اشیاء
پنجمین کنفرانس بینالمللی «اینترنت اشیاء و کاربردها» با محورهای «فناوریهای مرتبط با اینترنت اشیا»، «سرویسها و کاربردهای اینترنت اشیاء»، «اینترنت اشیا و رایانش»، «اینترنت اشیا و علوم دادهها»، «امنیت اینترنت اشیا و حریم خصوصی»، «شهر هوشمند» و «اینترنت اشیاء صنعتی» با پنج سخنرانی کلیدی و شش نشست ارائه مقاله و یک میزگرد به مدت دو روز برگزار شد.
۱۴۶ مقاله به دبیرخانه پنجمین دوره کنفرانس ارسال شد که ۵۳ مقاله پس از نظر کمیته داوری پذیرش شدند.
انتخاب رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان
طی حکمی از سوی رئیس جهاد دانشگاهی کشور، مهدی ژیانپور بهعنوان رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان منصوب شد. مهدی ژیانپور دانشآموخته دکتری جامعه شناسی دانشگاه اصفهان است.
وی پیش از این نیز بهعنوان معاون پژوهشی و سرپرست جهاد دانشگاهی واحد اصفهان فعالیت داشت.
استاد ریاضی دانشگاه اصفهان جایزه مریم میرزاخانی را کسب کرد
جایزه مریم میرزاخانی از سوی انجمن ریاضی ایران به ملیحه یوسفزاده، استاد آمار و ریاضی دانشگاه اصفهان اهدا شد.
این جایزه بهمنظور تشویق و ایجاد انگیزه در بانوان ریاضیدان کشور و به افتخار اقدامات پژوهشی زنده یاد مریم میرزاخانی، نخستین بانوی برنده جایزه فیلدز در جهان به بانوان ریاضیدان که کارهای پژوهشی ارزشمند داشته باشند اهدا میشود.
برگزاری کنفرانس سالانه فیزیک ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان
انجمن فیزیک ایران با همکاری دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان، کنفرانس سالانه فیزیک ایران را، از اول تا چهارم شهریورماه بهصورت برخط برگزار کرد.
در این کنفرانس، سخنرانیهای عمومی و تخصصی در حوزه های مختلف از جمله فیزیک ذرات بنیادی و میدانها، فیزیک هستهای، فیزیک اتمی و مولکولی، الکترومغناطیس، اپتیک، آکوستیک، انتقال گرما، مکانیککلاسیک و دینامیک شارهها، فیزیک گازها، پلاسماها و تخلیههای الکتریکی، ماده چگال، فیزیک میانرشتهای و حوزههایی از علم و فناوری که با آن مرتبط هستند و همچنین نجوم و اخترفیزیک ارائه شد.
کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر در کاشان
پنجمین کنفرانس بینالمللی بازشناسی الگو و تحلیل تصویر به میزبانی دانشگاه کاشان به مدت دو روز بهصورت برخط برگزار و مقالات علمی در حوزه بازشناسی الگو و تحلیل تصویر از سراسر جهان ارائه شد.
درخشش محققان اصفهانی در هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد
برگزیدگان هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی معرفی و از آنها تجلیل به عمل آمد. در میان برگزیدگان، محققانی از واحدهای نجفآباد، اصفهان و خمینیشهر انتخاب شدند.
دانشگاه اصفهان میزبان جشنواره علمی و فرهنگی اصفهان _ سنپترزبورگ
دانشگاه اصفهان با همکاری دانشگاه سن پترزبورگ، شهرداری اصفهان، کنسولگری روسیه در اصفهان، استانداری شهر سن پترزبورگ، باشگاه سپاهان اصفهان و بخش خصوصی اقدام به برگزاری اولین جشنواره علمی فرهنگی اصفهان-سن پترزبورگ کرد.
این برنامه در روزهای یکم و دوم تیرماه در قالب سخنرانیهای مسئولان شهری و دانشگاهی، وبینار خواهرخواندگی، نمایشگاه عکس سن پترزبورگ، نمایش فیلم و فعالیتهای دیگر به منظور توسعه روابط خواهر خواندگی برگزار شد.
از جمله برنامههای دیگری که در این دو روز اجرا شد، افتتاح میز سن پترزبورگ در اصفهان و افتتاح مرکز روسی "روسکی میر" در دانشگاه اصفهان با هدف آموزش زبان روسی در دانشگاه و جامعه است.
برگزاری کنگره «استان اصفهان و توسعه ملی چالشها» در اصفهان
نخستین کنگره استان اصفهان و توسعه ملی چالشها و فرصتهای پیش رو در تاریخ ۲۲ تا ۲۴ تیر به صورت غیرحضوری در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
نقش استان اصفهان در توسعه علمی کشور، توسعه صنعتی و فناوری، مدیریت کشور، هنر، پیشبرد فرهنگ دینی، توسعه بهداشت، سلامت و درمان در کشور، رویدادهای اجتماعی ایران زمین، توسعه گردشگری، عمران و آبادانی کشور، شبکه سازی اجتماعی در کشور، توسعه خدمات، کنترل بحرانهای ملی و ورزشی، مدیریت منابع و توسعه کشاورزی و منابع طبیعی از محورهای پیشنهادی این کنگره بود.
اساتید دانشگاههای اصفهان در میان سرآمدان علمی کشور در سال ۱۴۰۰
فهرست سرآمدان علمی کشور در سال ۱۴۰۰ از میان ۴۲ دانشگاه کشور انتخاب شدند که اساتید دانشگاههای اصفهان، صنعتی اصفهان و کاشان در میان ۱۰۰ سرآمد علمی کشور قرار گرفتند.
در ارزیابی انتخاب سرآمدان علمی سال ۱۴۰۰، داود میرزائی، دانشیار گروه ریاضی کاربردی و علوم کامپیوتر دانشگاه اصفهان در گروه سرآمدان علمی جوان، امیر رزمجو، دانشیار گروه زیست فناری دانشگاه اصفهان در گروه الف و مسعود صلواتی نیاسر، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان در گروه الف، فهرست سرآمدان علمی سال ۱۴۰۰ کشور قرار گرفته اند. از دانشگاه صنعتی اصفهان نیز یک استاد در گروه الف، و دو استاد در گروه ب، در فهرست سرآمدان علمی سال ۱۴۰۰ کشور انتخاب شدند.
دانشگاه اصفهان میزبان رویداد ملی استارتاپ کارآفرینی اجتماعی
دومین رویداد ملی استارتاپی کارآفرینی اجتماعی با محوریت پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و طلاق به میزبانی دانشگاه اصفهان، ۱۲ تا ۱۶ تیرماه برگزار شد.
محورهای رویداد شامل مهارت های اجتماعی فرهنگی قبل و بعد از ازدواج، مهارت های کنترل خشم و تاثیر آن بر طلاق، تاثیرات اعتیاد و مواد مخدر صنعتی بر طلاق و تکدی گری، حاشیه نشینی و کودکان کار ماهواره، فضای مجازی و بازی های رایانه ای و طلاق اختصاص یافت.
امضای تفاهم همکاری مطالعات ژئوفیزیک هوابرد در اصفهان
هدف از این تفاهمنامه سه جانبه که در فولاد مبارکه به امضا رسید، پیشبرد موثر اکتشاف ذخایر معدنی و شناسایی ذخایر معدنی به ویژه آهن و منگنز در مناطق مستعد که قبلا اکتشاف سیستماتیک و مطالعات ژئوفیزیک هوابرد در آن انجام نشده، عنوان شده است که این امر منجر به توسعه فعالیتهای بخش معدن و ایجاد بستر مناسب برای اشتغال و سرمایهگذاری در حوزه معدن میشود.
ورزشگاه ولایت دانشگاه اصفهان افتتاح شد
سالن ورزشی چند منظوره ورزشگاه ولایت دانشگاه اصفهان با حضور محمدباقر نوبخت، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افتتاح شد.
این سالن با زیربنای ۷هزار متر مربع و هزینه حدود ۳۳ میلیارد تومان، شامل سالن اصلی حدود ۳۵۰۰ متر مربع و سالن جانبی شامل سالنهای پینگ پنگ، بدنسازی، بولینگ، تیراندازی، بیلیارد و فضای خدماتی و مشترک است.
افتتاح ساختمان اندیشه ۲ در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان
ساختمان اندیشه و مرکز رشد دانشگاه صنعتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جهت استقرار شرکتها و مؤسسات فناور و دانشبنیان با زیربنای ۳۵۰۰ متر مربع با اعتباری بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان احداث شده است.
افتتاح مرکز نوآوری اسنوا تک
مرکز نوآوری اسنوا تک در ناحیه نوآوری دانشگاه اصفهان با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افتتاح شد. همچنین سورنا ستاری از دو مرکز تی دی سی و مرکز سی دی سی دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه اصفهان بازدید کرد.
پروژه گسترش آزمایشگاه مرکزی دانشگاه اصفهان افتتاح شد
توسعه با زیربنای ۷۰۰ متر مربع و هزینه ۳۵ میلیارد ریال توسط شرکت رهاگستر چهلستون و تحت نظارت دفتر فنی طرح های عمرانی دانشگاه اصفهان به مدت شش ماه اجرا و احداث شد که شامل شش آزمایشگاه جامع، دفتر کارشناسان و ریاست است که توسط یک راهروی ارتباطی به آزمایشگاه قبلی متصل شده است.
راهاندازی نخستین آزمایشگاه میکرو- نانو حباب کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان
برای نخستین بار در کشور، آزمایشگاه میکرو– نانو حباب با حمایت دانشگاه صنعتی اصفهان و مشارکت شرکت رویشی دانش بنیان "دانتک" در مرکز نوآوری و تجاری سازی فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی و راه اندازی شد.
این واحد فناور با ایده محوری استفاده از تولید انبوه حبابهای ریز در مقیاس صنعتی، به صنایع مختلف از جمله نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع غذایی، کشاورزی، معدن، فرآیند و مهندسی شیمی، نساجی و شیلات خدمات فنی و تخصصی ارائه میکند.
درخشش دانشجویان اصفهانی در بیست و پنجمین المپیاد علمی دانشجویی کشور
امسال، ۹ نفر از دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان در گروه های مختلف آموزشی توانستند رتبه های برتر این المپیاد را به خود اختصاص دهند. ۲۰ دانشجوی دانشگاه اصفهان نیز، در گروه های مختلف این دوره خوش درخشیند.
سی و ششمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه اصفهان
سی وششمین جشنواره قرآن و عترت دانشجویان دانشگاه اصفهان در ۹ بخش آوایی، معارفی، پژوهشی، فناوری، ادبی، هنری، نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه و نوآفرینی قرآنی است که هر بخش چند زیرشاخه دارد، ارائه شد.
کسب رتبه سوم جهانی مسابقه پوستر تحلیل داده توسط دانشجویان آمار دانشگاه اصفهان
مقاله گروهی از دانشجویان دانشکده ریاضی و آمار دانشگاه اصفهان با عنوان «تأثیر ماساژ بر رشد نوزادان کم وزن هنگام تولد» رتبه سوم مسابقه جهانی پوستر تحلیل داده و سواد آماری در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ را کسب کرد.
