نرخ بهره‌وری در تولید گوشت قرمز با استانداردهای جهانی فاصله دارد

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور گفت: متأسفانه نرخ بهره‌وری در تولید گوشت قرمز پایین بوده و با استانداردهای جهانی فاصله دارد که در این زمینه باید اصلاح نژاد به عنوان یک راهبرد مهم در همه استان‌ها عملیاتی شود.

به گزارش ذاکرنیوز، مراسم تکریم و معارفه معاونت بهبود تولیدات دامی، اداره کل پشتیبانی امور دام و رئیس اداره امور عشایر استان قزوین ظهر امروز با حضور عباس اکبری شریف رئیس مرکز اصلاح نژاد دام وزارت جهاد کشاورزی، محمد جعفری معاون بازرگانی داخلی شرکت پشتیبانی امور دام، منوچهر توسلی مدیر کل امور استان‌های شرکت پشتیبانی امور دام کشور، میثم پیله‌فروش معاون اقتصادی استاندار قزوین و رضا افلاطونی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در سالن جلسات باغستان برگزار شد.

رئیس مرکز اصلاح نژاد دام کشور در این مراسم با اشاره به ضرورت افزایش بهره‌وری در تولیدات دامی مربوط به عشایر اظهار داشت: بسیاری از استان‌های کشور به ویژه استان قزوین به خاطر شرایط آب‌وهوایی خود مقصد کوچ‌های فصلی عشایر کشور هستند و باید سازمان امور عشایر به همراه جهاد کشاورزی به پایش و رصد تولیدات دامی عشایر کوچ‌رو بپردازند.

اکبری شریف با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی بسیاری از موانع تولید محصولات دامی را برداشته است، اضافه کرد: باید نرخ بهره‌وری در زمینه تولیدات دامی ارتقا پیدا کند که یکی از راه‌های آنها به‌هم پیوستن تولیدکننده‌های خرد محصولات دامی و فعالیت آنها تحت یک برند واحد است. بنابراین به جای راه‌اندازی دامداری‌های بزرگ می‌توانیم محصولات دامپروران کوچک را استانداردسازی کنیم.

وی با تأکید بر لزوم ساماندهی گله‌داری و گله‌گردی عشایر ادامه داد: اگر عشایر ما گله‌داری را دارای صرفه اقتصادی نبینند، آن را رها می‌کنند و به این ترتیب تولید دام سبک در کشور ما افت خواهد کرد. بنابراین باید کاری کنیم تا عشایر ما بتوانند از گله‌های خود گوشت و شیر بیشتری تهیه کنند تا برای گذران مسائل معیشتی خود محتاج کارهای دیگر نشوند.

شریف با اشاره به وضعیت تولید گوشت قرمز در کشور تصریح کرد: متأسفانه نرخ بهره‌وری در تولید گوشت قرمز پایین بوده و با استانداردهای جهانی فاصله دارد که در این زمینه باید اصلاح نژاد به عنوان یک راهبرد مهم در همه استان‌ها عملیاتی شود.

وی افزود: باید سازوکاری طراحی شود تا بیشترین سود حاصل از تولید گوشت قرمز به تولیدکننده برسد؛ بنابراین حلقه‌های واسطی که بین تولیدکننده گوشت و شرکت پیشتیبانی امور دام وجود دارد، باید حذف شود که اگر این اتفاق بیفتد، قیمت گوشت در کشور حداقل 10 درصد کاهش خواهد یافت.

تولید خوراک دام در استان قزوین کلید می‌خورد

معاون اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار قزوین هم در این مراسم با اشاره به اهمیت اتحادیه‌‌ها و تعاونی‌های بخش کشاورزی استان گفت: میزان تولید دام در استان قزوین باید در تناسب با زیست‌بوم و آمایش سرزمینی انجام شود و در این بخش باید به تشکل‌های بخش کشاورزی به چشم یک فرصت نگاه کنیم و آنها را به سمت تولید علمی هدایت کنیم.

میثم پیله‌فروش‌ اضافه کرد: متاسفانه پرورش دام به صورت سنتی بسیار هزینه‌بر بوده و منجر به اتلاف سرمایه زیادی در بخش نهاده‌های دامی و منابع آبی و خاکی می‌شود و به همین خاطر باید دامداری و دامپروری در حوزه عشایری هم علمی و مدرن شود.

وی با اشاره به وابستگی کشور به نهاده‌های دامی ادامه داد: وقتی نهاده‌های دامی را وارد می‌کنیم، صرفه و توجیه اقتصادی کار دامداری و دامپروری تا حدود زیادی از بین می‌رود و به همین خاطر با همکاری سازمان جهاد کشاورزی پروژه تولید خوراک دام در استان قزوین را تعریف کرده‌ایم و به همین تولید ذرت علوفه‌ای و یونجه در دستور کار قرار گرفته است.

 پیله‌فروش یادآور شد: تولید خوراک و نهاد‌ه‌های دامی سیاست راهبردی دولت در حوزه امنیت غذایی محسوب می‌شود و در این حوزه تلاش می‌کنیم مجوزهای سرمایه‌گذاری را در اسرع وقت در اختیار افراد و شرکت‌ها قرار دهیم. امیدواریم بتوانیم در نهایت در این حوزه به خودکفایی رسیده و کشور را از واردات خوراک دام بی‌نیاز کنیم.

وی افزود: افزایش توانمندی در بخش کشاورزی به معنای افزایش توانمندی در حوزه امنیت غذایی است و امروز هر کشوری که از شاخصه‌های بالایی در تأمین و تولید غذا برخوردار است، از نظر اقتدار ملی وضعیت بهتری نسبت به سایر کشورها دارد.


اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار