به گزارش ذاکرنیوز، بیستونهمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی تهران جمعه 29 آبان ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز و تا 2 آبان ماه ادامه دارد.
در این دوره 308 شرکت داخلی و 18 شرکت خارجی از کشورهای ترکیه، چین، آلمان و هلند حضور دارند. بنا به گفته رئیس اتحادیه چاپخانهداران تهران به علت کاهش محدودیتهای ناشی از کرونا استقبال از این دوره نمایشگاه تا اندازهای بوده که بیش از 230 شرکت متقاضی حضور در نمایشگاه به علت کمبود فضا پشت در ماندهاند.
وی ادامه داد: به علت همزمانی نمایشگاه چاپ با نمایشگاه نساجی، ما نتوانستیم همه متقاضیان به حضور را ثبت نام کنیم و برای اولین بار در طول تاریخ برگزاری نمایشگاه چاپ، بالغ بر 2 هزار و 500 متر ار فضای عمومی بیرون را نیز به برپایی غرفهها اختصاص دادیم.
ابوالحسنی با اشاره به حضور نمایندگانی از شرکتهای چین، هلند، آلمان و ترکیه گفت: از آلمان و چین به نمایندگی حضور پیدا کردهاند.
در حالیکه مشکل اصلی صنعت چاپ در دوره فعلی، فرسودگی ناوگان و عدم تسهیلات مورد نیاز برای بروزرسانی این ناوگان است، در نمایشگاههای چاپ به دلیل ماهیت صنعت چاپ امکان نمایش و عرضه گسترده دستگاهها وجود ندارد، چرا که نصب دستگاههای چاپ نیازمند حداقل چندین روز فعالیت است و عملا در سالهای اخیر این امکان وجود نداشته که محل برگزاری نمایشگاه از چندین روز قبل در اختیار قرار گیرد، درعین حال حمل و نقل دستگاههای چاپ به دلیل ابعاد بزرگ چندان ممکن نیست.
بنا به گفته ابوالحسنی در این دوره نمایشگاه چاپ و بستهبندی ماشینآلات بستهبندی همچون سلفونکشی و ... چه ساخت داخل و چه خارجی عرضه شده است، اما ماشینآلات چاپ عرضه نشده است.در عین حال تازهترین دستاوردهای حوزه بستهبندی و چاپ نیز در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
ابوالحسنی مشکلات عدم ورود ماشینآلات چاپ برای خرید به کشور را تحریمها و مقرون به صرفه نبودن واردات برای فعالان چاپ عنوان و بار دیگر بر زوم حمایتهای دولت بر ارائه تسهیلات به فعالان این عرصه برای نجات صنعت چاپ از فرسودگی تاکید کرد.
وی با اشاره به حضور روزگذشته وزیر صنعت و معدن در نمایشگاه چاپ و بستهبندی گفت: برای شخص وزیر میزان تحول در صنعت چاپ و بستهبندی شایان توجه بود و این قول داده شد که از صنعت چاپ حمایت لازم انجام شود.
بیست و نهمین نمایشگاه چاپ و بستهبندی اما تنها نمایشگاه چاپی نیست که در سال برگزار میشود، نمایشگاه چاپ، بستهبندی و فرآوری و نمایشگاه چاپ دیجیتال نیز سایر نمایشگاههایی است که در حوزه صنعت چاپ برگزار میشوند، تعدد نمایشگاههای برگزار شده در طول سال در حوزه چاپ به یکی از انتقادات فعالان این عرصه در سالهای اخیر تبدیل شده است. ابوالحسنی ضمن تایید این انتقاد میگوید: ما هم میپذیریم که بهتر است یک نمایشگاه جامع برگزار شود و آمادگی همکاری با دوستان در این زمینه را نیز داریم، اما دوستان نیز باید این تمایل را داشته باشند.
یاسر احمدوند رئیس شورای راهبری صنعت چاپ کشور شدگزارش آماری - تحلیلی تسنیم از وضعیت صنعت چاپ/ افزایش قابل توجه حجم واردات محصولات چاپی به کشور در سال 1400انتقاد مغانی از عدم تشکیل شورای سیاستگذاری صنعت چاپ / چرا دانشکدههای چاپ هنوز تعطیلاند؟
این دوره نمایشگاه چاپ تنها به عرضه دستاوردها و ماشینآلات این عرصه محدود نمیشود، در این دوره نمایشگاه کارگاههای آموزشی نیز تدارک دیده شده است، رضا منصوری مشاور عالی آموزش اتحادیه چاپخانهداران تهران در این زمینه به تسنیم، میگوید: یکی از نیازهای بسیار ضروری و اساسی صنعت چاپ آموزش است. ما در صنعت چاپ نیازمند آموزشهای فوری و پیوسته داریم. با توجه به تعداد زیاد افرادی که در اپراتوری وکارشناسی واحدهای چاپی مشغول هستند باید برای آموزش و تنوع در آموزش سرمایهگذاری کرد.
وی از برگزاری 4 کارگاه آموزشی در نمایشگاه چاپ و بستهبندی خبر داد و گفت: این کارگاهها با همکاری گروه چاپ دانشکده فنی انقلاب اسلامی، اتحادیه چاپخانهداران تهران و ستاد برگزاری نمایشگاه چاپ و بسته بندی برگزار میشود.
منصوری ادامه داد: کارگاه استانداردسازی و کنترل کیفیت چاپ که به بررسی استانداردسازی پیش از چاپ، استانداردسازی فایل خروجی، استاندارد و تکنیکهای ویژه استانداردسازی، فرآیند چاپ کالر بار و... میپردازد، کارگاه « چاپ در بستهبندی منعطف» که به بررسی طبقهبندی بستهبندیها، کاربرد چاپ در تنوع بستهبندیها و...میپردازد، کارگاه «هوش تجاری و داشبورد مدیریتی»که به بررسی چیستی هوش تجاری نرمافزارهای هوش تجاری، داشبوردهای مدیریت، شاخصهای کلیدی عملکرد و...میپردازد و کارگاهی درباره مرکبها از جمله کارگاههای تدارک دیده شده برای این دوره نمایشگاه است.
به گفته منصوری در این دوره مذاکراتی با شرکت پیتی سی به مدیریت محمد حاذقنژاد پیشکسوت صنعت چاپ که سالهاست در آلمان فعالیت دارد، انجام شده است تا در خصوص بومیسازی صنعت چاپ فعالیتهایی صورت گیرد.