پژوهش «تأثیر ماساژ بر رشد نوزادان کموزن» توسط ندا حاتمیان، فاطمه یزدانی، مریم غیابی، زهرا فروغی و زهرا ملکزاده به سرپرستی دکتر نصرالله ایران پناه در زمستان سال ۱۳۹۹ در بخش علوم زیستی مسابقه پوستر تحلیل داده و سواد آماری انجمن آمار ایران ارائه شد.
کنگره «استان اصفهان و توسعه ملی»
نخستین کنگره «استان اصفهان و توسعه ملی، فرصتها و چالشهای پیشرو» به مدت سه روز در تاریخ ۲۲ تا ۲۴ تیر ماه بهصورت مجازی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد که در آن، ۳۲ نشست تخصصی با مشارکت ۲۱۰ سخنران برگزار و ۱۷۰ مقاله ارائه شد.
تخلیه ساختمانهای شاخص پژوه در دانشگاه اصفهان
پس از گذشت بیش از پنج سال از طرح دعاوی مختلف قضائی و اداری بین شاخص پژوه و دانشگاه اصفهان، نهایتاً با صدور حکم قضایی، در تاریخ ۱۹ تیرماه ۱۴۰۰، رای داوری خروج شاخص پژوه از دانشگاه اصفهان، توسط ضابطان قضایی اجرا شد.
راهاندازی نخستین آزمایشگاه نسل چهارم هوشمندسازی کشور در دانشگاه صنعتی اصفهان
تفاهمنامه راهاندازی و تجهیز نخستین آزمایشگاه صنعت ۴.۰ در کشور میان شرکت فولاد مبارکه، دانشگاه صنعتی اصفهان و شرکت ایریسا و با حمایت ویژه شرکت فولاد مبارکه به امضا رسید.
برگزاری نخستین جایزه فناوری «مرحوم دکتر مهدی برنجکوب در صنعت افتا»
به منظور زنده نگه داشتن نام و تجلیل از مقام استاد مرحوم دکتر مهدی برنجکوب و ادامه راه پر خیر و برکت وی در توسعه هر چه بیشتر صنعت امنیت کشور، رویداد سالیانه اعطای «جایزه فناوری مرحوم دکتر مهدی برنجکوب در صنعت افتا» برنامه ریزی شد.
در این رویداد، دستاوردهای نوآورانه دانشگاهیان و فناوران صنعت افتای کشور در قالب تیم ها و شرکت های نوپای فناور (استارتاپ) مورد ارزیابی قرار گرفته و به تیم یا شرکت برگزیده جایزه اعطا شد.
چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی
از ۷۳ برگزیده چهارمین جشنواره ملی شهر پژوهی و نخستین جشنواره فن پژوهی شهری با شعار «اصفهان، شهری زیست پذیر» تجلیل به عمل آمد.
برگزیدگان در شش قالب مقاله، کتاب، پایان نامه، طرح پژوهشی، محصولات فناورانه و تولیدات رسانه ای و ۱۱ محور معرفی و مورد تقدیر و تجلیل قرار گرفتند که دانشگاههای اصفهان، هنر، آزاد خوراسگان و شهرداری اصفهان بیشترین تعداد اثر را در این جشنواره داشتهاند.
برگزاری سومین کنفرانس بینالمللی گل محمدی در کاشان
سومین کنفرانس بین المللی گل محمدی همراه با کارگاه های آموزشی در حوزه صنعت، بازار و تجارت گیاهان دارویی و معطر به مدت دو روز در پژوهشکده اسانس های طبیعی قمصر در تاریخ ۱۷ تا ۱۸ شهریورماه برگزار شد.
محورهای کنفرانس شامل حوزه های علمی و فنی مرتبط با گل محمدی، از جمله کشت، صنعت، تجارت، فناوری و فراوردهها در هر دو حوزه تحقیقات دانشگاهی و اطلاعات مربوط به صنعت و تجارت بوده و موضوعات عمومی مرتبط با گیاهان دارویی و معطر است.
نخستین جشنواره ملی ترویج نجوم در اصفهان
جشنواره ملی ترویج نجوم ادیب، یادمان پروفسور احمد کیاست پور در اصفهان برگزار شد.
کسب ۷ عنوان برتر کشوری توسط دانشگاه آزاد اسلامی نجفآباد
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد از کسب هفت عنوان برتر کشوری با موضوعات مختلف هنری، ادبی و پژوهشی توسط این واحد دانشگاهی خبر داد.
برگزاری نخستین مدرسه تابستانه شیمی فیزیک در دانشگاه صنعتی اصفهان
نخستین مدرسه تابستانه شیمی فیزیک، ۲۷ و ۲۸ تیرماه به میزبانی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان و به صورت برخط برگزار شد.
این دوره آموزشی با هدف آشنایی دانشجویان با پژوهشها، تحقیقات و فناوریهای نوین، تفکر بین رشتهای و تقویت کار گروهی در اجرای پروژههای علمی پژوهشی برنامه ریزی شد. در این دوره دانشجویان با تحقیقات و پژوهشهای مختلفی که در گروه شیمی، فیزیک این دانشکده انجام می پذیرد نیز آشنا شدند.
افتتاح رصد خانه ملی ایران
رصدخانه ملی ایران همزمان با اتمام ساخت، نصب و آغاز راه اندازی تلسکوپ با حضور حسن روحانی- رییس جمهور و سورنا ستاری- معاون علمی و فناوری ریس جمهور به صورت مجازی در قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان افتتاح شد.
رصد خانه ملی ایران بر روی قله گرگش در حوالی شهرستان کاشان به ارتفاع تقریبی ۳۶۰۰ متر از سطح دریا واقع شده است. این رصدخانه از نظر سایز آینه و کیفیت عکس از ویژگی بالایی برخوردار است و جزء چند سایت برتر جهان محسوب می شود.
تمام اجزا و تجهیزات این تلسکوپ ساخت داخل است و با اجرای این مرکز، ایران جزء یکی از ۱۰ کشور دارای این تجهیزات می شود.
دومین همایش ملی دانش موضوعی-تربیتی (PCK) در آموزش الهیات
دومین همایش ملی دانش موضوعی - تربیتی (PCK) در آموزش الهیات در ۲۴ شهریور ماه به میزبانی دانشگاه فرهنگیان استان اصفهان برگزار شد.
۴ اصفهانی در میان رتبههای برتر کنکور ۱۴۰۰
اسامی نفرات برتر کنکور در پنج گروه آزمایشی بر روی سایت سنجش آموزش کشور قرار گرفت که چهار دانش آموز از استان اصفهان در میان نفرات برتر کنکور ۱۴۰۰ قرار گرفتند.
در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، محمدجواد احمدپور در رتبه هفت کنکور امسال قرار گرفت. در گروه آزمایشی علوم تجربی نیز آوا فاضلی با کسب رتبه نهم از اصفهان در این گروه آزمایشی درخشید.
همچنین در گروه آزمایشی علوم انسانی، محمدجواد مهدیان از شاهین شهر، رتبه سوم را کسب کرد و دانیال منتظری از اصفهان نیز رتبه چهار گروه آزمایشی زبان خارجی را به دست آورد.
برگزاری کنکور در اصفهان
کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه، جمعه و شنبه (۹ تا ۱۲ تیرماه) در استان اصفهان با حضور ۸۲ هزار و ۷۲۳ نفر داوطلب برگزار شد که خانم ها با ۶۰ درصد بیشترین تعداد داوطلب را شامل می شدند.
کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در روزهای چهارشنبه، پنج شنبه و جمعه (۶ تا ۸ مردادماه) همزمان با سراسر کشور، در ۱۳۱ کدرشته در ۱۰ شهر و ۱۷ حوزه امتحانی در استان اصفهان برگزار شد. داوطلبان در ۳۴ کدرشته شناور و روزهای پنج شنبه و جمعه نیز داوطلبان رشته های اصلی با هم به رقابت پرداختند.
سهم استان اصفهان ۴۲ هزار و ۵۱۴ داوطلب بود.
توسعه نرمافزار «طراحی یکپارچه شبکه بهینه ریلی کشور» در دانشگاه صنعتی اصفهان
با انجام این طرح مهم و راهبردی که در راستای مدیریت بهینه مصرف انرژی است، کشور ما شاهد افزایش سهم حمل و نقل سبز ریلی در جابجایی کالا و مسافر خواهد شد. همچنین ارتقای یکپارچگی در برنامهریزی توسعه شبکه ریلی و افزایش بهره وری از ظرفیت های موجود در طول سالهای آینده از دیگر دستاوردهای مهم این طرح کلان ملی است.
دستگاه NMR دانشگاه کاشان آماده ارائه خدمات به مراکز علمی و پژوهشی کشور
دستگاه NMR در دانشگاه کاشان راه اندازی شد.
مشارکت ایران در آزمایشات مهم بخش آشکارساز
دومین گردهمایی همکاری محققان فعال در آزمایش CMS مرکز پژوهشهای هسته ای اروپا ۲۳ شهریورماه بهصورت برخط به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد و گزارشی از دستاوردهای همکاریهای مشترک در طول دو سال گذشته و برنامه فیزیک آزمایشگاه cms سرن ارائه شد.
آزمونهای جامع علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و پیشکارورزی
آزمون پیش کارورزی شهریور برگزار شد.
در آزمون پیش کارورزی تعداد ۱۴۷ نفر، آزمون علوم پایه ۲۰۴نفر، آزمون دندان پزشکی ۱۴۳ نفر و آزمون داروسازی نیز ۱۰۲ نفر شرکت خواهند کرد. همچنین تعداد ۲۱ دانشجوی غیر فارسی زبان نیز در آزمون انگلیسی علوم پایه پزشکی شرکت کردنند.
برگزاری شانزدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخبهایی
برنامه های محتوایی جشنواره قبلی مانند بیست باش، چارسو و برنامه تجربیات موفقیت و شکست با ساختاری جدید در دوره شانزدهم ارائه شد. نمایشگاه مجازی و مشاوره و منتورینگ نیز همانند دوره قبلی ارائه شد.
هجدهمین کنفرانس رمز ایران
در حاشیه مراسم اختتامیه هجدهمین کنفرانس بین المللی انجمن رمز ایران، برگزیدگان رویداد دانش آموزی، برنده جایزه مرحوم دکتر برنجکوب، رساله ها و پایان نامه های برتر و منتخبین مجلات برتر انجمن رمز ایران معرفی شدند.
دانشگاه گیلان، میزبان نوزدهمین کنفرانس رمز ایران شد.
برگزاری بزرگترین مسابقه مدلسازی و بهینهسازی کشور
بزرگترین مسابقه مدل سازی و بهینه سازی کشور (OR Competition) با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان و دانش آموختگان با مسائل واقعی صنعت و نیز به چالش کشیدن مهارتهای آنها در این حوزه به همت دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
مدل سازی و بهینهسازی مجموعه دانش و مهارتهایی است که به تصمیم سازان در اخذ تصمیمات بهینه یاری میرساند. در نتیجه استفاده از این ابزارها، میتوان به اخذ تصمیماتی پرداخت که منجر به استفاده بهینه از منابع، کاهش هزینهها، کاهش مخاطرات و افزایش سود شد.
ثبت طرح تحقیقاتی استاد دانشگاه کاشان در دفتر ثبت اختراعات ایالات متحده
طرح تحقیقاتی دکتر مسعود صلواتی نیاسر، عضو هیات علمی دانشکده شیمی دانشگاه کاشان در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری ایالات متحده آمریکا به ثبت رسید. عنوان این طرح «تولید بنزین با عدد اکتان بالا از میعانات گازی به کمک فن آوری نانو» است.
برگزاری دومین همایش ملی برنامه درسی و اشتغال در دانشگاه اصفهان
این همایش در تاریخ ۱۸،۱۹، ۲۵ و ۲۶ آبان ماه به میزبانی دانشگاه اصفهان به صورت مجازی و برخط برگزار شد.
هدف از برگزاری این همایش، بررسی نقش برنامه¬ های درسی در اشتغال پذیری دانشجویان، رسالت دانشگاه ها در امر اشتغال¬ پذیری، آشنایی با تجارب جهانی در خصوص اشتغال پذیری و کاربرد آموزه های دانشگاهی در دنیای کسب و کار بود.
مسابقه هوش مصنوعی در دانشگاه صنعتی اصفهان
این رویداد با رقابت حدود هزار و یازده نفر در قالب ۷۲ گروه دانشجویی از دانشگاه های سراسر کشور برگزار شد. در پایان چند مرحله رقابت جذاب رایانه ای در مسابقات برنامهنویسی هوش مصنوعی(AiCup) دانشگاه صنعتی اصفهان، نفرات برتر معرفی شدند.
کسب مقام نخست مرکز تحقیقات شیمی رازی دانشگاه آزاد شهرضا در رتبهبندی سامانه علمسنجی
بر اثر بررسی و رتبهبندی سامانه علمسنجی دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات شیمی رازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا موفق شد در میان ۲۳۷ مرکز تحقیقاتی مقام نخست را به خود اختصاص دهد. این رتبهبندی بر اساس تولید علم صورت گرفته که شامل انتشار کتب و مقالات و ثبت اختراعات است.
کسب رتبههای تک رقمی المپیاد علمی دانشجویان توسط دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان
در مرحله نهایی بیست و ششمین المپیاد علمی دانشجویان کشور، ۱۵ دانشجو و دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به کسب رتبههای تک رقمی در رشتههای فنی و مهندسی و علوم پایه شدند.
در مرحله نهایی بیست و ششمین المپیاد علمی دانشجویان کشور، ۱۵ دانشجو و دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به کسب رتبه های تک رقمی در رشته های فنی و مهندسی و علوم پایه شدند.
انتخاب سرپرست دانشگاه اصفهان
طی حکمی از سوی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دکتر حسین هرسیج به عنوان سرپرست دانشگاه اصفهان منصوب شد.
برگزاری همایش بینالمللی بهداشت محیط به میزبانی کاشان
این همایش در آذرماه به میزبانی دانشگاه کاشان برگزارشد. در این همایش بیش از ۴۰ مقاله به عنوان سخنران و بیش از ۱۰۰ مقاله به عنوان پوستر ارائه شد.
انتخاب سرپرست دانشگاه صنعتی اصفهان
دکتر میرمحمدی میبدی دانشآموخته کارشناسی مهندسی کشاورزی(گرایش زراعت) از دانشگاه صنعتی اصفهان، کارشناسی ارشد اصلاح نباتات از دانشگاه تربیت مدرس و دکتری این رشته از دانشگاه لندن است و هم اینک استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان است.
اساتید دانشگاههای استان اصفهان در میان دانشمندان برتر جهان
بر اساس پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد بر روی دادههای اسکوپوس انجام شد، فهرست ۱۰۰ هزار دانشمند پر استناد در تمام رشتهها و نیز دانشمندان دو درصد برتر حوزههای علمی شناسایی و معرفی شد که اساتید بسیاری از استان اصفهان در این فهرست جا دارند.
در این گزارش که در ۱۹ اکتبر ۲۰۲۱ در مجله PLOS به چاپ رسیده است، نام اعضای هیات علمی دانشگاههای استان اصفهان مشاهده میشود.
مشارکت پژوهشگران جهاد دانشگاهی واحد اصفهان در پروژه مشترک ایران و آلمان
این پروژه نخستین پروژه بینالمللی معاونت پژوهشی است که موفق به دریافت حمایت مالی (فاند) موسسه دآآد آلمان شده و تمام هزینههای طرح از جمله هزینه سفر و اقامت تیم پژوهش در کشور آلمان، از محل حمایت مذکور تأمین شده است.
معرفی برگزیدگان مسابقه انتخاب پروژه دانشجویی در حوزه اینترنت اشیاء
دومین دوره مسابقه انتخاب پروژه دانشجویی برتر در حوزه اینترنت اشیاء توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان برگزار و نفرات برتر این مسابقه انتخاب شدند.
در این رویداد دانشجویانی که پروژه کارشناسی آنها در حوزه اینترنت اشیاء بود با هم به رقابت پرداختند و ۴۰ پروژه از ۱۷ دانشگاه کشور مورد بررسی قرار گرفت.
استاد دانشگاه کاشان در میان ۱۰ پژوهشگر برتر کشور
مسعود صلواتی نیاسر، استاد دانشگاه کاشان در میان ۱۰ پژوهشگر برتر کشور با بیشترین آمار تولیدات علمی قرار گرفت که به مناسبت هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۰ معرفی شدند. این آمار مربوط به بازه زمانی ابتدای سال ۱۹۷۵ تا ابتدای سال ۲۰۲۱ و از بخش «Web of Science» سایت Caritative Analytics (ISI سابق) استخراج شده است.
در بین ۱۰ نفر گزارش شده، پروفسور محمدرضا گنجعلی، استاد دانشکده شیمی دانشکدگان علوم دانشگاه تهران تاکنون موفق به کسب عنوان محقق با ارجاع بالا (Highly Cited Researcher) نیز شده است. عنوانی که در نظام رتبهبندی دانشگاهها در شانگهای به اندازه برنده جایزه نوبل وزن دارد.
پروفسور مسعود صلواتی نیاسر، عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان با ۸۹۲ استناد علمی و اچ-ایندکس ۸۷ و تعداد ۲۸۲۰۷ ارجاع بهعنوان نفر پنجم در میان ۱۰ پژوهشگر برتر کشور از لحاظ آمار تولیدات علمی قرار گرفت.
هفته پژوهش در اصفهان
برنامه «زنگ پژوهش برای آبادانی اصفهان» با موضوع مشارکت نهادهای علمی در توسعه استان با حضور مسئولان استانداری، روسای دانشگاهها و مدیران صنایع در ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰ روز چهارشنبه- ۲۴ آذرماه در پهنه نوآوری دانشگاه اصفهان نخستین برنامه گرامیداشت هفته پژوهش بود.
شنبه، ۲۷ آذرماه ساعت ۱۴ تا ۱۸ نشست تخصصی «زایندهرود من کو» با موضوع راهکارهای اجرایی احیای زایندهرود از طرف دانشگاه پیامنور در بستر فضای مجازی برگزار میشود و روز یکشنبه، ۲۸ آذرماه نیز دانشگاه اصفهان در بستر فضای مجازی میزبان ارائه برنامه «هوا برای تنفس» با نشست تخصصی با موضوع کاهش آلودگی هوای اصفهان بود.
برنامه تور پژوهشی دانشآموزان برگزیده در دانشگاهها و مؤسسات پژوهشی استان از ساعت ۹ تا ۱۲ روز یکشنبه، ۲۸ آذرماه برگزار شد. نشست آسیبشناسی پژوهشی با حضور کارفرمایان، مجریان طرحهای پژوهشی و مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها در روز دو شنبه، ۲۹ آذرماه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۲ در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در روز سهشنبه- ۳۰ آذرماه نیز از ساعت ۱۴ تا ۱۷ نشست تجلیل و تکریم از خیران حوزه پژوهش در دانشگاه اصفهان برگزار شد. نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فن بازار با حضور شرکتهای دانشبنیان و فناوران که در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان از ۲۴ آذر تا یکم دیماه ارائه شد.
جشنواره دانشآموزی و تقدیر از دانشآموزان پژوهشگر و مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناورن برگزیده استان را از دیگر برنامههای هفته پژوهش امسال اعلام کرد و افزود: مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان در روز چهارشنبه، یکم دیماه از ساعت ۱۴ تا ۱۷ در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
نشست «احیای زایندهرود؛ راهکارها و چالشها»
با توجه به لزوم به کارگیری پتانسیلهای بالقوه مراکز علمی استان در رفع چالشهای زیستمحیطی بهویژه در حوزه آب و بحث مهم احیای زایندهرود و برونرفت از این چالش استانی و ملی، پیشنهاد برگزاری نشست تخصصی به اعضای شورای عالی کنسرسیوم مراکز علمی پژوهشی استان ارائه و در نهایت قرار شد دو نشست تخصصی در روزهای ۲۷ و ۲۸ آذرماه برگزار شد.
در نشست تخصصی «احیای زاینده رود؛ چالشها و راهکارها» که روز ۲۷ آذر بهصورت برخط برگزار شد، مسائلی همچون احیای زایندهرود و بررسی راهکارهای عملیاتی حل مسائل این حوضه آبی، بررسی روند تغییرات اقلیم در حوضه آبی زایندهرود، مسئله شناسی حکمرانی آب در حوضه زایندهرود، راهکارهای احیای زایندهرود و قوانین موجود برای آن، آسیبشناسی مدیریت در حوضه رودخانه زایندهرود از سراب تا پایاب، اثرات زیست محیطی برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی، احیای رودخانه زایندهرود، واکاوی راهکارهای بهبود هماهنگی بین بخشی و بین منطقهای، روند تغییرات خشکسالی در حوضه زایندهرود، ارزش اقتصادی رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی، مروری بر راهکارهای عملیاتی بر احیای زایندهرود و نقش اکوسیستم فناوری در مدیریت منابع آب حوضه زایندهرود و برونرفت از چالشهای استانی و ملی بررسی شد.
در نشست تخصصی کنترل آلودگی هوای اصفهان نیز موضوعاتی همچون پایش کیفی هوای اصفهان با تصاویر ماهوارهای، مروری بر راهبردهای کاهش انتشار آلایندههای هوای کلانشهرهای کشور، گزارش کیفیت هوای اصفهان، بررسی اثر طرحهای کنترل ترافیک بر آلودگی هوای کلانشهرها، مروری بر تجارب کشورهای موفق در کنترل آلودگی هوا، عوامل بالقوه آلودگی هوای اصفهان و ارائه راهکارهای مناسب کنترل آن، بحران زیست محیطی پدیده گرد و غبار در کلانشهر اصفهان و اقدامات فولاد مبارکه در راستای کنترل و کاهش آلودگی هوا ارائه و بررسی شد.
برگزیدگان نخستین جشنواره دانشجویی مالک اشتر
۱۱ آذرماه برگزیدگان نخستین جشنواره دانشجویی مالک اشتر ویژه دانشجویان بسیجی در بخشهای مختلف معرفی شدند.
۱۸۷ اثر به دبیرخانه جشنواره برای داوری ارسال شد و در نهایت در ۹ عرصه شامل برترین گروه جهادی، تشکیلات سازی، حوزه علمی و پژوهشی، گردشگری اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، هسته های مطالبه گری تخصصی، رسانه و فضای مجازی و مطالعات حوزه زنان برگزار شد.
راهکار دانشگاه اصفهان برای احیای زایندهرود
دانشگاه اصفهان برای احیای زاینده رود و حل مسائل این حوضه آبریز راهکارهایی مطرح کرد.
درخشش تیمهای اصفهانی در پنجمین جشنواره بازیهای جدی ایران
در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بازیهای جدی ایران، تیمهای مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان خوش درخشیدند و در مجموع ۵ رتبه و ۲۱ میلیون تومان جایزه نقدی و ۵۰ میلیون تومان جوایز حمایتی را از آن خود کردند.
انتخاب سرپرست دانشگاه آزاد نجفآباد
فرید نعیمی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد شد.
برگزاری نشست تخصصی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
این نشست با هدف ارائه راهکار در سطح استان اصفهان برای رفع معضلات زیست محیطی به کمک انرژیهای تجدیدپذیر و با حضور صاحبنظران این حوزه از دانشگاه و سازمانهای مرتبط برگزار شد. در این نشست، چالشها مطرح و با بیان تجربههای موفق و معرفی محصولات تولید شده، راهکارهای عملیاتی ارائه شد.
ضرورت استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، سهم تجدیدپذیرها در سبد انرژی ایران و جهان، توسعه پایدار بخش انرژی کشور از طریق انرژیهای تجدیدپذیر، ضرورت توسعه برق خورشیدی، فرصتها و چالشهای پیشرو، تولید آب به کمک انرژیهای تجدیدپذیر و معرفی فناوریهای نوین در صنعت گرمایش خورشیدی و کاربرد آن در صرفهجویی انرژی ساختمان از جمله موضوعاتی است که در این نشست تخصصی مورد بررسی قرار گرفت.
بررسی تخصصی پدیده فرونشست در اصفهان
در روز دوشنبه، ۴ بهمنماه نشست تخصصی «فرونشست زمین در اصفهان؛ چالشها و راهکارها» از سوی کنسرسیوم مراکز علمی- پژوهشی استان اصفهان در حوزه محیط زیست برگزار شد.
در این نشست موضوعاتی همچون بررسی پدیده فرونشست در ایران و جهان، نگاهی به مخاطرات فرنشست زمین در دشتهای ایران، محدودیت شدید برداشت از منابع آب زیرزمینی، اثر فرونشست زمین و برداشت آبهای زیرزمینی، پایش و بررسی وضعیت موجود فرونشست در اصفهان و ارائه راهکارها و وضعیت سمنهای زیست محیطی اصفهان در مواجه با فرونشست بررسی شد.
امضای تفاهمنامه همکاری دانشگاههای صنعتی اصفهان و آخن آلمان
اعضای قطب علمی مدیریت ریسک و بحرانهای طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان در نشستی با تأکید بر اهمیت افزایش همکاریهای علمی بینالمللی در سطوح مختلف و گسترش تعاملات پژوهشی و آموزشی، تفاهمنامه همکاری با مؤسسه مهندسی هیدرولیک و مدیریت منابع آب(IWW)، دانشگاه آخن(RWTH) با عنوان «استراتژیها و فناوریهای پایدار برای مدیریت خطر سیل در مناطق خشک و نیمه خشک» را امضاء کردند.
نمایشگاه توانمندیهای جهاد دانشگاهی
جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و صنعتی اصفهان در نمایشگاه توانمندیها و دستاوردهای جهاد دانشگاهی در تهران، بخشی از فعالیتها و دستاوردهای خود را در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دادند.
انتخاب رئیس دانشگاه پیامنور استان اصفهان
رضا مختاری ملک آبادی، بهعنوان رئیس دانشگاه پیامنور استان اصفهان معرفی و از زحمات محمدرضا جلالی، رئیس سابق این دانشگاه تجلیل شد.
اساتید دانشگاههای اصفهان در میان پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر
از دانشگاه صنعتی اصفهان، ۱۵ پژوهشگر در میان برترینها قرار گرفته است. دانشگاه اصفهان با ۹ پژوهشگر برتر در جایگاه دوم در میان دانشگاههای استان اصفهان قرار دارد و پنج پژوهشگر دانشگاه کاشان و سه پژوهشگر از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این فهرست قرار دارند.
انتخاب سرپرست جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان
طی حکمی از سوی حمیدرضا طیبی، رییس جهاددانشگاهی، ابوذر پورمدنی بهعنوان سرپرست جهاددانشگاهی واحد صنعتی اصفهان، منصوب شد. ابوذر پور مدنی پیش از این سمت، به عنوان معاون پژوهشی این واحد فعالیت داشت.
برگزاری همایش گردشگری با محور توسعه پایدار اصفهان
یکشنبه، اول اسفندماه چهارمین همایش گردشگری با محور توسعه پایدار اصفهان و با تاکید بر گردشگری علمی و آموزشی به صورت برخط برگزار شد.
نقش گردشگری علمی و آموزشی در توسعه پایدار گردشگری، دیپلماسی علمی گردشگری، نقش و اهمیت سمنها در گردشگری پایدار، اکوتوریسم: راهکارهایی برای توسعه و حفاظت از طبیعت و میراثهای فرهنگی، ضرورتها و ظرفیتهای گردشگری علمی و آموزشی در جاذبههای تاریخی، نقش اقتصاد تجربه در کارآفرینی جوامع محای، تفریح و آموزش در گردشگری و برنامهریزی و استفاده از ارزشها و کارکردهای گردشگری تالابها با حضور اساتید و کارشناسان این حوزه برگزارشد.
ساخت نسل جدید بتنهای رسانای بدون الکترود
محققان دانشگاه کاشان موفق به ساخت نسل جدیدی از بتنهای رسانای بدون الکترود شدند.
برگزاری کنگره بینالمللی انسان در تراز نهجالبلاغه
این کنگره با هدف اینکه انسان زیر ساخت اصلی پیشرفت و تعالی است و تربیت و تحقق چنین انسانی از ضروریات جامعه کنونی است، (دوشنبه، ۲۵ بهمنماه) به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد.
انسان تراز نهجالبلاغه بهطور کلی دارای شاخصهایی از قبیل، دانایی, توانائی، بصیرت و بینائی، اخلاق و پارسائی و پویائی است. انسان اخلاقی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و مدنی و انسان سالم در تراز نهجالبلاغه از محورهای این همایش یک روزه بود.
هفتمین کنفرانس بازیهای رایانهای
۱۰۱ مقاله دریافت شد که ۶۷ مقاله پذیرفته و از این تعداد ۳۶ مقاله در نشستهای تخصصی بهصورت آنلاین ارائه شد. روانشناسی، جامعهشناسی، مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، حقوق، اقتصاد، مدیریت، هنر، پزشکی، آموزش و سایر علوم وابسته حوزههای مورد تمرکز در این همایش بود.
مشارکت استاد دانشگاه صنعتی اصفهان در کشف سیاهچاله تنها
یک سیاهچاله تنها در کهکشان راهشیری با روش اخترسنجی و ریزهمگرایی گرانشی، با همکاری مشترک صدیقه سجادیان، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و سهراب راهوار، استاد دانشگاه صنعتی شریف، کشف شد که با این خبر عصر جدیدی از تحقیقات کیهانشناسی پیشروی بشر قرار گرفت.
یک تیم بینالمللی پژوهشی متشکل از ۵۰ مؤسسه تحقیقاتی با مشارکت دو پژوهشگر ایرانی، به نامهای صدیقه سجادیان، عضو هئیت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان و سهراب راهوار، عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، به کمک اثر ریزهمگراییگرانشی و اخترسنجی توانستند سیاهچالهای منفرد درکهکشان راه شیری را کشف کنند.
صدیقه سجادیان، استادیار گروه نجوم و اخترفیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان که دادهکاهی دادههای گرفته شده توسط تلسکوپ دانمارک از این رویداد را بر عهده داشته است، با اشاره به جنبههای مختلف این موفقیت بزرگ علمی گفت: این رصدها در مدت ۶ سال به وسیله تلسکوپهای زیادی در سراسر دنیا و از جمله تلسکوپ فضایی هابل انجام شد.
بررسی نقش فراوردههای طبیعی بر عفونتهای تنفسی
دانشکده علوم دانشگاه اصفهان با همکاری گروه طب ایرانی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همایش ملی فرآوردههای طبیعی مؤثر برعفونتهای تنفسی را چهارم و پنجم اسفندماه برگزار کرد.
محورهای همایش ملی فرآوردههای طبیعی موثر بر عفونتهای تنفسی، عفونتهای تنفسی رایج در ایران، مطالعات مرتبط با پاندمی ویروس کرونا، اپیدمیهای تنفسی در گذر تاریخ، فرهنگ و تمدن، نقش عفونتهای تنفسی در گسترش بیماریهای غیرعفونی، روشهای کلاسیک درمان بیماریهای تنفسی، نقش فرآوردههای طبیعی در پیشگیری، درمان و کنترل عفونتهای تنفسی،فرآوردههای میکروبی، گیاهی و جانوری، نقش سبک زندگی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی و جایگاه طب مکمل در مدیریت عفونتهای تنفسی اعلام شد.
تمدید تفاهمنامه همکاری کنسرسیوم مراکز علمی-پژوهشی اصفهان
این تفاهمنامه همکاری که در سال ۱۳۹۹ بین ۶ دانشگاه و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در راستای رفع چالشهای زیست محیطی منعقد شد، برای دومین سال با اضافه شدن سه دانشگاه هنر اصفهان، علوم پزشکی کاشان و دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف به اعضای کنسرسیوم، تمدید شد.
برگزاری همایش بینالمللی «تربیت و سلامت معنوی از منظر امام علی(ع)»
۱۳ بهمنماه نخستین نشست از سلسله وبینارهای همایش بینالمللی «تربیت معنوی و سلامت معنوی از منظر امام علی(ع)» برگزارشد. محورهای همایش شامل تربیت معنوی و سلامت معنوی از دیدگاه اسلام است.
بایستههای خیریه در عرصه محیط زیست
در یک نشست که بهصورت مجازی با همکاری پژوهشکدههای آلا و محیط زیست دانشگاه اصفهان برگزار شد، موضوعاتی همچون «بایستههای خیریهها در عرصههای محیط زیست»، «آلودگی هوا»، «پسماندهای پزشکی صنعتی و شهری»، «وضعیت منابع استان اصفهان» و «کنترل آلودگی آب و بازیافت پساب&r